Prima pagina » Petitii online » Votul in alb la alegerile europarlamentare, prezidentiale si parlamentare din 2009

Petitie: "Votul in alb la alegerile europarlamentare, prezidentiale si parlamentare din 2009"

Votul alb sau votul de protest reprezinta, in orice sistem democratic, dreptul cetatenilor de a-si manifesta nemultumirea sau nehotararea in cadrul proceselor electorale cum sunt alegerile sau referendumurile.

Acest tip de vot este consecinta directa a esecului sistemului politic de a recastiga increderea electoratului si exprima dezamagirea si nehotararea cetatenilor chemati la vot. Votul alb are, insa, o calitate singulara. Le permite cetatenilor sa isi exercite dreptul la vot si sa participe la procesul central al oricarei democratii: alegerile, momentul cheie in care alegatorii isi desemneaza alesii.

Propunem celor care s-au saturat de minciunile guvernului, parlamentarilor si doresc sa mearga la vot, votul in alb; in acest fel, votul va fi luat in considerare ca protest impotriva candidatilor propusi!

Ca sa votezi alb, este suficient sa lasi buletinul de vot nestampilat. Voturile albe nu sunt insa, considerate voturi valide si prin urmare nu conteaza in procesul de distribuire a mandatelor.

Este cel mai simplu mod de a protesta impotriva clasei politice.

19/05/2009

Destinatar: Cetatenii Romaniei, Poporul Roman, Mass-media