Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Doriţi continuarea AFTER –SCHOOL –ului în şcoli?
image

Petitie: "Doriţi continuarea AFTER –SCHOOL –ului în şcoli?"

Facebook share

Stimaţi părinţi, stimate cadre didactice, stimate autorităţi,
Încă din anul 2007 există în unele şcoli programul de After – School, care s-a dezvoltat treptat, iar datorită solicitărilor numeroase, a luat o mare amploare.

Dascălii implicaţi au căutat de pe atunci o formă legală de lucru. La sugestia unor jurişti, cadrele didactice şi-au înfiinţat P.F.A. –uri (care au încheiat contract de prestări servicii cu şcoala, respectiv cu părinţii), plătesc impozit pe veniturile obţinute şi o taxă şcolii în care îşi desfăşoară activitatea.

Totul s-a desfăşurat normal până în 2011, când a apărut OMECTS 5349. Conform Art. 2, alineatul 2, programul Şcoală după şcoală (aşa cum a fost denumit de minister) „răspunde cu prioritate nevoilor elevilor aparţinând grupurilor dezavantajate”. Menţionăm că noi am ţinut cont întotdeauna de cazurile sociale, copiii cu situaţie financiară precară beneficiind de gratuitate la frecventarea acestui program.
Acum, spre finalul anului 2014, I.Ş.J. Timiş consideră că acest program Şcoală după şcoală este acelaşi lucru cu programul de After – School desfăşurat de persoane fizice autorizate şi dă următoarele indicaţii (conf. OMECTS 5349):

a) Interzicerea P.F.A. în şcoli;
b) Plata cu ora a dascălilor care desfăşoară acest program;
c) Limita de 12 elevi / grupă.
Noi, dascălii implicaţi în programul de After – School, considerăm că:
a) Avem dreptul de a închiria sălile de clasă în şcolile unde ne desfăşurăm activitatea, deoarece am contribuit substanţial la dotarea acestora ( cu ajutorul părinţilor, dar şi personal);
b) Nu acceptăm plata cu ora, deoarece o considerăm indecentă, având în vedere că se raportează la salariul de încadrare al fiecăruia (în funcţie de vechime) şi nu la munca reală prestată.
c) Nu dorim să selectăm 12 copii din numărul mare de elevi care solicită acest program, pentru că nu dorim discriminarea copiilor (Oare pe ce criterii ar putea fi selectaţi elevii?)

Vă rugăm să ne susţineţi, deoarece dorim să muncim într-un cadru legal, în care să ne plătim taxele şi impozitele aferente şi să nu mergem în spaţii private, lucru care ar genera cheltuieli suplimentare şi pentru noi, şi pentru părinţi, iar şcolii i s-ar diminua considerabil venitul extrabugetar.
Nu dorim să revenim la meditaţiile „la negru” în bucătăria proprie, ci vrem să ne rotunjim veniturile printr-o muncă decentă, în forma actuală de P.F.A.
Din activitatea pe care o desfăşurăm noi au beneficii elevii noştri, părinţii, şcolile noastre şi noi, cadrele didactice implicate.
De ce ni se taie elanul, când noi, de mulţi ani, am „realizat” copii fericiţi şi bine pregătiţi, părinţi mulţumiţi şi liniştiţi şi dascăli motivaţi?

20/11/2014

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Categorie: Educatie, invatamant.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =