Prima pagina » Petitii online » Secţie de chirurgie cardiovasculară pentru copii, în Bucureşti. Ultima dorinţă a doctorului Pesamosca

Petitie: "Secţie de chirurgie cardiovasculară pentru copii, în Bucureşti. Ultima dorinţă a doctorului Pesamosca"

În ultimii ani, profesorul Alexandru Pesamosca a cerut insistent, ori de câte ori avea ocazia, ca în spitalul căruia i-a dedicat viaţa să se înfiinţeze o secţie de chirurgie cardiovasculară, cu dotările aferente. Ar fi prima din Bucureşti şi ar oferi şansă la viaţă pentru mii de copii născuţi anual cu malformaţii cardiovasculare.

Secţia este ridicată deja, a costat 3,5 milioane de euro, bani strânşi din donaţii şi fonduri publice, are dotări de ultimă generaţie, însă zace nefolosită de luni bune de zile, fiindcă nu se reuşeşte ocuparea posturilor scoase la concurs.

Ministerul Sănătăţii şi conducerea spitalului Maria Curie îşi pasează responsabilitatea în ceea ce priveşte angajarea cadrelor medicale care să se ocupe de nou-născuţii cu malformaţii cardiace.

Ajută-ne să îndeplinim visul profesorului Alexandru Pesamosca, semnând petiţia lansată de "Evenimentul zilei".

02/09/2011

Destinatar: Ministerul Sănătăţii, Conducerea Spitalului Maria Curie