Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru construirea unei resedinte universitare « Maison de la Roumanie » in « Cité Internationale ...
image

Petitie: "Petitie pentru construirea unei resedinte universitare « Maison de la Roumanie » in « Cité Internationale Universitaire de Paris »"

Facebook share

Scrisoare deschisa privind construirea unei resedinte universitare
« Maison de la Roumanie » in « Cité Internationale Universitaire de Paris »


Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu,
Domnule Ministru de Externe Teodor Baconshi,
Stimate Doamne si Domni Deputati si Senatori,


Avem onoarea sa va prezentam aceasta scrisoare deschisa, pentru a va invita sa sustineti initiativa construirii unei resedinte universitare pentru studentii romani aflati la studii in Franta.

Cite Internationale Universitaire de Paris reprezinta poate cea mai prestigioasa fundatie universitara din lume, in ceea ce priveste, atat scopul crearii, anume pacea si fraternitatea mondiala prin intermediul educatiei, cat si prin amplasarea campusului in Paris, capitala Frantei. Prezenta unei cladiri a Romaniei in acest campus ar constitui o mandrie nationala si ar permite generatiilor viitoare sa beneficieze de un camin studentesc de renume.

Relatiile exceptionale, pe care Patria noastra le-a avut si le are cu Franta, precum si istoria elitelor romane din ultimele secole, vin sa intareasca initiativa nostra de a promova construirea, de catre Romania, a unei cladiri in Cite Universitaire Internationale de Paris.

Din punct de vedere practic, construirea unei cladiri pentru 100 de studenti, cladire care sa respecte cele mai moderne standarde arhitecturale , ecologice si de economie de energie, ar costa sub 3 milioane de euro. Acest cost ar putea fi amortizat in mai putin de 4 ani de functionare. Terenul este pus la dispozitie gratis de catre C.I.U.P. iar constructia poate fi realizata de catre arhitecti si firme din Romania.
Decizia de a intreprinde acest proiect trebuie sa fie luata rapid, de catre Dvs., guvernantii si reprezentantii nostrii, deoarece terenul disponibil este limitat si riscul ca alta tara sa il ocupe este real.

Cu deosebit respect si incredere in Dvs., Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu, Domnule Ministru de Externe Teodor Baconshi, Doamne si Domni Deputati si Senatori, semnatarii acestei initiative, majoritatea studentilor si intelectualilor romani care au studiat in Franta, in numele generatilor viitoare, va multumim pentru tot ceea ce veti face pentru realizarea acestui proiect.


informatii suplimenatre la:

http://pdl-franta.blogspot.com/2010/04/scrisoare-deschisa-privind-construirea_08.html

10/04/2010

Autor: Minoiu Alexandru
Destinatar: Ministerul de Externe
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =