Prima pagina » Petitii online » Lucrări aviochimice de stropire împotriva ţînţarilor si a capuselor pe raza localităţii DOMNESTI-ILFOV

Petitie: "Lucrări aviochimice de stropire împotriva ţînţarilor si a capuselor pe raza localităţii DOMNESTI-ILFOV"

BUNA ZIUA!
Prin prezentul mesaj doresc sa va aduc la cunostinta lipsa de responsabilitate si moralitate a autoritatilor locale specializate apartinand Primariei Domnesti si a Directiei Sanitar Veterinare Domnesti Ilfov (conform sarcinilor de serviciu stabilite si pe care le cunoasc mai bine decat mine) cu privire la NEEFECTUAREA lucrărilor aviochimice de stropire împotriva ţînţarilor pe raza localităţii DOMENESTI in anii anteriori cat si in 2017. Cel putin impotriva tantarilor daca nu si a capuselor. SA LE FIE RUSINE autoritatilor ca pun in pericol viata oamanilor mai ales a copiilor , dar si a animalelor de pe raza comunei Domnesti dupa ce platim taxe si impozite catre primaria locala. Locuiesc in Domnesti pe strada Latina. Ieri mi-a murit cainele bolnav de dirofilarioza o boala care este transmisa de tantari. TANTARUL – cea mai letala creatura pentru om. Anual, tantarilor le cad victime 725.000 de oameni la nivel global. Evident, nu tantarul in sine e criminalul, ci bolile pe care acesta le transmite prin intepatura sa. Problema este ca acesta boala este foarte parsiva deoarece cainele nu prezinta semne de imbolnavire in primele 6-8 luni de la infectare. Este perioada „muta”, in care viermele se matureaza si nu elibereaza microfilarii. Ca atare, cainele a fost intepat de tantar purtator si transmitator de dirofilarioza in vara anului trecut, vara in care la Domnesti nu s-au efectuat lucrări aviochimice de stropire împotriva ţînţarilor si nici a capuselor, avand in vedere ca in secolul XXI pe raza localitatii Domnesti inca se plimba turme de oi. Doresc sa subliniez ca am casa in Domnesti si in vara anului trecut, cum se lasa seara, trebuia sa ne luam copilul si sa plecam de acolo din cauza invaziei de tantari care apareau la lasarea serii. Este incredibil ca dvs. ca autoritate specializata nu ati luat nicio masura. Anul trecut si anul 2017 pana in prezent nu sunt singurii ani in care nu s-au efectuat stropiri impotriva tantarilor si a capuselor. Astept cu interes raspunsul dumneavostra la sesizarea mea si va rog sa ma sustineti in demersurile mele prin care incerc sa apar sanatatea oamenilor. Petitia ar trebui trimisa si catre Primaria Bucuresti. Daca nu voi primi niciun raspuns sau unul care nu este argumentat, documentat si care nu va prezenta masurile luate, ma voi adresa cu sesizari forurilor superioare. Traim intr-o tara in care autoritatile statului in domeniu nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu pentru care sunt retribuiti si nici nu sunt trasi la raspundere penal pentru infractiuni importiva umanitatii. Eu am copii pe care trebuie sa-i protejez si voi lupta cu autoritatile : Primaria Domnesti si Directia Sanitar Veterinara Ilfov si cu toate organismele abilitate cu astfel de raspunderi. Mentionez ca, solicitarea mea de efectuare a lucrarilor de stropire a fost transmisa si pe siteul http://www.protectiamediului.org/dsv/directiei-sanitar-veterinare-ilfov/ unde o gasiti in mod public. Nu sunt sigura ca o vor lua in considerare invocand lipsa atributiilor Directiei Sanitar Veterinare Ilfov in acest aspect.

31/03/2017

Autor: Costea Anca