Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA", pagina 1

Facebook share
 
Satya (4 Mai 2010, 11:43)
Vaccinarile multiple si autismul..
Tot mai multe voci avizate afirma ca exista o relatie cauzala intre vaccinari si tot mai desele cazuri de autism din ultimele decenii, o data cu cresterea numarului de vaccinuri.
In occident exista chiar clinici unde sunt recuperate cazuri severe de autism prin neutralizarea vaccinurilor obligatorii si prin eliminarea metalelor grele care sunt introduse in organism cu ocazia vaccinarilor.
Ar putea fi de ajutor lectura si punerea in practica macar individual, daca nu ca si politica in sanatate, a sugestiilor din articolul de pe
quibono.net
"Metalele grele şi efectele lor asupra sănătăţii – Eliminarea cu succes a mercurului din corp".
Am aflat insa ca recent dl Stolojan ar fi recomandat conditionarea alocatiei pt copii de situatia lor vaccinala la zi, ceea ce dovedeste ca politicul este departe de a dori si a urmari atingerea si mentinerea unui nivel optim de sanatate pt aceasta natie. Sunt mai importante comisioanele de la bigfarma pt fituirea banilor publici si promovarea cat mai multor vaccinuri aducatoare de autism s.a., decat o natiune sanatoasa si prospera...

Pt cei care nu au descoperit ca teoria si practica vaccinarii este de fapt o pseudostiinta si politica aducatoare de boala si moarte pt unii si de conturi grase pt altii, le recomand pt edificare sa citeasca si alte articole de pe quibono.net
Ca de pilda:
"Aluminiul in vaccinuri",
"Vaccinarea- un dialog deschis",
"Binecuvantare sau dezastru?",
"Vaccinuri si virusuri" si
"Pecunia non olet".

Sa fie de folos! Numai impreuna vom invinge! Doamne ajuta!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Torje Maria (11 Mai 2010, 12:15)
Autismul-necazul meu dar si a intregii natiuni
Exista o ipoteza cum ca vaccinurile facute pina la 2 ani ar fi una dintre cauzele autismului.
Eu am observat la nastere (ceea ce doctorii nu au facut-o) ca baiatul meu avea oarece la miini (palmele erau tinute inspre afara).
Evolutia baiatului pina la 2 ani ma face sa cred ca exista o certa cauza genetica sau una exogena ca sa zic din perioada de sarcina.
Dupa vaccinarea DTP, AP inainte ca baiatul sa implineasca 2 ani au inceput sa apara ticuri.
In concluzie nu se poate afirma cu certitudine cauza: geneza, vaccin, alte influente din afara.
In Romania totul este lasat la intimplare si numai efortul si sacrificiul de sine sau al familiei poate rezolva ceva dar foarte putin o data cu inaintarea in virsta a copilului autist.
Copilul autist este pus la colt de unii dintre membrii familiei, de societate in general care-l considera un rebut (intr-o tara si asa "saraca"), de ceilalti copii, de invatator, de profesori, de medici care habar nu au (sau sunt indiferenti) cum sa abordeze corect cazurile.
Din pacate autisti sunt tratati ca bolnavi psihici ceea ce iar nu este nu este corect.
Personal am ajuns la o situatie extrem de complicata datorita lipsei de organizare din invatamint si a abordarii absolut gresite a cazului copilului meu in situatia in care trebuie sa ma descurc absolut singura aici, in Romania, unde nu exista nimic care sa sprijine pina la urma modul de viata a autistului.
Unde este personalul specializat? unde sunt asistentii sociali care ar trebui sa se ocupe de aceste cazuri? De ce totul este lasat pe spatele nostru al parintilor? Doar fiindca avem "copii defecti"? In Romania totul este discriminatoriu si ti se aplica un adevar simplu - ceea ce nu este normal este anormal.
Baiatul meu are 19 ani iar eu tot de atitia ani ma lupt (chiar fizic) zi si noapte cu el si inca nu mi-am pierdut speranta. Dar nu este suficient, trebuie facut efectiv ceva (nu de forma pentru a se mai lua niste fonduri de care cine stie cine beneficiaza) pentru aceste fiinte care pina la sunt oameni inzestrati cu suflet, cu sentimente, cu propriile trairi.
Si inca ceva-ei-autistii asa sunt ei ca ne place sau nu si pina statul roman nu-si va da seama ca are chiar o problema intr-un domeniu care de fapt nu este "boala psihica" acesti oameni nu vor putea fi ajutati eficient.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
alexa85 (5 Aprilie 2012, 20:55)
mare dreptate aveti
pai intrebati unde este personalul specializat?....va raspund eu....ori e plecat din tara....ori munceste in alt domeniu....cazul meu....dupa 4 ani de PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA, am invatat despre autism, down si boli de mi-au iesit pe nas, ca s anumai zic de practica...iar dupa ce am terminat facultatea nu m-a bagat nimeni in seama...scolile speciale sunt pline de personal cu "experienta" care ar fii trebuit de mult sa iasa la pensie...iar daca se gaseste vreun loc trebuie sa dai spaga....altfel nu se poate....dau spaga pt a intra intr-un sistem care el insusi are nevoie de terapii..pt ca e deja multtt prea bolnav..nu multumesc!.....asadar am plecat in ITALIA...aici fac terapie cu o fetita de 5 ani , autista....am ramas uimita de sistemul lor....toti copii autisti au educatorprofesor de sprijin..pe langa educatorulprofesorul de la clasa...platit de stat...iar de 2,3 ori pe sapatamana mai face si treapie cu un medic specializat, care comunica tot timpul cu cel de sprijin....in plus copilul are o pensie asigurata pt la batranete...sau daca se intampla ceva cu parintii....IMI DORESC CA GUVERNANTII NOSTRII SA INVETE DE LA ALTE TARI CIVILIZATE...CARE ISI DAU SEAMA DE GRAVITATEA PROBLEMEI....CA AUTISMUL EXISTA FIE CA VREM SAU NU....SI CA PARINTII, CARE SI ASA SUNT CIHINUITI DE PROPRII COPII...AR TREBUI AJUTATI NU IGNORATI
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Satya (18 Mai 2010, 10:11)
Noi dovezi despre legatura de cauzalitate dintre vaccinuri, autism si nu numai...
Datele ascunse de CDC confirmă legătura dintre vaccinare şi autism (2008)
Scris de Qui bono pe 15 mai 2010Titlul original: Hidden CDC Data Confirms Vaccine-Autism Link

Press Release Contacts: For Immediate Release CoMeD President [Rev. Lisa K. Sykes (Richmond, VA) 804-364-8426] June 12, 2008 CoMeD Sci. Advisor [Dr. King (Lake Hiawatha, NJ) 973-263-4843]

WASHINGTON, DC – Un nou studiu publicat în „Journal of the Neurological Sciences“

(Young HA, Geier DA, Geier MR. Thimerosal exposure in infants and neurodevelopmental disorders: An assessment of computerized medical records in the Vaccine Safety Datalink. J Neurol Sci. 2008 May 14. [Epub ahead of print] Article available at: http://www.pharmalot.com/wp-content/uploads/2008/05/thimerosal-vaccine-study.pdf
) ,

jurnalul oficial al World Federation of Neurology, care este o organizaţie non-guvernamentală afiliat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociază mercurul din vaccinuri (Tiomersal) cu autismul şi alte afecţiuni de dezvoltare neurologică.

Acest studiu reprezintă 6 ani de eforturi ale cercetătorilor independenţi de a putea accede la datele ţinute secret în Vaccine Safety Datalink (VSD) de către Centrul american pentru prevenţia şi contolul bolilor (celebrul CDC). În 2003 Comitetul guvernamental pentru reformă al Casei reprezentanţilor din USA a solicitat „… accesul pentru cercetătorii independenţi la banca de date „Vaccine Safety Datalink“ datorită nevoii studierii şi validării independente a studiilor CDC în privinţa expunerii copiilor la mercurul conţinut în vaccinuri şi la cercetarea legăturii acestuia cu autismul.“

Oricum, analiza unora dintre datele aflate în foarte bine păzita bancă de date VSD, care documentau otrăvirea cu mercur a generaţii de copii americani, nu a fi fost posibilă fărăintervenţia luderilor Congresului, a părinţilor copiilor autişti şi a expeţilor juridici. Ironia este că doar câţiva cercetători independenţi au avut şi aşa dreptul să acceseze acest nivel restrictiv al băncii de date VSD, în ciuda faptului că proiectul VSD este finanţat cu sute de milioane de dolari din banii plătitorilor de impozite.

