Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Republica Moldova ameninta integritatea statala a Romaniei
image

Petitie: "Republica Moldova ameninta integritatea statala a Romaniei"

Facebook share

Scriu aceasta petitie adresata Guvernului Romaniei si Administratiei Prezidentiale in legatura cu atacurile politice la adresa Romaniei initiate de mai multi oameni politici basarabeni.

In urma afirmatiilor scandaloase ale lui Andrei Safonov(de mentionat ca nu este prima oara cand un om politic basarabean face atacuri la adresa Romaniei), din care citez :

-"nu trebuie in niciun caz sa actionam cu jumatati de masura impotriva expansionismului romanesc"
-"Dezintegrarea si dezmembrarea Romaniei reprezinta o cauza nobila. "
-"Disparitia Romaniei este singura cale prin care putem avea o viata linistita"
-"Romania trebuie sa dispara de pe harta lumii"

Care incalca in mod flagrant art .1 din Constitutia Romaniei conform caruia "Romania este stat National, Unitar si Indivizibil".

Astfel, solicit atat Guvernului Romaniei cat si Administratiei Prezidentiale sa ia act de atacaurile venite din partea Basarabiei si sa actioneze in consecinta propunand urmatoarele masuri :

1) Solutionarea cat mai rapida pe cale amiabila a oricarui litigiu cu Republica Moldova

2) Inasprirea controlului la toate vamile care fac legatura intre Romania si Republica Moldova

3) Aplicarea unui control mai riguros in ceea ce priveste acordarea cetateniei romane cetatenilor din Republica Moldova; a se revoca cetatenia acolo unde se impune, daca respectivul cetatean se dovedeste ca face parte dintr-o organizatie extremista anti-romaneasca sau daca acesta a comis actiuni de natura a prejudicia siguranta oricarui cetatean roman.

Totodata, doresc sa mentionez ca, elevilor si studentilor din Republica Moldova, primesc anuale numeroase burse din partea statului roman, fara a se verifica in niciun fel performantele sau necesitatea acestora pentru respectivele drepturi, care sunt de natura a discrimina elevi si studenti romani. Cu toate ca multi dintre ei manifesta un anti-romanism uneori exacerbat, facand afirmatii ce jignesc atat Romania cat si pe cetatenii sai.

Pe aceasta cale cer Guvernului sa verifice si sa revizuiasca respectivele drepturi acordate, si sa le revoce sau sa le limiteze acolo unde situatia o impune. Dand astfel persoanelor din Republica Moldova dreptul de a se intoarce pe teritoriul basarabean intrucat in Romania se simt amenintati si lezati.

Nu in ultimul rand, solicit Guvernului si Administratiei Prezidentiale sa ia act cat mai rapid de problemele mai sus mentionate si sa le rezolve prin puterea cu care au fost investiti de catre poporul roman, spre protectia si asigurarea bunastarii acestuia.

Va multumesc

14/01/2013

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Guvernul Romaniei, Administratia Prezidentiala
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =