Prima pagina » Petitii online » Recuperarea demnitatii de a trai decent, cinstit, respectat si cu un singur gand: A FACE BINE!

Petitie: "Recuperarea demnitatii de a trai decent, cinstit, respectat si cu un singur gand: A FACE BINE!"

Atunci cand mergi pe strada, mananci, te informezi, distrezi, visezi.... nu-ti place ce vezi in jurul tau, totul se rezuma la trierea materiala si financiara, e timpul sa te gandesti si sa deschizi ochii : ASA NU SE MAI POATE!
Va pun o intrebare la care va puteti raspunde singuri: de ce un cetatean roman cu studii medii acceptat de o societate europeana functionala, orice tara din UE, REUSESTE!!! in baza abilitatilor si capacitatiilor sale, se ridica, se integreaza, evolueza rapid, devine respectat si apreciat de grupul, clasa, institutia sau comunitatea din care face parte??? Iar aici in ROMANIA, acelasi cetatean care ar vrea si poate sa aduca o contributie importanta societatii, nu poate sa faca nimic din cele mai sus amintite, LEGAL si nu de multe ori tratat cu indiferenta sau incompetenta?
Cine nu vrea ca adevaratele valori care se nasc si doresc sa schimbe Romania in bine spre bunastarea noastra a tuturor sa ajunga la conducere?
O tara trebuie condusa de oameni capabili si inteligenti, de valoare, care trebuie sa trateze totul prin sloganul: A FACE BINE! Altfel tara nu are niciun viitor!
Unde s-a ajuns acceptand cu capul plecat parca hipnotizati si indiferenti traiul in lipsuri fara sa ne cerem drepturile, lasandu-ne condusi de oamenii incapabili, cu tupeu, fara cultura, care vand resursele tarii pe mai nimic si pentru imbogatirea lor in nesimtire si opulenta in schimbul haosului de dupa, saracind orase si zone intregi, distrugand familii; copiii ne pleaca din tara pentru a-si face un rost in viata, ori parintii ii lasa de capul lor si ajung in cercuri de prostitutie si infractori. Se promoveaza la scara mare si de interes public maxim: prostia, vedetele, luxul, prostitutia si lumea interlopa. Nu valorile, traditiile si oamenii care au reusit in viata prin munca cinstita si au adus un renume tarii!
De ce ar invata tinerii, de ce s-ar scoli atat, pentru ce... cand dupa terminare obtii un salariu de nimic de 10 ori mai mic ca in UE din care abia poti sa te intretii, asta in cazul in care ai unde te angaja de multe ori sub calificarea pentru care te-ai specializat? .... Unde e motivatia? De ce sa mai invat, muncesc sau sa fiu corect??? Drumul, calea societatii acesteia bolnave e simplu: tupeul si pumnul, inseala tu primul sau devii victima, imbogateste-te cat mai repede si calca pe toti in picioare. LEGEA JUNGLEI, care pe care fara resentimente!
Trebuie schimbata perceptia despre viitor mai ales a tinerilor, degeaba vorbim daca societatea nu-i accepta si nu-i indruma pe calea buna, spre un trai decent din care poate sa-si realizeze visele fiecare in functie de abilitati si capacitate profesionala!
DESTEPTA-TE ROMANE!!! Ia atidudine zi de zi in familie si societate si impreuna o sa schimbam Romania!

25/03/2013

Destinatar: Guvernul Romaniei