Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru recunoasterea prin Lege a Genocidului Anticrestin in Romania Comunista
image

Petitie: "Petitie pentru recunoasterea prin Lege a Genocidului Anticrestin in Romania Comunista"

Facebook share

Dupa 20 de ani de la rasturnarea de stat din Decembrie 89, in Romania inca se mai practica metodele totalitare de stramtorare a libertatii religioase si de opinie in stil comunist.

In luna august 2008, la Iasi a fost inchisa fortat expozitia "Destine de martiri", fara a fi invocat suportul legal al inchiderii.

Expozitia, a carui obiect il faceau dosarele a 6 martiri romani din perioada comunista (dintre care 4 preoti) a fost inchisa la cererea directorului Institutului pentru cercetarea Holocaustului din Romania, care i-a acuzat pe organizatori de "imagine facuta unor legionari", insinuand ca cinstirea memoriei martirilor din perioada comunista ar fi ilegala. La randul sau, directorul Arhivelor Nationale, a catalogat expozitia drept o “blamabila manipulare a opiniei publice”.

Considerand declaratiile directorului Institutului pentru cercetarea Holocaustului si a directotului Arhivelor Nationale ca fiind gratuite si defaimatoare, 16 organizatii au adresat un memoriu Presedintelui Romaniei, Parlamentului si Guvernului Romaniei prin care au cerut cercetarea si solutionarea conflictului pe fond religios si national provocat de cei doi si aliatii lor din presa.

Raspunsul de la Guvern nu a intarziat sa vina, asa ca procesul de solutionare a cazului in favoarea organizatorilor expoitiei „Destine de martiri” si a celor 16 organizatii semnatare a memoriului este in plina desfasurare.

Conflictul nedorit dintre o persoana publica ce reprezinta interesele Comunitatii Evreiesti din Romania si romanii ortodocsi care s-au ridicat in apararea dreptului lor la cinstirea memoriei colective a Bisericii Ortodoxe, a devenit posibil din cauza ambiguitatilor si formulelor discriminatorii cuprinse in OUG nr. 31/2002.

Prin aceasta Ordonanta (devenita Lege in 2006), multi dintre martirii anticomunisti, ale caror procese se stie ca au fost inscenate, intra in categoria „persoanelor vinovate de infractiuni contra pacii si omenirii”, interzicandu-li-se dreptul la memorie. Poate ca tocmai din acest motiv Sinodul BOR taraganeaza canonizarea martirilor a caror sfintenie este evidenta.

Consideram ca aceasta grava eroare impotriva istoriei poporului roman si a Bisericii Ortodoxe Romane, in numele carei au marturisit sutele de mii de crestini exterminati in timpul dictaturii comuniste, trebuie reparata urgent.

Demersul de modificare a OUG nr. 31/2002 si recunoasterea prin lege a Genocidului Anticrestin in Romania Comunista este sustinut si de FOR (Forul Ortodox Roman - la care au aderat peste 50 de organizatii din Romania).

Pentru a vedea analiza si propunerile de modificare a Ordonantei nr. 31/2002, facute de Grupul de Initiativa pentru Recunoasterea Genocidului Anticrestin in Romania Comunista, intrati pe: http://savatie.wordpress.com/2008/11/18/scrisoare-deschisa-presedintelui-romaniei/

14/01/2009

Autor: Grupul pentru Recunoasterea Genocidului Anticrestin in Romania Comunista
Destinatar: Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, Ministerul Justitiei, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =