Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Stop Boc!
image

Petitie: "Stop Boc!"

Facebook share

Actiunea cetateneasca «STOP BOC»

Dan Voiculescu si FUNDATIA PENTRU APARAREA CETATENILOR IMPOTRIVA ABUZURILOR STATULUI (FACIAS), FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU DEMOCRATIE”, FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA MORALA”, FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU EDUCATIE SI INFORMATIZARE” si FUNDATIA „SOCIETATEA CIVILA PENTRU REFORMA IN SANATATE”

ACUZA Guvernul Emil Boc pentru

1. Cresterea galopantă a somajului – peste 1 milion de români nu au un loc de muncă.

2. Umilirea si saracirea pensionarilor – prin reducerea ilegala a valorii a punctului de pensie, sunt furati peste 4 milioane de români. Scaderea pensiilor cu 15% este cauzată exclusiv de incompetenta Guvernului Boc.

3. Reducerea arbitrară a salariilor din sistemul bugetar – prin Legea unitara de salarizare au scazut veniturile a peste 1 milion de romani. Scaderea globala a salariilor cu 25% este nedreapta, nejustificata si nociva pentru economia romanească.

4. Blocajul sistemului de educatie – prin diminuarea drastică a drepturilor salariale si prin politizarea întregului sistem de educatie este afectat chiar viitorul natiunii române.

5. Falimentul sistemului sanitar – personalul de specialitate este incorect remunerat, înzestrarea tehnică este învechită, iar multe dintre unitatile sanitare au devenit, din cauza subfinantarii, focare de infectie care periclitează viata si sanatatea tuturor cetatenilor români.

6. Degradarea dramatica a retetei de infrastructură – niciun kilometru de autostrada nu va fi construit în anul 2010, 43,2% din totalul drumurilor publice din România nu sunt asfaltate, iar reteaua feroviară este grav deteriorată, cu consecinte directe asupra sigurantei transportului de persoane si mărfuri.

7. Dezastrul din Agricultura – 1,2 milioane de hectare de teren arabil au ramas nelucrate in anul 2009, iar echiparea cu utilaje agricole este mult sub necesitati si sub media europeana – in Romania exista un tractor la 54 de hectare de teren agricol, in Austria un tractor la 4 hectare!

8. Prabusirea economiei nationale – In anul 2009 Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut cu 7,2%, iar productia industriala cu 5,7%.

9. Dispretul pentru Valorile Romanesti – Guvernul Boc sfideaza reperele teatrului romanesc, campionii mondiali si olimpici, scriitorii, artistii, cercetatorii, oamenii de stiinta, creatorii din orice domeniu pentru care refuza sa instituie un Program de respect si recunostinta si carora le reduce brutal indemnizatiile si le interzice cumulul pensiei cu salariul.

10. Conflictul si dezbinarea din societatea romaneasca – Acuzand nedrept intregi categorii sociale si profesionale, Guvernul Boc a incercat constant sa gaseasca alti vinovati pentru propria incompetenta si a generat o stare de neincredere acuta care poate conduce la disolutia societatii romanesti in ansamblu.

Din aceste 10 motive, solicitam Parlamentului si Presedintelui Romaniei Demiterea Guvernului Emil Boc !

07/05/2010

Autor: Dan Voiculescu, FACIAS, SCD, SCRS, SCRM, SCEI
Destinatar: Cetatenilor Romaniei, Organizatiilor Non-Guvernamentale, Sindicatelor etc.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =