Comentarii "Introducerea optiunii "Nici unul de mai sus" pe buletinele de vot", pagina 1

doesn't matter (8 Iunie 2009, 23:50)
you'll see
realizezi ca e imposibil ... nu? ... 1st ... cineva trebuie sa castige ... prin asta ... se poate sa nu castige nimeni ... 2nd ... nu poti obliga pe cineva sa nu mai participe la alegeri doar pentru ca nu a fost votat o data sau de n ori ... si s'ar putea sa mai gasesc cateva ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cavalary (10 Iunie 2009, 14:35)
Prea extrem
As vrea sa vad eventual 2 optiuni, una fiind "Refuz sa votez intrucat niciun candidat nu ma reprezinta" si cealalta "Nu pot alege din lipsa de informare".
Dar nu poti sa-i elimini pe toti in cazul in care aceasta varianta castiga, pt. ca pana la urma cineva trebuie sa ocupe acele pozitii. Ar trebui sa fie problema partidelor sa se reorganizeze pt. a atrage voturi, preferabil impreuna cu o scadere a pragului electoral si a numarului de semnaturi necesare pt. candidatura.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Radu (11 Iunie 2009, 17:24)
E greu sa lupti, asa-i?!?
@ [doesn't matter] ... si uite asa ne lasam calcati in picioare. Domnule, daca toti revolutionarii istoriei antice si contemporane ar fi gandit ca dumneata progresul (pe orice plan) ar fi fost doar o contributie a hazardului... In genere romanul nu face decat sa pune NU-ul in fata ori de cate ori trebuie sa lupte pentru a castiga ceva prin propriu efort. Pacat, mare pacat...
Si o concluzie pentru amandoi: [doesn't matter]&[Cavalary]... domnilor, ideea este cat se poate de buna si inca pe atat de realizabila! Intr-adevar, nu este democrat sa obligi sa nu (mai)candideze, insa obtinand un rezultat majoritar de genul "Nici unul de mai sus" se trage un important semnal de alarma si astfel poporul are posibilitatea sa-si exprime in scris si in numar mare, nemultumirea fata de cei dornici sa ne reprezinte. Si astfel, dupa retragerea din cursa fiecare se va gandi de doua ori inainte sa apara pe alte liste electorale si mai mult ar incerca sa aduca ceva nou legat de propria atitudine.

Asa ca.. nu-l mai imbratisati pe NU! Poate aceasta petitie nu este corecta in forma sa bruta, insa esenta este cat se poate de legitima si de dorit pentru situatia noastra actuala. Asteptati macar sa vedeti ce cred si altii... dati omului o sansa.. dati-va si dati-ne o sansa!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
bbb (16 Iunie 2009, 20:02)
xxx
http://www.insanezone.ro/markuss922-1060.html :w00t: :w00t:
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
XXX (16 Iunie 2009, 20:03)
CCC
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
m (11 Decembrie 2009, 19:35)
"votul in alb"
Sunt unul dintre cei care la turul 2 am anulat votul punand stampila intre cele doua casute de pe buletinul de vot. Va garantez ca vad bine, nu sunt idiot si nu am facut-o neintentionat. Am vrut astfel sa arat ca nu sunt de acord cu nici unul dintre candidati, dar ca doresc sa imi exercit dreptul civic de a participa la procesul de alegere a presedintelui. Cred ca este normal ca institutia "votului in alb" sa existe si in tara noastra cum de altfel exista si in alte state (Franta), iar numarul acestor voturi sa nu fie redistribuit asemeni voturilor nule candidatilor, ci sa fie contabilizat separat ca pentru orice candidat. Stiu ca s-a incercat acest lucru la unul dintre scrutinuri, dupa care s-a renuntat. De ce oare???
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sendai (13 Decembrie 2009, 21:58)
Clasa politica uzurpatoare
Considerati ca actuala clasa politica{cadrele de decizie ce detin controlul absolut in interiorul partidelor( toate partidele sunt contaminate)}se poate reforma singura{din hiene pot sa devina miei}, sau aparitia pe scena politica a unor noi formatiuni politice cetatenesti de toate orientarile{stinga, centru, dreapta}este necesara pentru a anula efectul conspiratiei transpartinice, a recistiga statul de drept, a determina renasterea valorilor moral-etice?
Constat : Partidele politice in principiu ar trebui sa fie institutii fundamentale ale statului, metamorfoza fostului conglomerat{PCR} intr-o puzderie de sateliti artificiali de toate orientarile{ stinga, centru, dreapta, extrema stinga sau dreapta, iredentisti, etc}, face imposibil acest lucru, tehnica lor consta in saturarea spatiului pentru a impune controlul si legea iudelor.
Singura solutie valabila consta in crearea noilor partide nealterate{ neinfiltrate de loja securista}, procesul a inceput timid, pentru a atinge stadiul operational este necesara fuziunea controlata a masei critice initiale{ la rece sau la cald}.

Nu exista nici o forta politica, demna de acest nume, care sa revendice pentru popor, justitie sociala echitabila, revizuirea constitutiei, schimbarea regulilor masluite, legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur, controlul cetatenesc asupra alesilor.
Reflectia ce se impune aici vine de la sine: daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele, ea trebuie creata de NOI, toti cei exclusi, neafiliati structurilor {neideologizati}.

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute.

01} Revizuirea legii partidelor{ 25 000 de semnaturi si 50+1 de filiale la nivel national in acest moment}, este nevoie de anularea acestei legi ce protejeaza o casta , eliminind 15 milioane de romani de pe scena politica, tara are nevoie de alternativa.
02} Adoptarea votului electronic, in acest mod cei aproximativ patru milioane de cetateni din diaspora sa-si poata exercita drepturile fundamentale.
03} Dizolvarea parlamentului actual !?!
04} Revizuirea constitutiei !?
05} Revizuirea legii votului uninominal aranjat de catre baietii destepti in 2008 ?!
De studiat temele abordate aici :
Situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : http://www.universulromanesc.org