Noul studiu, condus de Dr. Heather Young, Ph.D., profesor de epidemiologie la Universitatea de servicii şi sănătate publică George Washington, a examinat înregistrările vaccinărilor susţinute de CDC a 278.624 de copii, născuţi între 1990-1996. În acest studiu s-a calculat media expunerii la mercur a copiilor care au suportat vaccinările de rutină cu vaccinuri care conţineau Tiomersal, în funcţie de anul naşterii, şi în ceea ce priveau vaccinările efectuate în primul an de viaţă. După calcularea expunerii medii la mercur în funcţie de anul naşterii, studiul a estimat prevalenţa diferitelor diagnostice medicale stabilite pentru copiii din fiecare an examinat.

Prelevanţa ratei de autism şi a altor afecţiuni de dezvoltare neurologică a fost corelată cu media expunerii la mercur a copiilor: creşterea/descreşterea nivelului de expunere la mercur a copiilor vaccinaţi cu vaccinurile de rutină care conţineau Tiomersal rezuta în tendinţa de creştere/descreştere a ratei diagnosticelor respective. Prin contrast, rezultatele medicale presupuse a nu fi corelate cu mercurul, nu se corelau cu media nivelului de expunere la mercur datorată vaccinurilor cu Tiomersal.

În funcţie de diferitele afecţiuni specifice de dezvoltare neurologică (autism, spectrul afecţiunilor autistice, ticuri, perturbări emoţionale, deficit de atenţie şi hiperactivitate, precum şi dificultăţi de învăţare) riscul general de autism şi afecţiuni de dezvoltare neurologice observat era semnificativ mai mare (între 2 până la 6 ori) în cazul unei expuneri de 100 de micrograme de mercur. Pentru autism în sine, riscul general era de circa 2,5 ori mai mare la o expunere de 100 micrograme de mercur.

Aceste rezultate demonstrează că suspiciunile celor din Comitetul de reforma guvernamental erau corecte: „ … studiile conduse sau găsite la CDC care petindeau o lipsă de legătură între autism şi daunele produse de vaccinare erau slab concepute, slab conduse (efectuate) şi erau fundamental (grav) viciate. Graba CDC-ului de a sprijini şi promova astfel de cercetări reflectă un conflict filozofic în privinţa modului în care sunt privite teoriile şi datele clinice relatate ca reacţii adverse la vaccinare.“

Cercetarile în banca de date a VSD vor continua, dacă nu cumva între timp va fi emisă vreo nouă lege de „ascundere a datelor“.

Traducere : Qui bono
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Liuba Iacoblev (30 Mai 2010, 17:22)
Individual Educational Plan - Plan Educational Individualizat
Acesta a fost si sensul petitiei din 2008, cind am solicitat acesta individualizare, ('reforma sistemului educatiei (speciale))' incliuzind in legislatie obligativitatea crearii PEI pt fiecare copil cu nevoi educationale speciale, fie el in scoala obisnuita sau speciala. Tocmai datorita extraordinarei variatii de capacitati si dificultati la copiii cu TSA, orice plan cadru sau programa 'speciala' pt acestia fiind, intr-un fel sau altul ,constringatoare si ineficienta.Iar daca va uitati la Propunerile AR de amendamente la legea educatie nationale a actualului guvern , la pct 13, referitor l aarticolul 40 al legii am facut exact propunerea aceasta legata de necesitatea ca fiecare copil sa aiba obligatoriu un PEI cu urmatorul inteles: "Planul educaţional individualizat descrie nivelul de performanţă al copilului si scopurile educationale pentru anul scolar următor, serviciile educationale si de asistenta de care acesta urmează să beneficieze pe parcursul anului, precum si procedura de evaluare a rezultatelor urmarite.”
Deci, sint total de acord cu dvs. si vom merge in continuare pe aceasta idee. Daca am avea si sprijinul altor ong-uri de profil, si al cit mai multor parinti individual, ar fi si mai bine. Sper sa-l avem.
Multummim frumos pentru comentarii si sugestii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ene cornelia (3 Iunie 2010, 23:54)
punct de vedere
Sunt multe de spus, ce nu au aici locul - dar primul lucru ce trebuie facut este ca TSA sa fie catagrafiat in mod obiectiv prin sistemul medical si de asistenta social/autoritatile locale (deoarece ministerul invatamantului nu centralizeaza niciodata datele statistice trimise din teren de specialistii proprii - logopezii). Activitatea este necesara pentru a fundamenta proiectul de lege prin care Ministerul Sanatatii sa standardizeze si sa sustina programe guvernamentale de identificare, luare in evienta si terapie a copiilor cu TSA.
In al doilea rand catagrafia este necesara deoarece autismul este o boala neurobiologica si primii chemati sa o identifice si sa o ia in evidenta sunt pediatrii, medicii de familie si neuropsihiatrii. Acesti specialisti din mediul sanitar trebuie ei insisi sa fie pregatiti sa o faca.Aici este prima linie a frontului - si primele cheltuieli. Guvernantii trebuie sa asigure acest demers prin decizii politice si financiare corespunzatoare - componenta financiara fiind un obstacol de netrecut pentru majoritatea covarsitoare a famililor cu copii TSA.
Identificarea cat mai timpurie a copilului cu TSA este un element esential in recuperarea optimala a acestuia.
In ceea ce priveste ministerul invatamantului - prin acesta se deschide a doua linie de front, cea de recuperare in cadrul procesului instructiv-educativ, in sistemmul prescolar si scolar. Este absolut necesar ca prin legea invatamantului sa fie obligatorie incadrarea copiilor cu autism, indiferent de gradul/varsta acestora, in colectivitati din sistemul de masa - si nicidecum in sistemul de invatamant special, si este exclus sa fie cuprinsi doi in acelasi colectiv. In caz contrar, acestia vor copia comportamentele exotice de la unul la altul, comportamentele specifice reprezentand o atractie deosebita asupra lor.
Cea mai eficienta metoda de recuperare a acestor copii pe care am intalnit-o este metoda ABA. Si daca se face o comparatie intre costurile recuperarii unui copil prin metoda ABA versus costurile sociale de intretinere a unui membru al colectivitatii ce nu se poate autointretine pe toata durata vietii, este simplu de inteles ce este mai bine sa facem. De aceea in cadrul sistemului de invatamant sau in unitati specializate conexe acestuia ar trebui sa fie infiintate centre de recuperare prin metoda ABA a copiilor cu TSA.
In ABA se lucreaza doi specialisti la un copil - formula fara de care recuperarea copilului nu se face pe maximum de potential. Sau chiar nu se face de loc.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
roxana (22 Iunie 2010, 05:27)
integrarea scolara a copiilor autisti
Buna ziua si felicitati pentru initiativa ! As dori insa sa adaug ca a sustine integrarea tututor elevilor autisti in scolile de masa , indiferent de severitatea autismului mi se pare exagerata ca sa nu zic aberanta . Cu siguranta se pot face mult mai multe decat se face in prezent dar a exclude scoala speciala ca forma a educatie pentru acesti copii nu mi se pare bine .
Ceea ce sustin este ca atat in scolile speciale cat si in scolile de masa trebuie sa existe personal specializat in terapii specifice .
AM avut ocazia sa vizitez cateva scoli in tari europene si am vazut si acolo ca integrarea lor este gandita asa cum si trebuie sa fie in functie d eposibilitatile copilului de a face fata la un minim al cerintelor . E drept ca exista si clase speciale integrate in scoala d emasa dar este vorba mai mult d eo integrare fizica , cu o foarte slaba participare a cazurilor severe la activitatile de scolarizare.
Trebuie s apastram totul in anumit elimite si sa nu cadem intr-o extrema , cea a incluziunii indiferent de situatie . Din punct de vedere afectiv , uman e fosrte frumos dar utilitatea cred c aramane discutabila .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Liuba Iacoblev (27 Iunie 2010, 14:09)
integrarea scolara a copiilor autisti
Va multumim pentru aprecieri. Doresc sa sublinierz faptul ca Autism Romania nu a sustinut niciodata ca singura optiune pentru copiii cu TSA este incluziunea, ci am spus ca ar trebui sa fie prima optiune, cum ar trebui sa fie, delatfel, pentru orice copil din tara, indiferent de nevoile lui speciale. INSA, nicidecum o incluziune de tip plasare fizica in scoala obisnuita si atit. Incluziune dar cu sprijnul de care are nevoie fiecare copil in parte: servicii de suplimnetare de sprijin (terapii 'remediale'), adapatari ale spatiului fizic, strategii si metode didactice, asistent la clasa, programe extracurriculare speciale pentru diverse categorii de copii cu NES, ex. programe extrascolare de dezvoltare a abilitatilor sociale pt copiii cu autism .
Asadar, incluziunea CU SUPORTul necesar fiecarui copil, ca prima optiune, dar si alte alternative de educatie: clase speciale in scoli obisnuite, scoli speciale 'generale' sau foarte specializate, ex pt copii cu autism sau sindrom Asperger . Alegerea tipului de plasament trebuie sa facuta de parinti foarte bine informati, dupa evaluari ale copilului facute profesionist si dupa criterii obiective, dar si dupa ce doresc parintii pt copilul lor si ce cred ca este mai bine pt el.

Cred ca profesioniștii de educatei speciala nu au nici un motiv sa se teama ca vor ramine fara loc de munca sau ca scolile speciale se vor desfiinta. Scolile speciale se vor restructura, probabil, in cel mai 'rau' caz. Insa copiii cu nevoi speciale vor avea nevoie de educatie adaptata nevoilor lor, de strategii, metode, tehnici adapatate indiferent de plasamentul in care vor primi educatie: scoala obisnuita, clasa speciala sau scoala speciala pentru copii cu nevoi speciale foarte greu de indeplinit intr-o scoala obisnuita, chiar si foarte prietenoasa cu copiii cu nevoi educationale speciale. Trebuie sa recunoastem ca la acesta ora nu prea exista in Romania astfel de scoli 'prietenoase', din pacate. Sta , totusi , si in puterea noastra sa le facem sa ajunga asa.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Autism Romania (11 August 2010, 18:28)
Multumiri sustinatorilor propuneriii de politica publica si a initiativelor noastre
Multumim mult, stimata doamna Zait, pentru sustinerea initiativei si pentru promovarea ei in rindul constantenilor si nu numai. Ne este de mare ajutor sprijinul fiecarui parinte, profesionist ce a avut sau va avea in activitatea lui intilnire cu persoane cu autism. Speram ca ministerul educatiei va lua in sfirsit masuri le cel putin mimin necesare care sa duca la schimbarea situatiei nefireicite a copiilor cu nevoi educationale speciale in ansamblu, si mai ales a copiilor si tinerilor cu autism, cei mai napastuiti dintre toti.
Multumim frumos tuturor celor care ne-au fost alaturi si ne sustin si celor ce ne vor sustine de acum incolo; parinti, profesionisti , organizatii si oameni care nu au legatura directa cu autismul.
Numai cind suntem mai multi in sustinerea unei idei bune putem spera ca lucruile se pot aseza pe un drum bun pentru copiii nostri. Doamne, ajuta!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Alina (30 August 2010, 23:51)
despre copii cu autism pe de o parte,iar de cealalta parte,restul lumii atat de "perfecte.."..
Din toamna adica acusi fetita mea v-a intra la scoala,este un copil cu autism,la fel se v-a intampla si cu baietelul peste doi ani ,v-a intra la scoala ,si el avand acelasi diagnostic.Nu-si imagineaza nimeni ca un parinte in aceasta situatie v-a dori pur si simplu sa isi ataseze copilul intr-o clasa si atat, iti doresti ca el sa apartina unui grup iti doresti ,simplu si schematic ca un dascal sa stie cativa pasi de inceput si pentru elevul autist.E drept ca ma darama emotiile ,teama ,e un amestec ,dar nu as renunta , , si nici nu m-as ambitiona prostesteci pur si simplu cred ca din pacate sunt dascali care isi permit o nemasurata nedreptate ,sa te refuze inainte de a cunoaste macar stadiul in care se afla copilul,cum e adevarat exista si parinti care in dorinta lor de a fi copilul bine se ambitioneaza sa il ataseze vrand nevrand unui colectiv,nebanuind de fapt ce frustrari vor interveni ulterior.---Nu doresc ca o asa frumoasa initiativa sa o transform intr-o formulare acida pt ca of-ul nostru e din cauza tocmai a atator umilinte ,si nedreptati intamplate de cand devii parintele unui astfel de copil care este atat de deosebit si pur,atat de special in felul lui.....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
autism romania (1 Septembrie 2010, 21:15)
oful, teama si speranta
Oful dvs este perfect indreptatit, ca si teama de ce urmeaza sa fie la scoala cu copiii, cind aceasta scoala este atita de neadaptata la nevoile copiilor cu autism, ca sa nu spunem neprimitoare, uneori chiar ostila. Depunem eforturi sa schimbam aceasta stare actuala de lucruri in sistem, chiar daca este foarte greu de miscat din incremenire. Credem ca ar merita ca toti parintii din tara sa ne fie alaturi in aceste demersuri, dar din pacate nu e asa, si tot copiii nostri pierd. Le multumim tuturor celor care sustin acest demers si altele ale asociatiei noastre.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: