Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Atentat la dreptul de a pescui sportiv in Romania
image

Petitie: "Atentat la dreptul de a pescui sportiv in Romania"

Facebook share

Domnule Prim-ministru


Ultimul ordin al MADR cu privire la reglementarea pescuitului sportiv, Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 753/16.12.2008 privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 876 din 24.12. 2008, data de la care intra in vigoare, precizeaza modul in care se pot obtine permisele de pescuit sportiv de catre orice cetatean ce locuieste in Romania.
Ce este important in acest ordin pentru majoritatea practicantilor acestui sport, nu conditioneaza eliberarea permisului de pescuit sportiv de inscrierea intr-o asociatie de profil, adica nu trebuie sa te inscrii intr-o asociatie de pescuit pentru a obtine permis de pescuit sportiv.
Nu numai in ord. MADR nr.753/2008 se prevede ca eliberarea permiselor de pescuit sportiv se face de catre ANPA fara interpunerea asociatiilor de pescuit sportiv si ca asocierea este optionala, ci si in OUG nr.23/2008 privind pescuitul si acvacultura :
Art. 23. (1) Prin pescuit in scop recreativ/sportiv se intelege pescuitul efectuat cu undita si cu lanseta, in scop de agrement/performanta, pe baza unui permis nominal eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
Art.25 (1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescari sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si de reprezentare a acestora."
Cu toate ca acest ordin exista si ar trebui respectat, la aceasta data nu se elibereaza permise de pescuit sportiv de catre Agentia Natoinala de Pescuit si Acvacultura.
Din discutiile purtate cu diverse surse de informare din ANPA am inteles ca refuzul reprezentantilor ANPA se datoreaza anumitor persoane cu influenta in Ministerul Agriculturii, care spera sa obtina schimbarea actualului ordin cu unul care sa conditioneze eliberarea permiselor de pescuit sportiv de inscrierea intr-o asociatie de profil .
Cei care doresc schimbarea actualului ordin de reglementare a pescuitului sportiv, sunt reprezentantii AGVPS si ai altor asociatii de profil, care isi vad lezete interesele personale si isi pierd resursele financiare obtinute in mod nejustificat din conditionarea eliberarii permisului de pescuit sportiv de inscrierea in asociatie (inscriere care se taxeaza substantial).
Schimbarea actualului ordin, consider ca ingradeste drepturile elementare ale cetateanului roman, drepturi asigurate de constitutia tarii, prin faptul ca ma va conditiona de inscrierea intr-o asociatie de profil pentru a putea merge si pescuit pe un bazin piscicol natural pentru care nu s-a facut nimic, contrar prevederilor OUG 23/2008.
Domnilor conducatori ai asociatiilor de pescuit care doriti schimbarea acestui ordin, ce ati facut pentru bazinele piscicole naturale ale acestei tari? Ati populat macar cu un pui de peste fluviul Dunarea sau bratul Borcea ca sa conditionati pescuitul sportiv de plata taxei de inscriere in asociatie?
Cetateni ai acestei tari care sunteti pasionati de acest sport "pescuitul sportiv" va adresez urmatoarea intrebare : De ce trebuie sa platim bir unor organizatii care nu intreprind nimic pentru fauna piscicola a tarii, de ce trebuie sa subventionam din buzunarul personal bunastarea unor conducatori de asociatii care nu fac nimic pentru acest sport - pescuitul sportiv, de ce trebuie sa platesc o taxa unor asociatii care nu aduc nici un aport pescuitului si faunei piscicole din Romania, de sa fiu obligat sa ma inscriu intr-o astfel de asociatie atita timp cit nu doresc?
Nu vreau sa particit la nici un concurs, nu vreau nici o facilitate din partea lor, vreau numai sa pot sa merg la pescuit recreativ/sportiv în bazinele piscicole naturale, sa ma deconectez , sa ma relaxez pe banii mei, in limita prevazuta de litera legii, ca un cetatean onest al acestei tari.
Pentru acest lucru cred ca este suficient sa-mi platesc taxa anuala de eliberare a permisului de pescuit sportiv, asa cum este reglementat in actualul ordin, fara a contribui financiar cu nici o taxa la orice alta asociatie de pescuit sportiv.
Va rog dati-mi voie sa respect legea.

09/02/2009

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Guvernul Romaniei, Domnului Prim-ministru
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =