Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Modificarea legii ordinii si linistii publice", pagina 1

Facebook share
 
andras (27 Mai 2013, 16:23)
art.25 din lege este foarte bun
va zic din experienta mea: pustii vecinilor jucau fotbal in curte (zgomotosi, poarta de metal, pereti stricati etc). m-am dus la politie sa reclam: acolo mi-au spus ca nu este ora 22, le-am replicat inapoi cu ce spune art.25) tulburarea,fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă (la orice ora din zi). abia atunci au anuntat pe unul dintre politisti sa se prezinte si sa ia declaratii: i-a prins cu mingea in mana cand se pregateau sa traverseze strada, cand si-au dat seama ca ne-am tinut de cuvant si am chemat politia, dupa ce parintii ne-au informat ca 'li se falfaie de politie'. apoi am facut si in scris plangere la sectorist, care nu stiu ce le-a spus dar de atunci nu mai am probleme. mai pune tata-su muzica tare la masin adin curte cand si-o spala, la plecare si la venire, mai tranteste cate o portiera, mai porneste in tromba. ba, in semn de protest a jucat si fotbal cu fecioru chiar in curte, si cand am iesit din casa, a vrut sa ne si loveasca. ulterior cred ca si-a cam dat seama ca a intrecut orice limita de respect si bun simt. pustii se duc si joaca fotbal la 1 strada mai incolo unde este un parc amenajat pentru jocul cu mingea. chiar daca sunt copii asta nu le da dreptul sa-ti faca viata un calvar. de aceea daca vi se arunca in fata ca nu este ora 22, amintiti-le d-lor politisti, care cunosc sigur legea, de art.25. in cazul meu, in sibiu, s-a rezolvat usor si frumos datorita d-nei agent Costea. si datorita unui agent de la politia comunitara.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Peter (5 Noiembrie 2013, 19:35)
Gresit
Articolul 25 este foarte bun la casa, dar la bloc ti se arunca in fata articolul 26 si nu ai ce comenta...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
MARIA (25 Iunie 2016, 14:40)
NU SE RESPECTA NICI O LEGE
GALAGIE NESIMTIRE
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stone (4 Ianuarie 2017, 14:53)
Art 320 Tulburarea folosintei locuintei
A fost scoasa "Tulburarea folosintei locuintei" din NCPenal asa ca nu mai ai e sa faci ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adi (20 Ianuarie 2017, 13:55)
E nevoie de o limita chiar si in privinta amenajarii locuintei
Aproape ca as fi semnat aceasta petitie, pana cand am citit ultima propozitie din continutul ei, care zice asa: "Pot fi exceptate de la regula , situatiile in care se fac amenajari in locuinta si pe care orice om de buna credinta le poate tolera, fiind ceva normal."

Cu asta nu pot fi in totalitate de acord, eu traind pe propria piele o situatie in care un vecin de bloc face amenajari in locuinta de peste 1 an de zile. Si inca sparge si da gauri. Asta cat de normal este?
La randul meu, am facut amenajari serioase in locuinta si stiu ce inseamna asta, insa am terminat in aprox 2 luni si jumatate. Nu poate sa ma convinga nimeni ca este nevoie de peste un an de spart si gaurit ca sa termini un apartament de 90 mp.

Daca prin aceasta petitie se va propune si o limita rezonabila de timp in care lucrarile de amenajare a locuintei trebuie sa fie incheiate, voi fi mai mult decat bucuros sa o semnez.

Va multumesc!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
A. Pap (20 Aprilie 2017, 09:41)
de acord cu comentariul lui Adi (20 Ianuarie 2017)
Este inadmisibila situatia cu "lucrarile fara limita de timp", pana nu demult am fost intr-o situatie asemanatoare !
In bloc nou, proprietarii au avut posibilitatea sa ceara diverse modificari inainte de predarea apartamentelor. Totusi, dupa receptie, cand in 3 - 4 saptamani, se putea face decorarea si mobilarea chiar a unui apartament de 100 de m2 de "lux", s-au gasit proprietari care sa faca lucrari de spart si respart si reconfigurare timp de mai mult de 1 an.
Nesimtire sau minti bolnave ? In plus unul dintre cei 2 care au exagerat cel mai mult cu durata lucrarilor zgomotoase, nu locuieste in "palat" : da, acum e silentios...
Trebuie modificate orele de liniste, sa fie un interval orar mai mare.
Trebuie recunoscuta "Tulburarea folosintei locuintei".
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Liliana (24 Septembrie 2017, 15:09)
Proiect de modificare a legii 61/1991
Pe site ul senatului in prezent se afla in dezbatere publica cu nr. B439/2017 proiectul de modificare a legii nr. 61/1991. Daca vom face cat mai multe propuneri pt modificarea programului de odihna sigur vom reuși sa modificam acest articol, si astfel vom avea pârghii legale împotriva nenorociților cărora nu le pasa ca in intervalul 14 -16 copii dorm.eu am niste vecini care la ora 14 baga aspiratorul pe parchet (nu au covoare) logic nu mai poti culca copii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gabi (15 August 2018, 21:21)
Sunt de acord
Locuiesc la bloc în urmă cu 19 ani şi o lună. Părinţii mei s-au despărţit în anul 1999 când aveam 6 ani. Vecinul Aţurcăniţei Silviu care stă dedesubt la etajul 2 a început să facă găuri cu bormaşina. În luna Martie 2002 după ce m-am întors de la şcoală, nu am putut să îmi fac temele pentru că a început să facă găuri. La data zilei de Miercuri 21.09.2005 la ora 22:00 nu am putut să dorm pentru că Aţurcăniţei Silviu îşi monta o centrală. În luna Octombrie 2005 la ora 22:00 nu am putut să dorm pentru că Aţurcăniţei Silviu făcea găuri. La data zilei de Vineri 07.04.2006 înainte să mă întorc de la şcoală, am primit carnetul de note de la doamna dirigintă. După ce am ajuns acasă, am deschis carnetul de note şi am văzut notele la matematică. La matematică am un 6 şi doi de 4.
-De ce, am luat două note de 4? Pentru că nu mi-am făcut temele din cauza vecinului de la etajul 2 care a făcut găuri cu bormaşina. Am calculat notele de la matematică 6+4+4=14 14:3=4,66 Mi-am mărit media. Am media 5 la matematică. La data zilei de Miercuri 21.06.2006 la ora 22:00 nu am putut să dorm pentru că vecinul de la etajul 2 a făcut găuri. La data zilei de Miercuri 22.11.2006 după ce m-am întors de la şcoală, la ora 13:05 am ajuns acasă. După ce am ajuns acasă, la ora 14:00 nu am putut să îmi fac temele la matematică şi la limba germană pentru că vecinul de la etajul 2 îşi băga cablu. La data zilei de Marţi 13.02.2007 seara nu am putut să îmi fac tema la limba şi literatura română pentru că vecinul de la etajul 2 făcea găuri. La data zilei de Marţi 01.05.2007 nu am putut să îmi fac tema la limba şi literatura română din cauza vecinului de la etajul 2 care făcea găuri. În luna Mai 2008 vecinul de la etajul 2 Aţurcăniţei Silviu s-a mutat la Moldova. La data zilei de Sâmbătă 22.11.2008 seara nu am putut să îmi fac temele din cauza chiriaşilor de la etajul 2 care îşi montau un robinet la bucătărie. Chiriaşii s-au mutat în luna Septembrie 2008. Timp de 9 ani s-au făcut găuri în apartamentul 9 de la etajul 2.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: