Prima pagina » Petitii online » Desființarea centurii feroviare

Petitie: "Desființarea centurii feroviare"

Centura feroviară nu are niciun rost.În primul rând legăturile Gării De Nord cu gările centurii feroviare au trasee ocolitoare,motiv pentru care sunt preferabile autobuzele care au legături directe între capitală și localitățile aferente.În al doilea rând îngâtuie traficul rutier al capitalei pe Strada Prelungirea Ghencea,pe Splaiul Unirii și pe Șoseaua Berceni.Cu cât construim mai multe pasaje rutiere cu atât încurajăm mersul cu mașina personală.Soluția e educarea populației capitalei și a județului Ilfov să folosească transportul public.Dorim așadar raderea centurii feroviare.În același context dorim demolarea podurilor rutiere ce supratraversează centura feroviară.În contextul raderii centurii feroviare dorim reabilitarea magistralei București Giurgiu unind strict pe suprafața capitalei Gara Progresul cu Gara De Nord.Orice reședință are legătură feroviară cu Gara De Nord ce intră de-a dreptul pe suprafața capitalei fără să iasă de pe suprafața ei numai Giurgiu face excepție.Presupunând tronsonul Vidra Grădiștea al magistralei 902 funcțional calea ferată București Giurgiu ajunge la Jilava după care parcurge centura ocolitoare intrând pe suprafața capitalei prin Gara De Vest și ieșind să tranziteze Chiajna după care reintră pe suprafața capitalei prin Gara Bucureștii Noi să ajungă în Gara De Nord.A ajuns Giurgiu reședința codașă a României din punctul ăsta de vedere.Dorim extinderea căii ferate București Giurgiu din Gara Progresul până în Gara De Nord strict pe suprafața capitalei.Halta Carpați are 3 ramificații,una fiind în direcția Constanța,a doua în direcția Ploiești și a treia în direcția Craiova.De ce să nu existe și o a patra care să fie în direcția Giurgiu?????Solicităm autorităților construirea strict pe suprafața capitalei a unei legături feroviare între halta Carpați și gara Progresul în contextul modernizării căii ferate București Giurgiu și raderea centurii feroviare.Calea ferată București Giurgiu are nevoie de susținere!Oameni buni!Gândiți la fel!Simțiți la fel!

03/12/2018

Destinatar: Ministerul Transporturilor,Ministerul Dezvoltării,Guvernul României