Prima pagina » Petitii online » Meritocratie la rezidentiat

Petitie: "Meritocratie la rezidentiat"

"împotriva ducerii în derizoriu a programului de Rezidențiat la stomatologie" Ideea specializării în stomatologie este de a promova un act al educației stomatologice cât mai înalt, în beneficiul pacienților, care vor beneficia de tratamente efectuate mai bine de medici specialiști în ramura respectiva a stomatologiei. Realitatea actuala este ca avem deja un număr prea mare de medici rezidenți care nu beneficiază de o pregătire adecvata din cauza bazei materiale, umane sau clinice datorita depășirii capacității acestora din urma. Nu consideram normala atitudinea guvernului de a trata programul de Rezidențiat în cel mai NEMERITOCRATORIU mod, (de ce sa mai înveți dacă oricum citești în 3 /4 săptămâni și iei peste 600 de puncte la examenul de rezidentiat chiar dacă pui multe răspunsuri la întâmplare) Consideram ca aceasta decizie luata după examenul de Rezidențiat reprezinta un abuz legislativ și nu o corecție, pentru ca va fi doar în detrimentul celor care au respectat regulile și au luat punctaje mari dar vor fi dezavantajați în procesul de învățare ulterior prin scăderea calității de pregătire(trebuie sa alegem între cantitate sau calitate) Este ipocrita ipoteza necesității specialiștilor la medicina dentara dacă ne uitam critic și pertinent la celelalte tari care performeaza în asistenta medicala stomatologica(anual sunt scoase la concurs doar câteva(5-15) locuri pe toata tara pentru a asigura integrarea în piață muncii a unor adevărați specialiști cu competente reale și care aduc beneficii în tratarea pacienților)

14/12/2019

Categorie: .