Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Reabilitarea Maresalului Ion Antonescu", pagina 1

Facebook share
 
John (25 Aprilie 2011, 09:18)
Tehnici de actiune
Puţine lucruri a dezvoltat civilizaţia modernă atît de viguros, ca repertoriul tehnicilor de manipulare a cetăţeanului- spectator, consumator de sensuri fabricate la comandă. Simulacre, diversiuni, farse, manipulări, înşelăciuni - construiesc în conştiinţe imagini virtuale ale realităţii (socio-politice). Detalii: http://www.legiuneastraina.com
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Septi.RO (15 Aprilie 2011, 14:35)
Antonescu Erou National !
Antonescu Erou National !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
neculai (1 Martie 2012, 08:50)
rusinesavafie
Nu merita reabilitat. Eroi salveaza vieti,nu ucid. Rusine sa va fie!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Marian (3 Iunie 2012, 14:16)
Ion Antonescu un erou national
bai inclutule daca nu era el germani ne-ar fi facut una cu pamantul,germani ar fi procedat cu noi daca nu era el la fel cum a procedat cu polonezi
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
marian (4 Iunie 2012, 14:24)
adevarul
OMANIA SALVATA DE LA HOLOCAUST"

(prezentarea relatarii lui Toma Popescu in Le Monde juif)


Sub semnatura lui Josif Toma Popescu, relatarea intitulata "Romania salvata de Holocaust" (Le Monde juif, ianuarie-martie 1982, p. 1-2 si 3-11) are o importanta cu atat mai mare cu cat primise aprobarea CDJC, al carui director era Georges Wellers, inamic de moarte 19219k108t al revizionistilor. Introducere si prezentarea (p. 1-2) relatarii (p. 3-11) este laudativa si aproape onesta. Guvernul roman nu si-a gasit nici o responsabilitate in soarta pe care au avut-o evreii din anumite teritorii rupte din Romania intre 28 iunie si 30 august 1940, prin aplicarea pactului germano-sovietic si a Dictatului de la Viena impus de Hitler si Mussolini. In doua luni, nordul Transilvaniei a fost anexat de Ungaria, Basarabia si nordul Bucovinei au fost anexate URSS iar Dobrogea de sud a fost anexata de Bulgaria.


Consecvent, a imputa Romaniei responsabilitatea pentru soarta evreilor din toate aceste regiuni este o escrocherie. Ce este adevarat, e ca in 1941 guvernul roman, aliat cu Germania, urma sa reia Bucovina si Basarabia si sa transfere multi evrei din aceste provincii in Transnistria cu intentia de a-i trimite in Urali imediat ce imprejurarile ar permite-o. Proiectului acestui "transfer" se va dovedi un dezastru si, un an mai tarziu, acei dintre ei care nu murisera datorita tifosului, foamei si frigului - principalii "criminali" din aceasta tragedie - erau dusi inapoi in Romania. Redactia Le Monde juif specifica: "Responsabilitatea guvernului roman in aceste suferinte este una grea, cu toate ca nu este usor sa o distingi de cea a oficialilor germani (aliatii Romaniei in cruciada impotriva Uniunii Sovietice). Le Monde juif condamna existenta ghetto-urilor in restul tarii si legile anti-evreiesti, adaugand in acelasi timp ca nu s-au facut deportari din Romania in lagarele din Polonia sau Germania. Se merge pana acolo incat se admite ca generalul Antonescu (devenit maresal in august 1941), vicepremierul Mihai Antonescu (un anglofil), Regina-mama si cateva inalte autoritati ale Bisericii Ortodoxe au raspuns favorabil numeroaselor interventii ale sef-rabinului Romaniei, dr. Alexandru Safran. Cat despre Iuliu Maniu, fost premier si presedintele Partidului National Taranesc, el a jucat, in relatiile sale cu maresalul Antonescu, un rol in favoarea compatriotilor sai evrei.


"Romania salvata de la Holocaust" (relatarea lui Toma Popescu)


La acel moment, J. T. Popescu era avocat in Bucuresti. Relatarea sa este bogata in precizari care confirma ca, multumita in particular guvernului Antonescu, evreii romani s-au vazut scutiti de diverse dificultati cu care evreii se confruntau in alte tari europene. Un anumit numar din acesti evrei si-au aratat simpatia pentru cauza Uniunii Sovietice, care era in razboi cu Romania. La inceputul conflictului, in orasul Iasi, o formatie militara romaneasca, in mars spre front si trecand pe o strada ingusta, fusesee atacata de evrei comunisti: infruntarea s-a soldat cu morti de ambele parti ca si in randul populatiei neimplicate direct; doar pierderile evreiesti, considerabil umflate de legenda, au fost inregistrate in cronici. J. T. Popescu nu aduce aminte de aceasta intamplare, insa el face apel la o ilustrare a ei: evreii romani nu au fost mobilizati in armata romana si deci nu au luat parte la campania din Rusia, care a provocat pierderi teribile in randul soldatilor romani. Ca o compensatie pentru acest privilegiu, maresalul Antonescu a prevazut "o contributie speciala impusa doar evreilor, luand in consideratie ca ei nu au participat la campania militara" (p.7).


Totusi, dupa una din multele interventii ale lui Maniu, masura preconizata a fost abandonata. Relatarea lui Popescu mentioneaza de asemenea un privilegiu uimitor pentru evrei: acordarea, cu efect retroactiv, a unei pensii de varsta pentru evreii non-cetateni romani care, lucrand in Romania, neglijasera sa satisfaca formalitatile de naturalizare in perioada de timp stipulata in lege. Cu numerosi evrei imigranti ilegali venind in tara din Austria, Cehoslovacia si Polonia, guvernul de la Bucuresti a intentionat sa ia masuri pentru internarea si repatrierea fortata a acestor persoane insa a sfarsit, inca o data, prin a abandona planul.


Pe 23 august 1944, cand roata s-a intors, maresalul Antonescu a fost arestat din ordinul Regelui Mihai I si inmanat sovieticilor, care l-au executat in 1946.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
antonescu (24 Ianuarie 2015, 21:43)
rusine lu mata ca te-a facut
daca esti tagan sau jadan te cred !!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BOGDAN Claudiana (25 Ianuarie 2015, 01:40)
sa nu ne mai umilim degaba!
este simplu.

urmati linkul !

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/08/14/presedintele-israelului-
shimon-peres-multumeste-romaniei-si-poporului-roman-pentru-caa-ajutat-la-salvare
a-a-400-000-de-evrei/
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BOGDAN Claudiana (25 Ianuarie 2015, 01:43)
sa nu ne mai umilim degeaba!
urmeaza linkul.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/08/14/presedintele-israe
lului-shimon-peres-multumeste-romaniei-si-poporului-roman-pentru-caa-ajutat-la-s
alvarea-a-400-000-de-evrei/
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (30 Ianuarie 2015, 15:02)
Consecințele trădării handicapatului de Mihai sunt incomensurabile
Despre Reabilitarea Mareșalului există încă o petiție cu ceva detalii despre Mareșal.
http://www.petitieonline.net/petitie/dreptate_pentru_mare_al_i_echipa_
sa-p68440148.html
Mai există un sondaj în care sunt date despre amantele handicapatului și serviciile secrete sovietice și englezești.
Acesta cu lacrimi de crocodil minte și manipulează (împreună cu clanul său din care și o fică care a făcut pușcărie în SUA, pe jocuri criminale de lupte cu cocoși "încălțați" cu săbiuțe metalice foarte ascuțite, dar și pe evaziune fiscală) cu nerușinare aceste generații inconștiente de miriapozi care au amanetat viitorul a cel puțin șapte generații și au călcat în picioare pe jerfa a zeci de milioane de eroi. Fără jertfa străbunilor noi nu mai existam în această mică parte din cel mai mare regat din Europa creat de Burebista și fărămițat de urmași egoiști, lași și inconștienți. Regatul se întindea de la Salonic la Marea Baltică și de la Boemia până dincolo de Kiev și Nipru! Budapesta se numea Carpis. Toți vecinii și cu polonezii (care ne-au furat glia străbună și ne-au ucis în masă, și sunt așa de obraznici și îngâmfați că ne fac neam de slugă și țigani) de peste un mileniu stau în gazdă la Burebista și încă nu ne-au plătit chiria! Când noi luptam cu turcii ei ne atacau mișelește!
Trădătorul a primit zestre de la trădători! În plus are deja o statuie pe Kiseleff în timp ce pe cea a Mareșalului (din curtea bisericii ctitoria lui de la Piața Muncii) au demolat-o și noi lașii
am acceptat!

http://www.petitieonline.net/sondaj/regele_mihai_refuza_sa_i_intalnea
sca_fiul_-s50432040.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (30 Ianuarie 2015, 16:13)
Despre cuvintele Trădare și trădător
Generațiile actuale nu mai știm ce înseamnă cuvântul trădător/trădare fiindcă am devenit răspândaci anesteziați de către zvonacii "deontologi" ai televiziunilor precum și de "salvatori" în frunte cu "bulibașa de Chirnogi" pe care mulți l-am pupat în fundeni! În același timp am dansat când românul
nostru (care în sistemul impus de ocupantul sovietic&co. a dezvoltat țara inimaginabil pentru bârfitori.Țara era la pământ după distrugerile războiului și furturile hitleriștilor, hortiștilor și rușilor) a fost ciuruit cu sute de gloanțe în ziua de Crăciun! Pe vremea acestuia România și românii erau respectați de întreaga lume în timp ce azi de noi râd și curcile! Ceaușescu era al patrulea lider mondial ca influență în politica mondială!
Noi răspândacii susținem cu nerușinare (și fără frică de-l de sus la care ne închinăm șmecherește) minciuna că trădătorii reali sunt patrioți iar patrioții adevărați sunt trădători!

Mareșalul după doi ani de domiciliu forțat (impus de trădătorul excroc Carol II tatăl legal-cel real este în discuție- al handicapatului Mihai) a preluat țara sfârtecată și cu mari probleme precum refugiații,specula, și masacrele hortiștilor și bulgarilor. N-a avut de ales să se "alieze" cu unul din cei doi agresori criminali ai țării și ai planetei Tratatul era semnat de Carol II iar dacă se opunea (cu era moral) țara ar fi fost invadată de nemți căci aveau nevoie ca de aer de petrolul românesc pe care noi l-am dat pe gratis la hasburgi secretizat și pe treizeci de ani!
După suferințe umane și pagube incomensurabile produse de Germania lui Hitler aceasta mai are încă o datorie contractată către România de circa 20 miliarde euro!
Guvernanții de după 1989 nu numai că n-o revendică dar amenință și pe românul care a muncit să ne dea documentația pe tavă și care putea dormi liniștit în Elveția sau Germania! Ce ne miră când guvernanții au făcut cadou (la unguri și nu numai) averea de circa 5 miliarde lăsată statului român prin testament de către patriotul aromân Emanuel Gojdu! Dacă mai avem în vedere circa 2500 de miliarde de euro furați din țară în ultimul sfert de secol vedem crima comisă de aceste generații inconștiente care au amanetat viitorul a cel puțin șapte generații!

Detalii:
http://www.petitieonline.net/petitie/recuperarea_creantei_
istorice_de_la_germania_de_peste_18_miliarde_de_euro-p10919050.html
http://www.p
etitieonline.net/sondaj/proba_nr_1_de_fidelitate_pentru_noul_pre_edinte-s2308204
4.html

Pentru generațiile viitoare amanetate de părinții și bunicii lor.

Nana Mouskouri - Je chante avec toi liberté
http://www.youtube.com/watch?v=Sv87ESHXMSg

Porcii și albinele, după versurile lui Vasile Militaru asasinat la vârsta de 74 de ani în închisoarea
regimului instaurat cu tancurile sovietice de Walter Neulander (pe al cărui "danciu" l-am votat /
agreat ca primul ministru "salvator"), Ana Pauker, etc.
https://www.youtube.com/watch?v=h6n2KOTIkR0

Ne-au călcat străinii
https://www.youtube.com/embed/_yCb76We6u4
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Japonezul (24 Iunie 2015, 07:58)
Generație după generație
Nu numai generațiile viitoare sunt amanetate de părinții și bunicii lor, ci și tânăra generație. Iată că tot mai puțini tineri români acceptă să citească o carte, sau să ajute un copil sau un om sărac, care nu are ce mânca sau ce bani. Vă rugăm frumos, dacă puteți, transmite acest mesaj către tânăra generație:

Mesaj către adolescenți - Tudor Chirilă:
https://www.youtube.com/watch?v=_UlQysfpqds

Vă recomand și videoclipuri pentru a cunoaște părerea despre tânăra generație:
"Drogul" din fața calculatorului:
https://www.youtube.com/watch?t=45&v=zcYap89Hxyg

Tânăra generație și drogurile/etnobotanicele:
http://www.antena3.ro/life/sanatate/statistici-ingrijo
ratoare-despre-adolescentii-romani-consuma-alcool-tutun-sau-droguri-de-la-varste
-254189.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (30 Ianuarie 2015, 16:25)
Ultimul discurs al Mareșalului și Imnul Mareșalului
http://www.youtube.com/embed/eL9U8loheP8
http://www.youtube.com/embed/1kHyhchE6b
4
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
alexandru (11 Aprilie 2012, 22:33)
nu exista eroi decit in basme
Sa-l reabilitati pe acest criminal(ion antonescu) care si-a genocidat proprii
cetateni? Asta ar aduce o inimaginabila ofensa adusa la adresa evreilor/romilor
care au murit nu pentru ceea ce au facut,ci pentru ceea ce sunt.
Sper sa fie o gluma incercarea acestui criminal care a deportat zeci de mii
de familii nevinovate. Deportarile s-au facut pe familii,deci include si copii
minori. Nu merita reabilitat antonescu. UN MARE (NU) DIN PAREA MILIOANELOR DE OAMENI.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (12 Iulie 2014, 11:43)
ticalos
,,, esti doar un produs al epocii comuniste, ai idei putine si fixe parerile tale sunt bazate pe presupuneri si evident nu au fundament istoric ,,, probabil ai fost cel putin secretar de pardit inainte de 89'..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
BOGDAN Claudiana (25 Ianuarie 2015, 01:41)
sa nu ne mai umilim!
urmeaza link-ul.

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/08/14/presedintele-isra
elului-shimon-peres-multumeste-romaniei-si-poporului-roman-pentru-caa-ajutat-la-
salvarea-a-400-000-de-evrei/
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ganta stefan (30 Ianuarie 2015, 14:16)
MARESALU ANTONESCU a fost un mare patriot. A...
MARESALU ANTONESCU a fost un mare patriot. A gresit in privinta evreilor dar, in momentele de atunci ,nu putea face altfel. Va rog sa socotiti cati evrei a salvat EL prin neaplicarea ordinelor lui "hitler "!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ganta stefan (30 Ianuarie 2015, 14:16)
MARESALU ANTONESCU a fost un mare patriot. A...
MARESALU ANTONESCU a fost un mare patriot. A gresit in privinta evreilor dar, in momentele de atunci ,nu putea face altfel. Va rog sa socotiti cati evrei a salvat EL prin neaplicarea ordinelor lui "hitler "!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (25 Februarie 2015, 14:55)
Poate vă schimbați măcar puțin opinia dacă citiți:
doar ce-au postat:

marian (4 Iunie 2012, 14:24)
BOGDAN Claudiana (25 Ianuarie 2015, 01:41)

Mareșalul a greșit (datorită limitei de comportament și de înțelegere a unei personalități profesioniste - nu politicianiste- geniale) grav esențial prin:

1. Că n-a terminat cu Monarhia și cu regii de import trădători. Pe unul l-a lăsat să plece încărcat iar pe altul handicapat l-a lăsat cu amanta NKVD-ista Dodo "satisfăcută" și de Emil Bodnăraș, prietenă cu Ana Pauker,etc.
Consecințele grave au fost, sunt și încă vor mai fi.

2. Și-a ținut cuvântul dat unui mare Criminal-Hitler care alături de Stalin și Churchill (și chiar cu "imaculata" regină a perfidului Albion, i-a încurajat să se încaiere) au făcut mult rău omenirii și neamului nostru.

3. Cu aprecierea unor mari patrioți români care au sfârșit asasinați de trădătorul Carol II (care l-a ținut "la domiciliu 2 ani") la comanda Elenei Wolf & co.

4. Cu cele două căsătorii ratate. Ultima cu o femeie care l-a bătut la cap să se ducă la palat să discute cu un handicapat.

5. S-a dus la handicapat fără gardă personală.

6. A condus un popor 4 ani (încorsetat de cei doi criminali) în condiții foarte grele iar acesta n-a înțeles să-l sprijine și să-l apere. Din contră, prin politicieni de doi bani, lași și trădători, l-a trădat când mai avea de obținut prin tratat cu rușii retrocedarea pământurilor răpite iar după ce le eliberase!

7. De atunci și for ever vom plăti consecințele trădării și lașității care la generațiile ultimului sfert de secol a ajuns la cote "sinucigașe"!

8. Un conducător trebuie să înțeleagă că onoarea personală nu este mai presus de interesele majore ale țării și dacă salvează ceva trebuie să fie capabil și de umilirea maximă inclusiv în fața istoriei și a urmașilor. Dar un popor trebuie să facă sacrificii pentru păstrarea Onoarei și demnității. Să învățăm fie și numai de la vecinii sârbi care sunt doar de un mileniu și ceva stăpâni pe moșia lui Burebista (inclusiv pe o bucată din Banat făcută cadou de "aliații" salvați de noi în 1916 dar pe care și-o apără singuri împotriva lui Hitler și mai recent de rachetele infernale ale NATO!
Noi n-am tras un foc și ne-am retras de pe zona "blindată" Nistru, n-am tras un foc la Dictatul de la Viena și de la Craiova,etc. Și apoi am murit cu milioanele la "căruța" lui Hitler și Stalin!
Micuța Finlanda a luptat 105 zile cu colosul lui Stalin. Chiar dacă în final a cedat ceva teritoriu, a supraviețuit fără armate de ocupație străină!

Un ultimul exemplu ni-l servesc chiar evreii care după 2000 de ani de risipire în lume și-au refăcut o patrie pe care și-o apără mai bine decât și-ar apăra Obama SUA!
Acțiunea de pe aeroportul En Tebe din Uganda (la 3000 km distanță) de salvare a ostaticilor n-o poate face nici SUA și nici Rusia cu tot arsenalul lor militar! Pentru că are la bază Patriotism + Inteligență Colectivă! De aceea cred că va rămâne for ever în Guiness Book!
Această acțiune este un exemplu de cum un popor/stat conștient își apără fiecare cetățean!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
NSPNTJ (25 Februarie 2015, 16:23)
Comportamentul generațiilor care au vândut țara pe nimic și viitorul a cel puțin șapte generații
Vorbe de refulare a mea și a unor cititori. Se pare că numai atât putem face dar grav că suntem foarte mulțumiți. Sper ca totuși să fiu util măcar pentru doi cititori! Căci 1 + 2 + 2^2 ...
poate aduce lumina într-un mileniu măcar!

Am ajuns milioane de milogi/slugi/hoți/lași/etc. în țară și milioane de fugari și milogi//slugi/hoți/lași/etc. în afară din care foarte mulți își reneagă și chiar își înjură neamul și țara!

Astfel am călcat pe jertfa a zeci de milioane de eroi fără de care vorbeam bilmiyorum, nem tudom, nicht wissenne, ne znaiu, etc.

Foarte puțini încearcă să construiască ceva serios. Dacă ne uităm la emisiunile tembelizatoare vedem cerebeli (care au făcut pixpi pe Coloana celui mai mare scluptor din lume și din ultimile două milenii dacă nu mai mult și care se zbuciumă în pământ străin deși a dat totul țării care a făcut și ea cea făcut cerebel), adrieni minune, salami, sexi brăileanca,etc. Aceștia sunt modelele generațiilor actuale.

Iată ce-i interesează pe români ajunși în teneși de 15 lei de la Europa.
Noroc cu prietenii noștri săraci și ei sute de milioane care ne ajută să supraviețuim cu încălțămintea și alte mici necesități ca să nu utilizăm frunza Evei izgonită din Rai. L-a ispitit și l-a corupt pe virginul și inocentul Adam.
Fără diavol și fără ea (pe Adam nu ne puteam bizui cum, la cei mai mulți, nu o poate face soția pe soțul ei) planeta rămânea fără oamenii care s-o distrugă cât mai repede pentru a se împopoțona (o singură persoană care ajunge repede o scorpie bătrână și urâtă) cu bijuterii de zeci de milioane dolari și a dormi (mai ales masculinii care vor să aibe și pentru puicuțe) pe lingouri de aur! Nu contează că pe planetă sunt miliarde care mor de foame și sute de milioane HomeLess și dorm prin canale!
Aceasta este societatea modernă și "democratică" construită de "supercredincioși" care se închină și se roagă deseori la Dumnezeu. Unele mame ca să-i ocrotească fica (educată foarte bine de ea care a devenit proastă și demodată în principii) care i-a spus că, câștigă un ban "cinstit" la Istambul și în toate orașele mari de pe planetă.

Am deviat cam mult. Iată un Deci iată un subiect "foarte important" pentru cei cu pantalonii rupți în ciur, pentru părinții lor și chiar pentru "intelectuali" obosiți de un patron răpciugos care vrea să stoarcă toată vlaga pentru fălcile lui și "șioriciul de rinocer". A strâns câteva sute de de semnături în câteva zile fiind inițiată pe 21/02/2015.
Dacă puteți "ajutați-l" pe autor și pe semnatari ca astfel mulțimea lor să devină importantă/relevantă:

http://www.petitieonline.net/petitie/il_vrem_pe_toni_io
nescu_marlanu_inapoi_in_serialul_trasnitii-p31633145.html

Totuși poate trimiteți vreunul pe aici:
http://www.youtube.com/embed/PW51wt_toLs
http://www.youtube.com/embed/1kHy
hchE6b4
http://www.youtube.com/embed/eL9U8loheP8
http://www.youtube.com/embed/_y
Cb76We6u4
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Blaga Alexandru (31 Ianuarie 2015, 13:22)
Maresalul Antonescu a fost un mare conducator...
Maresalul Antonescu a fost un mare conducator roman si un adevarat roman. Daca evreii nu-l vor, e bine sa stie ca pe vremea lui au plecat 66% din evreii care au parasit Europa spre Palestina si ca Romania era principala poarta de eliberare a lor dintr-o Europa dominata de nazisti. Ar trebui sa-l cinsteasca la Monumentul celor drepti intre popoare. In plus evreii din Transnistria au complotat masiv impotriva actiunilor armatei romane, ceea ce face ca actiunea impotriva lor sa fi fost una de protectie militara impotriva unor civili dusmanosi la adresa armatei romane.
Maresalul Antonescu trebuie sa primeasca locul lui de cinste alaturi de marii conducatori ai Romaniei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: