Prima pagina » Petitii online » Permiterea calculatoarelor de mana la probele de chimie si de fizica

Petitie: "Permiterea calculatoarelor de mana la probele de chimie si de fizica"

Dupa cum bine se stie, problemele de chimie si de fizica introduc in ipoteza niste date ale caror valori mai mereu reprezinta valori cu zecimale si implica niste calcule la care un elev trebuie sa fie foarte atent si nu sunt accesibile. In conditii de examen, din cauza oboselii sau a caldurii, chiar si cei mai buni elevi gresesc tocmai din aceste motive triviale. De ce sistemul de invatamant nu pune accent pe algoritmul de rezolvare al exercitiului si elevii sunt supusi unei gandiri mecanice cand suntem in secolul XXI si beneficiem de alternative? De ce sa nu le usuram munca si sa le permitem sa foloseasca in timpul examenelor calculatoare? Atentie: nu ceasuri smart sau telefoane sau alte metode care ar putea fi folosite in scop de frauda! Eu sunt de parere ca mintea elevului trebuie valorificata intr-un mod rational, nu muncitoresc si lipsit de orice logica doar pentru a continua linia automatismelor comuniste!
In final, va invit sa va alaturati cauzei mele si sa semnati aceasta petitie daca si voi ati simtit aceasta frustrare care este intiparita de ani intregi prin defectiunea invatamantului romanesc.

04/07/2019

Destinatar: Ministerul Educatiei Nationale