Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Pro Pagina Wikipedia Prof. dr. Adela Rogojinaru", pagina 1

Facebook share
 
Silenzio76 (15 Decembrie 2014, 06:15)
Inexactităţi
Bună ziua, doresc să vă transmit că această petiţie prezintă o inexactitate, şi anume, nimeni nu solicită linkuri electronice. Notabilitatea unei persoane la Wikipedia se poate demonstra şi prin surse de încredere scrise în cărţi, reviste, ziare, surse verificabile scrise de specialişti în domeniu despre subiect. Vă rugăm să ajutaţi Wikipedia prin prezentarea a oricărei surse de încredere verificabile şi scrise de specialişti în domeniu care demonstrează notabilitatea doamnei profesoare Adela Rogojinaru.

Mulțumim și cele bune.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Silenzio76 (15 Decembrie 2014, 06:24)
Despre petiție
Wikipedia este o enciclopedie liberă și oricine poate contribui, dar trebuie respectate politicile de incluziune, redactare, notabilitate șamd ale proiectului. Această petiție nu poate ajuta articolul, deoarece Wikipedia nu poate fi forțată să publice un articol care nu satisface condițiile proiectului și nimeni nu poate cere ștergerea vreunui articol. Acest demers este inițiat în necunoaștere a principiului de enciclopedie liberă al Wikipediei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adrian Săvoiu (16 Decembrie 2014, 18:28)
Redactare articol conform normelor Wikipedia
Articolul despre prof. univ. dr. Adela Rogojinaru este, desigur, perfectibil, prin respectarea principiilor Wikipedia. Aceasta a fost şi ideea de la care am pornit. Nu am luat însă în calcul ideea că va veni atât de rapid ameninţarea cu ştergerea pe un motiv neîntemeiat expus de administratorul "Mihai". Apreciez opiniile lui Silenzio 76 de pe pagina de comentarii Wikipedia. Aş vrea să discut concret cu el, cu articolul în faţă, pentru adaptarea articolului la condiţiile proiectului Wikipedia.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adrian Săvoiu (16 Decembrie 2014, 19:05)
Adela Rogojinaru - criteriul notabilităţii
Astăzi am postat pe pagina de discuţii Adela Rogojinaru - Wikipedia 4 documente în sprijinul notabilităţii Adelei Rogolinaru semnate de personalităţi ale domeniului Relaţii Publice din SUA şi Europa. Îl întreb pe administratorul Silenzio76 dacă în urma acestor probe indubitabile mai poate exista vreo îndoială printre administratorii Wikipedia în legătură cu notabilitatea Adelei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Raluca Moise (17 Decembrie 2014, 12:48)
Probe notabilitate Adela Rogojinaru
Îmi pare bine ca administratorul Silenzio76 recunoaste drept probe ale notabilitatii si alte forme, in afara de cele pur electronice. De aceea întreb daca: A) cele 2 scrisori transmise (din partea departamentului de Stiinte ale Comunicarii si a decanatului Facultatii de Litere, din partea conducerii UB), in special cea transmisa de către conducerea UB, nu atesta notabilitatea a prof. dr. Adela Rogojinaru, prin faptul ca dovedesc institutional afirmatiile incluse in pagina propusa spre publicare. Aceste 2 scrisori, in afara de a atesta veridicitatea afirmatiilor, vin sa scoată in evidenta rolul esential pe care dna profesor l-a avut la constructia scolii teoretice de relatii publice in cadrul Universitatii din Bucuresti, in special al Facultatii de Litere. Constructia teoretica a domeniului s-a concretizat prin conceperea, la nivelul catedrei de relatii publice, a unui sistem stiintific de discipline de relatii publice, discipline care se predau, la nivel national, numai la specializarea noastră. Acest comentariu il vizeaza pe administratorul Mihai care afirma faptul ca a infiinta si dezvolta un departament dau o catedra sunt demersuri strict administrative, neavând esenta stiintifica. Ori, tocmai aici este unul din argumentele notabilitatii institutionale a dnei profesor, si anume capacitatea de a fi construit stiintific un domeniu, înscris pe piloni arhitecturali institutionali (catedra / departamentul). B) cele 4 recomandari redactate de personalitati internationale ale domeniului relatiilor publice, postate de dl Savoiu. Acestea sunt dovezi ale notabilitatii stiintifice a dnei profesor Rogojinaru. C) Distinctia special creata pentru dna profesor, acordata de Juriul PR Award, este semn al notabilitatii stiintifice si profesionale recunoscute, la nivel national, de intreaga comunitate a profesionistilor in relatii publice. Recunoasterea este, asa cum a argumentat juriul, tot pentru activitatea stiintifica a dnei profesor.
Întăresc si eu propunerea dlui Savoiu, de a i se transmite concret cum ar putea imbunatati pagina. Rugămintea mea adesata administratorilor Wikipedia ar fi modificarea observatiei "pagina de sters. Profesor nenotabil" in alt tip de observatie, deoarece notabilitatea, cred, a fost demonstrata.
N.B. Nu cred ca textul petitiei contine inexactitati; el a fost redactat in urma feedback-ului primit din partea administratorului Mihai, in prima zi dupa initierea paginii Wikipedia pentru dna profesor, la sectiunea "discutii". Dumnealui amintea obligativitatea probarii afirmatiilor cu referinte electronice, adica linkuri. Va multumesc.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Silenzio76 (20 Decembrie 2014, 08:32)
Lămuriri
Textul petiţiei conţine inexactităţi deoarece nu contează ce spune unul sau altul, ci contează regulile proiectului, iar la Wikipedia sunt accepate orice fel de surse de încredere secundare scrise de specialişti şi independente de subiect.
Domnul Mihai nu este administrator la Wikipedia, ci un utilizator experimentat care scrie articole pe paginile Wikipediei. Orice utilizator poate face o propunere pentru ştergerea unui articol, dar acea propunere este analizată de comunitatea Wikipedia la pagina de discuţii stergere, precum cea deschisă pentru articolul în discuţie.
Faptul că eu m-am exprimat pentru păstrare este doar o opinie, cum la fel opinia pentru ştergere a utilizatorului Mihai trebuie tratată doar ca o singură opiniei. Nimic mai mult. Faptul că un articol este supus discuţiei nu înseamnă neapărat ştergere, dar trebuie aduse argumente în concordanţă cu politicile Wikipediei pentru păstrare.
Dumneavoastră trebuie să înţelegeţi că dacă doriţi să publicaţi în orice mediu ceva, trebuie respectate regulile mediului respective. Exemplu: doriţi să scrieţi o lucrare de doctorat, trebuie respectate regulile specifice academice de citare, redactare, documentare etc. La fel e şi cu Wikipedia asta, doriţi să contribuiţi cu scrierea unui articol atunci respectaţi-i regulile. La ora aceasta acest articol este mult sub standardele minime acceptabile.
Dacă refuzaţi să citiţi Manualul de stil al proiectului, cel puţin urmaţi un articol biografic bine scris. Wikipedia se doreşte a fi o enciclopedie, iar afirmaţiile scrise în articole trebuie susţinute de cele scrise de specialiştii în domeniu.
Scrisorile şi recomandările menţionate reprezintă surse primare şi neinterpretate de specialişti nu reprezintă surse de luat în seamă, deoarece la Wikipedia nu este permisă cercetarea originală.
Personal, nu am timpul necesar să vă ajut mai mult de atât. Din punctul meu de vedere subiectul este notabil deoarece este un pioneer al studiilor PR în România, recunoscut de comunitatea internaţională de specialitate, iar premiul oferit de Juriul PR Award, confirmă acest lucru.
În încheiere, mă repet, dacă doriţi un articol decent la Wikipedia, arătaţi dorinţa de a-i respecta comunitatea şi politicile redacţionale. Cele bune şi success!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adrian Săvoiu (22 Decembrie 2014, 20:32)
Mulţumiri lui Silenzio76
Îi mulţumesc lui Silenzio76 pentru ajutorul acordat în rearanjarea articolului în concordanţă cu politicile Wikipedia. Prin acest gest, care îl onorează, a demonstrat că a fost singurul dintre administratori care a înţeles că articolul prezintă o persoană care a făcut pionierat în România în domeniul PR. Comentariile contradictorii ale celorlalţi administratori au creat multă confuzie. Vă asigur că acei care au creat articolul au avut cele mai bune intenţii, numai că s-au izbit de o multitudine de solicitări divergente în pagina de comentarii. Aştept în continuare sugestii de îmbunătăţire din partea d-voastră.
Cu toată preţuirea, prof. Adrian Săvoiu
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: