Prima pagina » Petitii online » Scrisoare de protest împotriva demiterii profesorului Vladimir Tismăneanu

Petitie: "Scrisoare de protest împotriva demiterii profesorului Vladimir Tismăneanu"

Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta

Schimbarea domnului profesor Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc(IICCMER), fără nici un fel de explicaţie oficială, este un abuz care provoacă îngrijorare în legătură cu intenţiile noului guvern de a continua eforturile de condamnare a regimului comunist.

Domnul profesor Tismăneanu, a cărui funcţie era nerenumerată, a dovedit prin întreaga sa activitate că este persoana cea mai îndreptăţită să coordoneze activitatea acestui institut. Nu putem să nu privim schimbarea domnului Tismăneanu din perspectiva atacurilor permanente pe care preşedintele de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu, le-a lansat în permanenţă împotriva celui care a condus Comisia Prezidenţială de Analiză a Dictaturii Comuniste din România.

Stimate domnule prim-ministru, vă amintim că, în perioada în care eraţi în opoziţie, aţi promis în repetate rânduri că nu veţi recurge la practica schimbărilor pe criterii politice. De aceea vă rugăm să reveniţi asupra deciziei de eliberare a domnului Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al IICCMER.

Evenimentul zilei

25/05/2012