Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Informatii legate de stadiul dosarului de redobândire a cetateniei române
image

Petitie: "Informatii legate de stadiul dosarului de redobândire a cetateniei române"

Facebook share

Solicitam doamnei presedinte a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Nicoleta Ecaterina EUCARIE, sa furnizeze, in mod expres, la cerere, pe pagina web a ANC, http://cetatenie.just.ro/, informatii legate de stadiul dosarelor de redobindire a cetateniei romane.
Nu va cerem sa dati publicitatii date ale actelor de stare civila ale solicitantului, ceea ce contravine atat legislatiei romanesti cat si legislatiei Uniunii Europene, stim bine ca fiecare petent are dreptul la confidentialitate si orice informatie cu caracter personal, ce nu poate fi data publicitatii decat cu acordul sau. Chiar am constatat modificarea legii cetateniei in acest sens privind eliminarea publicarii in Monitorul Oficial a datelor Min. Justitiei de aprobare a cererilor de cetatenie.
Puteti creea un sistem care sa afiseze doar anumite informatii foarte utile pentru petenti si anume, termenul stabilit de Comisie pentru dezbaterea cererii si ordinul de aprobare Ministrului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti de acordare a cetateniei romane, prin introducerea: nume, prenume, an nastere, nr. dosar si anul depunerii, date ce le poseda doar petentul.

Avantajele crearii unui astfel de sistem :
- Timpul de obtinere a cetateniei romane (inregistrare cerere – depunere juramint) se va micsora considerabil, avand in vedere faptul ca se iroseste mult timp pana ajunge scrisoarea la domiciliul solicitantului din momentul in care a primit ordinul.
- Incapacitatea petentilor de a se deplasa la Bucuresti, sau la alte structuri ale birourilor consulare sau la misiunile diplomatice,din considerente financiare si timp.
- Se va evita aglomeratia si cozile interminabile la ANC, astfel incat functionarii publici sa-si poata desfasura activitatile de procesare a dosarelor in mod linistit, respectiv sa se incadreze si in termenul procedural prevazut de lege.
- Se va asigura transparenta si eficienta la ANC, in plus se va elimina traficul de influenta si coruptia, astfel toti intermediarii neavand posibilitatea sa perceapa bunuri materiale si banesti ale petitionarului soldandu-se cu un raspuns nefavorabil.
- Mobilitate si comoditate, se va putea afla stadiul dosarului indiferent de locatie creindu-se astfel posibilitatea depunerii juramantului la misiunea diplomatica a tarii in care domiciliaza.

26/11/2010

Autor:  
Destinatar: Autoritatea Nationala pentru Cetatenie
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =