Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » NU defrisarii padurilor! Infiintarea Armatei Padurii!
image

Petitie: "NU defrisarii padurilor! Infiintarea Armatei Padurii!"

Facebook share

Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR și-au unit forțele malefice să adopte proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Cu 81 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și două abțineri (probabil că dormeau), au reușit să dea undă verde defrișării pădurilor virgine și a ariilor naturale protejate. Totul în interes public, bineînțeles.

Deși jaful din păduri e adesea pus pe seama ţăranilor care nu-şi cumpără lemne pentru sobe, actorul Marcel Iureş este de părere că se fac defrişările ilegale masive cu acordul celor care ar trebui să protejeze pădurea.

„Un om cu o căruța nu poate fura pe o iarnă. Taie atât cât îi trebuie. Nu taie 8 milioane de metri cubi. Romania Furată. E o nebunie. Știu de lucrurile astea de 15 ani. Am încercat să bat și la ușile președinților. Am ridicat și drone, deși acum am înțeles că e ilegal, în trei parcuri naționale”, declara Marcel Iureș, la Digi24

„Trebuie schimbate legile pădurii, trebuie înființată Armata Pădurii. De acum nu mai trebuie să se taie, decât cu mare știință și zgârcenie 30-40 de ani, niciun copac din România. România are în clipa asta nevoie de cel puțin 10 milioane de copaci”, a mai spus el.

Cinci miliarde de euro au câştigat, în ultimii 27 de ani, hoţii care au tăiat păduri întregi din România. Au furat peste 80 de milioane de metri cubi de lemn, iar efectele le vedem în fiecare an – inundaţii şi alunecări de teren. Anul acesta, hoţii de lemn au primit şi o încurajare de la Parlament ca să îşi vadă de treabă, fiindcă pot scăpa şi cu un simplu avertisment.(sursa DIGI24, emisiunea "In fata ta")

10/03/2018

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Categorie: Mediul inconjurator.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =