Prima pagina » Petitii online » Fără corupție - Serviciul de Protecție Statală - legea aplicabilă imediat la îndemâna tuturor

Petitie: "Fără corupție - Serviciul de Protecție Statală - legea aplicabilă imediat la îndemâna tuturor"

Cerem legiferarea Serviciului de Protecție Statală - un serviciu cetățenesc permanent și cu activitate temporară benevolă --- http://www.daciune.ga/

✔ ----- Serviciul de Protecție Statală ----- S.P.S. --- cu activitate voluntară/temporară/institutorie
1. - nu funcționează când este decretată urgență națională
2. - serviciul poate încălca oricând imunitatea funcțiilor respective dar nu o poate înlătura
3. - serviciul suspendă temporar activitatea prestată a persoanei respective și o redistribuie altor persoane din acea funcțiune a Statului Român.

✔ --Propunere-- ✔ : Oricare cetățean/ă cu drepturi depline are dreptul legal împreună cu alți cetățeni/e sau singur/ă să folosească acest Serviciu de Protecție Statală (S.P.S.) care este cu activitate temporară și neplătită dar poate aduce beneficii imediate statului și cetățenilor chiar și acelora care formează temporar Serviciul de Protecție Statală, prin folosirea atribuțiilor legale care permit să ceară și să se execute încetarea temporară a activității oricărui angajat al statului, prezentând dovezi pentru cererea respectivă și suportând în caz contrar, dacă nu sunt justificate sau adevărate acele dovezi, legile în vigoare, inclusiv prevederile acestei legi sau eventual articol de Constituție.

✔ -- Practic -- ✔ : Dacă Președintele Statului sau alți aleși în oricare funcții (nu neapărat funcții mai reprezentative în Stat) nu își îndeplinesc funcțiile sau fac abateri, oricare ar fi ele, să poată fi înlăturați și înlocuiți temporar din funcții (se preiau atribuțiile funcției ca și atunci când pleacă în concediu), până se rezolvă problemele semnalate de Serviciul de Protecție Statală. În cazul în care nu se dovedește fapta respectivă sau a fost făcută cu rea credință cei care au folosit S.P.S. prin prevederile legale vor suporta toate legile țării aplicabile în diferitele cazuri iar dacă se verifică cele cerute .... acei angajați sunt înlăturați definitiv din funcții și rămân în funcțiile respective persoanele care le-au înlocuit în activitate până la numirea sau alegerea unei alte persoane pentru funcția respectivă. (-Un fel de judecată colectivă-).

În cazul în care nu se dovedesc mai târziu faptele prezentate care au dus la aplicarea prevederilor legale a S.P.S. cei care susțin acele cereri de înlocuire temporară din funcții a persoanelor vizate, vor suporta și cheltuielile salariale pentru acele funcții pentru toată perioada în care persoanele înlocuite temporar nu şi-au îndeplinit funcțiile iar munca a trebuit să fie preluată de alte persoane din acele funcțiuni.

Aceste dovezi vor fi publicate în Monitorul Oficial cu întâietate la publicare și în prezentările funcțiunilor respective împreună cu dovezile cu care se susțin cererea și afirmațiile și sunt cu stadiu de inițiere cerere și dovedire –- probatoriu acceptat și verificat – trimitere în judecată și eliberare din funcție.

✔ -- Beneficii -- ✔ : În acest fel se rezolvă multe alte probleme iar funcțiile vor fi ocupate pe merit și de persoane capabile să susțină munca și să o efectueze corespunzător cerințelor posturilor respective.

Colectivele de muncă vor fi mai unite și mulțumite iar toți cetățenii vor fi mai responsabili. Astfel toți cetățenii cu drepturi depline sunt responsabili de statalitate și au oricând drept legal de acțiune în păstrarea și propășirea statală și a neamului.

Acest serviciu este valabil și în funcțiunile în care sunt aplicabile ordine directe ale superiorilor (armată, poliție, jandarmerie etc. – cu respectarea legilor în vigoare și a prevederii lipsei urgenței naționale când de aplică legea S.P.S). Menționez că este necesar ca în cazul în care nu este stare de urgență națională – oricare angajat să poată să refuze motivat un ordin al superiorilor prezentând dovezi pentru motivarea refuzului de a executa (sau executa) un ordin.

Persoanele care au fost înlăturate temporar din funcții au posibilitatea să ocupe aceeași funcție (dacă au maxim trei abateri sau suspendări temporare) dacă legile permit sau alte funcții doar după ce se reexaminează competențele profesionale și respectarea deontologiei meseriei. În cazurile grave se propune retragerea temporară a diplomelor care au fost folosite la ocuparea funcției și reexaminarea în instituțiile care au emis diplomele respective pentru a avea posibilitatea continuării activității.

✔ Printre alte beneficii ale acestui serviciu cetățenesc menționez și faptul că nu vor mai fi funcții ocupate abuziv de persoane incapabile sau care au reușit să păcălească sau să își cumpere o funcție și nu vor mai exista abuzuri și nici ilegalități și nici nu mai există posibilitatea ca funcțiile să fie ocupate de persoane cu caractere tiranice sau dictatoriale.

✔ - Concluzionând vor fi în funcții doar persoanele capabile și cu merite pentru acele funcții iar ierarhia organizatorică va fi cea normală și acceptată de întreg colectivul și de toți cetățenii români cu drepturi depline.

De ce este important?

deoarece aproape în toate funcțiunile statului cât și ale altor state se practică un consum (aproape legal) de resurse și acestea sunt plătite de respectivele state prin întârzierea multor decizii sau prin folosirea unor scăpări legale (tertipuri) sau alte metode folosite și păstrate pentru a fi folosite, atunci am gândit că este necesară activitatea legiferată a unui serviciu cetățenesc care este permanent ca serviciu și temporar ca și componență și institutor superior de grad cel mai mare și care asigură permanența și întâietatea dreaptă statală

Cum va fi înmânată

Petiția va fi înmânată personal instituțiilor și va fi organizată o conferință de presă pentru a se afla mai repede și o campanie de strângere semnături olografe.

25/03/2017

Autor: Iulian Spirescu