Prima pagina » Petitii online » Voteaza pentru eutanasierea cainilor fara stapan

Petitie: "Voteaza pentru eutanasierea cainilor fara stapan"

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede eutanasierea cainilor fara stapan.
Intrucat exista o petitie de vot impotriva acestei masuri, mi-am propus creearea unei petitii in vederea sustinerii initiativei legislative, in felul acesta putand avea un termen de comparatie real.
Daca ne dorim sa avem conditii de trai similare tarilor civilizate, trebuie rezolvata si aceasta problema. Sunt numeroase exemple cu persoane muscate sau atacate de caini comunitari, culminand chiar cu nefericitul caz al cetateanului de etnie japoneza. Sustinem un mod de trai verde si utilizarea bicicletelor, insa pentru asta trebuie sa ne ferim si sa stam cu grija la fiecare colt de strada.
Exista de asemenea tot felul de legende urbane: nu fugi cand esti atacat, vorbeste cu comunitarul, apleaca-te mimand aruncarea unei pietre etc. Daca pentru o persoana adulta unele din aceste sfaturi pot fi aplicate, ce facem in cazul copiilor? Imaginati-va ca sunteti cu un copil mic la plimbare si sunteti pus intr-o astfel de situatie...
Suntem martorii unei penibilitati iesite din comun, atat de caracteristica noua romanilor: cautam sa ocolim cu metode sofisticate pericolul indus de o stare strigatoare la cer, in loc s-o adresam direct.
Ia atitudine si voteaza pentru o Romanie mai aproape de normalitate!

28/04/2010

Autor: Teodor