Prima pagina » Petitii online » Stop acțiunilor polițienești ale BOR în lupta antidrog !

Petitie: "Stop acțiunilor polițienești ale BOR în lupta antidrog !"

Asociația Europeană pentru Opoziție Economică vede implicarea Bisericii Ortodoxe Române în lupta antidrog din România în mod independent, fără parteneriate cu instituții ale statului care colectează, stochează, procesează şi analizează date şi informaţii cu caracter personal (chiar și în baza legii) așa cum este Agenția Natională Antidrog .

AEOE cere BOR să nu se implice în acțiuni antidrog întelese mai degraba ca fiind polițienești asa cum arată proiectul de parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne prin ANA.

AEOE consideră că preoții trebuie să se limiteze la recomandări și sfaturi date narcomanilor în Biserică și pe relația confesională preot-enoriaș; AEOE încearcă să prevină eventuale acțiuni polițienești ale reprezentanților Bisericii prin procedura denunţării de către preoți a celor spuse de credincioşii-consumatori de droguri în timpul sfintei taine a spovedaniei.

AEOE amintește că preoții sunt cei care calcă pragul caselor a peste 80 dintre români fără mandat, iar un eventual parteneriat cu MAI face ca aceștia sa fie percepuți de opinia publică ca fiind agenți de investigare- ceea ce va influența negativ imaginea si credibilitatea BOR.

În eventualitatea în care conducerea BOR consideră veniturile angajaților săi ca fiind prea mari și contrastante cu salariul minim pe economie actual sau cu sarăcia endemica a milioane de români, AEOE recomandă BOR diminuarea salariilor preoților și diaconilor nicidecum marirea atribuțiilor acestora pentru a fi psihologi și polițiști de ocazie.

Astfel, AEOE cere BOR să nu repete greșelile trecutului- cu trimitere la perioada comunistă și poliția politică în care a fost implicată și conducerea Bisericii Ortodoxe Romăne (așa cum reiese din unele documente precum raportul Tismăneanu)

10/11/2012

Autor: