Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Modificarea legii ordinii si linistii publice
image

Petitie: "Modificarea legii ordinii si linistii publice"

Facebook share

Petitie pentru modificarea Legii 61/1991 (r3) din 27/09/1991 republicata la 31/01/2011 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.
In variantele anterioare ale acestei legi exista un alineat pe baza caruia se putea actiona pentru sanctionarea locatarilor care tulbura linistea in blocuri prin muzica sau alte mijloace, si anume :

“22) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; “
In anul 2011 pastrandu-se alineatul de mai sus, s-a mai adaugat un alineat, care ofera o portita de scapare celor certati cu linistea, dar si o scuza organelor de politie care nu mai sunt obligate sa actioneze daca solicitarea vine in afara acestor ore. Alineatul arata astfel:
26) tulburarea liniştii locatarilor intre orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuinţele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat in imediata vecinătate a acestora;

Astfel de exemplu, o persoana care vine de la schimbul 3, nu se poate odihni pentru ca un vecin inconstient vrea sa asculte muzica la maxim, iar organele de politie solicitate spun ca nu este ora de liniste conform articolului de mai sus.
Solicitam modificarea articolelor din lege astfel incat locatarii sa aiba posibilitatea de a se odihni in propriile lor locuinte. Pot fi exceptate de la regula , situatiile in care se fac amenajari in locuinta si pe care orice om de buna credinta le poate tolera, fiind ceva normal.

21/10/2012

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Legislativ
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 26/09/2017
Pe site ul senatului se afla in dezbatere publică proiectul de modificare a Legii 61/1991.este întreg cu nr. B439/2017.daca ne unim sa facem cat mai multe propuneri de modif. a orei de odihna ,respectiv in loc de 13-14 sa propunem 14 - 16, vom reusi, (sau si un interval mai mare).

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =