Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru introducerea pungilor de plastic

Petitie: "Petitie pentru introducerea pungilor de plastic"

Pungile de plastic rezistente trebuiesc introduse pe piata din mai multe motive: 1. Pot fi refolosite. 2. Te poti folosi de ele cu incredere. O punga de plastic echivaleaza la rezistenta si uzura cu 4-5 pungi biodegradabile. 3. Pot fi reciclate. Pungile biodegradabile, cand le cumperi, au o structura si un miros de parca deja au intrat in procesul degradarii. Plasticul se topeste; deci poate fi reciclabil. S-a demonstrat ca pungile biodegradabile sunt mai nocive decat cele din plastic. Sursa: https://www.digi-world.tv/stiri/stiinta/pungile-de-plastic-biodegradabile-nu-sunt-atat-de-prietenoase-cu-mediul-cum-au-ajuns-cercetatorii-la-aceasta-concluzie-24946 Pungile de gunoi menajer sunt mai rezistente decat cele biodegradabile. Iar cantitatea de cumparaturi depaseste cantitatea de gunoi menajer. Pentru ca atunci cand cumpar o banana sau o portocala, jumatatea din volumul acesteia -coaja- se arunca. Plasticul se foloseste in multe domenii: -folii pentru solare -folii pentru constructie -termopanul -ambalaje alimentare -produse casnice si electrocasnice. Pungile nu reprezinta nici macar 2% din totalul de plastic folosit. Efectul de sera nu apare din pricina pungilor de plastic, ci a degradarii stratului de ozon. Prin aceasta petitie se solicita reintroducerea pungilor de plastic pentru cumparaturi.

03/01/2020

Categorie: Mediul inconjurator.