Prima pagina » Petitii online » "Cuviosul Ilarie" trebuie oprit!

Petitie: ""Cuviosul Ilarie" trebuie oprit!"

Dragi credinciosi ortodocsi,
Frati crestini,
Stimati oameni de bine,

A aparut de ceva vreme pe internet site-ul unui inchipuit calugar, care-si zice "Cuviosul Ilarie". Persoana din spatele acestui pseudonim a creat o campanie de ofensare si denigrare a Bisericii Ortodoxe Romane, a clerului si credinciosilor ei, a simbolurilor crestine, a hainei monahale si a tot ceea ce este sfant.

Folosindu-se de anonimitatea conferita de internet, acest personaj abject intinde o capcana marsava credinciosilor, pozand in calugar si oferind "sfaturi duhovnicesti" pline de hula, sminteala si neadevaruri. Mesajele sale sunt mestesugite sa para ca venind din partea unui calugar, iar credinciosii care musca momeala sunt slabiti in credinta si se incearca indepartarea lor de Dumnezeu. Prin cuvinte iscusite si constructii presarate cu oaresce cunostinte despre canoane, acest dezaxat huleste continuu numele Domnului.

Noi, semnatarii acestei petitii, ne exprimam opozitia ferma fata de tot ce inseamna luarea numelui Domnului in desert si rugam Patriarhia Romana sa ia masurile care se impun pentru ca

sa fie inchis iar individul sau indivizii din spatele mascaradei sa plateasca.

In Romania, in conformitate cu legea 489/2006, articolul 13, alin. 2, "sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase".

11/11/2009

Destinatar: Patriarhia Romana