Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Catre Prim Ministrul Romaniei
image

Petitie: "Catre Prim Ministrul Romaniei"

Facebook share

Domnule Prim Ministru Victor-Viorel Ponta
Doamnei Ministru al muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice Mariana Campeanu
Doamnei Ministru Justitiei Mona Maria Pivniceru


Doresc sa va felicit pentru investirea in functiile de conducere a destinelor Romaniei.

Numele meu este simplu Simi si sunt pensionar din aviatia civila. Pensia mea a fost drastic redusa de catre fosta guvernare boc-basescu prin categorisirea mea ca “nesimtit” de catre cei carora le plateam salariile, huzurul, incompetenta si coruptia.
In timpul campaniei pentru alegeri si mai ales dupa alegeri, dvs. ati sustinut ca doriti intrarea in “normalitate” a Romaniei si ca veti scapa tara de “guvernarea portocalie si de presedintele jucator”, care reprezinta cea mai neagra perioada din istoria post’89 a Romaniei sub conducerea dezastroasa a celor aproape disparuti de pe scena istoriei, numiti PDL.
Au trecut “alegerile”, au trecut momentele dificile ale numirii dvs. in functii, au trecut multe alte luni de zile, parlamentul si-a reluat activitatea si inca ne uitam lung dupa acea “normalitate” propusa si sustinuta cu atata ardoare de dvs.
Indraznesc sa va reamintesc si despre “Angajamentul pentru Romania” scris si lansat de USL pe 30 noiembrie 2011, document programatic structurat in 10 puncte care reprezinta principiile ce vor fi respectate de catre dvs. la alegeriile care au trecut si mai ales dupa castigarea acestora. La punctul 5, citez: “Revenirea la voloriile pensiilor si salarilor de dinainte de 1 iunie 2010”. Deasemeni in toamna anului 2010, domnului Ponta a declarat fata de frauda comisa in Parlament prin promovarea de catre Roberta Anastase a asa zisei Legi a sistemului unitar de pensii, urmatoarele: "A doua zi dupa ce vom veni la putere vom abroga aceasta lege".
Daca au fost numai declaratii pentru a fi sustinuti la alegeri si daca ati uitat de ele asa de rapid si nu va respectati cuvantul dat, este un mare pacat si aceasta denota minciuna si fareseismul de care puteti da dovada. Ati spus ca o sa faceti “dreptate pana la capat”, dar deocamdata recurgeti numai la paleative.

Am cateva intrebari pentru dvs., la care sincer, cred ca nu voi primi raspuns niciodata:

Ce fel de “normalitate” este aceasta in care Legea Fundamentala a Romaniei (Constitutia) este in continuare incalcata ? In acest sens, Art.15 alin. 2 din Constitutie - privind neretroactivitatea, precizeaza exact, citez: “Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile”. Nu sunt jurist, dar inca citesc, scriu si vorbesc romaneste, iar in acest alineat scrie negru pe alb, fara loc de interpretari.
Pensiile aviatorilor au fost practic desfiinţate. În locul pensiilor, aviatori primesc o sumă aleatoriu stabilită, de nu se ştie cine si cum. Pentru suferinţa lor cine trebuie să răspundă? Această suferinţă este astăzi prelungită de guvernarea dvs. În ce scop? Pentru că nu poate fi vorba de sume importante în discuţie, având în vedere numărul mic de pensionari care au fost afectaţi (in 2010 erau aproximativ 1500 de pensionari aviatori, iar acum in 2013 am mai ramas aproximativ 1200).
Nu dau sfaturi nimanui, dar domnule Ponta, aveti o chestiune simplă de rezolvat, promisă în campania electorală şi nu o faceti. Este o problemă de retroactivitate care v-o permite şi Costituţia Ţării să o rezolvati repede, printr-o ordonanţă de urgenţă, privind restituirea pensiile desfiinţate ale aviatorilor.
Ce fel de “normalitate” este asta, atunci cand Avocatul Poporului va spune că a fost o prostie, ce a făcut basescu-boc, si propunerea sa este arunca la cos ?
Ce fel de “normalitate” este aceasta in care o ordonanta de guvern (boc-basescu) aberanta (OUG 59/2011) anuleaza o Lege Organica (223/2007) si este inca tinuta in vigoare de actualii guvernanti !
Ce fel de “normalitate” este aceasta, in care unele instante de judecata repun in drepturi pe unii dintre pensionari si aceiasi instanta de judecata (in functie de “indicatiile” primite), resping actiunile celorlalti, pe aceiasi cauza si in acelasi complet de judecata ! In ce fel de tara traim ? Ce fel de justitie este aceasta ?
Ce fel de “normalitate” este aceasta, in care primesc o pensie redusa drastic, aproape la nivelul unui muncitor necalificat in conditiile in care prin meseria mea eram responsabili pentru bunurile materiale care mi se incredintau spre exploatare (aeronave in valoare de milioane de dolari) !
Ce fel de “normalitate” este aceasta in care personalul navigant din aviatia civila, care are o pregatire superioara si raspunde de viata pasagerilor transportati (si dvs. va numarati printre ei), este in continuare ignorat si supus batjocurii !
Ce fel de “normalitate” este aceasta in care in tot timpul activitatii am contribuit la fond de pensii suplimentar si acum nu pot dispune de el !
Ce fel de “normalitate” este aceasta in care continuati politica subversiva a fostilor guvernanti PDL !
Ce fel de “normalitate” este aceasta in care oamenii dvs. ne spun ca e nevoie de 5 milioane de euro pe an pentru pensii si treaba se rezolva, dar nu fac nimic ! Le aduc aminte ca guvernul Boc-Basescu a cheltuit pe o “frunza” milioane de euro, pe o telegonda alte zeci de milioane euro si nimeni nu i-a tras la raspundere. Probabil este mai importanta o “frunza’ sau o telegondola decat viata unor pensionari ! De ce suntem noi obligati sa ne taram prin tribunale - bolnavi, batrani, fara putere, iar fostii guvernanti care ar trebui sa fie adusi in fata judecatorilor pentru banii aruncati aiurea, sunt primiti pe usa din dos in Parlamentul Romaniei. Ce parere aveti domnule Ponta, că o încadrare în codul penal, cred că mai ştiti să faceti. Asta este dreptatea dvs. ?

CE FEL DE “NORMALITATE” ESTE ACEASTA SI CAT VOM CONTINUA SA TRAIM IN EA?

Cum asigura Statul Roman, cetatenilor sai, “un nivel de trai decent” ?
Ce face Statul Roman sa inlature discriminarile, nepotismul, sarlatania politica, jaful national sub forma hotiei, a imbogatirii rapide din banul public si a lacomiei, o boala sustinuta de tumoarea coruptiei, care creste periculos, continuu si necontrolat.

Ce fel de guvernanti am avut si avem ?
Cei care au majorat si cei care mentin prin TVA pretul oricarui produs necesar vietii cu 24% in plus !
Cei care au desfiintat peste 70 de spitale si au alungat personalul medical spre alte tari din lumea asta !
Cei care au distrus educatia, cercetarea si cultura !

In ce stat traim ?
Cel in care saracia a ajuns la 40% !
Cel in care este gata sa se vanda pe nimic, mafiei transnationale resursele minerale, otravind mediul inconjurator cu cianuri !
Cel in care un banal proces in justitie dureaza uneori si ani de zile (functie de interese, spaga si telefoane) !
Cel in care anual au “disparut” procente importante din PIB !
Cel in care se distribuie cele mai mari fonduri pentru transporturi si infrastructura de transport, dar nu avem nici una si nici alta !
Cel cu cea mai mare rata a evaziunii fiscale din Europa !
Cel in care serviciile secrete practica o desantata urmarire a telefoanelor cetatenilor!
Cel in care votul popular si suveranitatea aqu fost calcate in picioare de catre 6 oamenii care se numesc judecatorii la Curtea Constitutionala !
Cel in care institutiile statului sunt subordonate in mana unei singure persone, persoana care desi demisa la un referendum national, s-a intors la putere, la “masa verde”, adica exact asa cum a spus ca “nu” va face. Si asta cu ajutorul si sprijinul politic a uneia din institutiile statului, care depasindu-si preogrativele constitutionale, a hotarat, prin abuz in numele unui fost parlament submediocru calitativ.

Revin si scriu: Nu cred ca voi primi raspuns la aceste intrebari vreodata, dar cineva trebuie sa va reaminteasca despre ceea ce ati declarat si semnat, despre ceea ce contrar declaratiilor puneti in practica si in general despre problemele noastre, ale romanilor.

Cu stima,

Simi
Pensionar “nesimtit” si ignorat de autoritatile din Romania.p.s: Nu uitati - "Odata terminat jocul, regele si pionul se intorc in aceeasi cutie".

31/03/2013

Autor: Simi
Destinatar: Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =