Prima pagina » Petitii online » Bugetare participativă Vaslui

Petitie: "Bugetare participativă Vaslui"

Bugetarea participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Bugetarea participativă își propune implicarea cetățenilor Municipiului Vaslui într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți din bugetul local. Procesul presupune asumarea de către cetăţeni a unui rol de participant activ în definirea şi abordarea problemelor comunităţii din care fac parte.

Bugetarea participativă are următoarele obiective:
1. Creşterea nivelului de dialog şi de colaborare dintre cetăţeni şi administraţia publică.
2. Ajustarea politicilor publice la nevoile și așteptările cetăţenilor, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în Municipiul Vaslui.
3. Creşterea gradului de asumare şi co-creare a procesului de dezvoltare urbană de către cetăţeni.
4. Consolidarea democraţiei prin participarea cetăţenilor la un exerciţiu de luare a unor decizii ce privesc întreaga comunitate.
5. Creșterea transparenței activității administraţiei publice locale.

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetăţenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Municipiul Vaslui şi au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani.

19/02/2018

Autor: