Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Echivalarea diplomelor de absolvire, IP3, colegiu 3 ani, SSD cu cea actuala, Bologna I
image

Petitie: "Echivalarea diplomelor de absolvire, IP3, colegiu 3 ani, SSD cu cea actuala, Bologna I"

Facebook share

Sunt un cadru didactic absolvent,inainte de revolutie si disperat,la ora actuala deoarece ministerul educatiei ne pune pistolul la cap,prin ordinul MECTS 5553,din 19 oct 2011,din Monitorul oficial,partea I,cu nr 733!!

http://www.monitoruloficial.ro/RO/article--e-Monitor--339.html
ROG trimiteti la toti profesorii ip3 CUM CHINUIE IAR,MINISTERUL BUGETARII,SI SA-I DESCALIFICE,APOI DATI AFARA!!
Mai precis nu ne mai recunoaste diplomele IP3,iar conditiile de echivalare sunt imposibil de atins,astfel ne arunca inca 3 ani in bratele universitatilor,pt a ne continua studiile,insa suntem saraciti,complet,si nu ne mai permitem taxa de 3100 ron,sau deplasarea in oras,deoarece majoritatea,avem,familii,cu copii,si asa am fost prioiectati,pe vremea comunismului,sa ocupam,posturi la tara,si sa ne stabilim acolo,cu acesta diploma de invatzamat scurta durata,adica 3 ani colegiu.SSD.

Cerere oficiala de sesizare a Comisiei Pentru invatamant din parlament,si inclusiv,cea de Combatere a Discriminarii

Rog frumos sa comparati,cele 2 metode,din atasament,si linkul de mai jos si sa sesizati,diferenta uriasa!!

Pentru Educatoare e simplu,si citez mai jos,din ordinul MECTS 5484 oct 2011

ii)nu au fost sancţionaţi/sancţionate disciplinar şi au obţinut calificativul "Foarte bine" în ultimii 2 ani şcolari încheiaţi, respectiv calificativul parţial "Foarte bine" în anul şcolar în care solicită recunoaşterea;
(iii)au obţinut cel puţin definitivarea în învăţământ la data solicitării;
(iv)deţin avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic la data solicitării, conform Metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
(v)au participat la programe de formare continuă sau perfecţionare, avizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în ultimii 5 ani, în specialitate, didactica specialităţii sau în domeniul psihopedagogiei,cu 100 crediteLa noi in gimnaziu,documentul SSD,din atasament,se schimba treaba si se cere,cumulativ, gradul I,si calificativul foarte bine,pe ultimii 5
ani

1)SE FACE O MARE DISCRIMINARE,intre cadrele din inv primar,educatoare,la care e suficient,definitivatul,cu calificativ pe ultimii 2 ani,si groaznic,pt profesorii de scoala generala,IP3(colegiu 3 ani),iar la art 6 ne desfiinteaza,in cazul in care nu echivalam diploma,si ne declara necalificati!!

2)O alta discrepanta,o semnalez,la echivalare IP3,adica,se lasa o portita de scapare,doar profesorilor de sport,care o pot face,doar cu definitivatul.

Rog prin intermediul dv,sa se reclame acest lucru,adica acest,abuz,delirant
al arogantului ministru si sa se conteste metodologia,oriunde este posibil,si sa se aplice conditii uniforme,si drepturi egale,la fel ca la invatatoare,respectiv ciclul,primar.

Rog sa se dea in judecata ministerul,pt discriminare,abuz si incalcarea drepturilor,de egalitate,a tratatiei,angajatului,in munca,si degradarea,arbitrara,prin,simplu, ordin de ministru,a unor studii,diplome,recunoscute de 30 ani,in invatamant,emise de universitati,abilitate,atunci,si in prezent!

Deoarece gradele nu sunt obligatorii,si actualmente,s-au modificat,in asa fel,incat nu se mai pot obtine,decat foarte,foarte, greu,deoarece ajungi la gradul I,numai,si numai,in 8ani,consecutivi,de la definitivat!!
(4 ani,de la def,dai gr II,dupa,inca 4 ani dai,gr I)

http://www.dppd.ase.ro/index.php/ro/perfectionare/gradul-didactic-i/61-informatii-generale-gradul-i

La care adaug,ca,si calificativele obtinute sunt subiective,si nu au legatura cu diploma,iar sa le ceri,pe ultimii 5 ani inseamna aberatie totala!!

Daca ai acum 3 ani,in urma, doar calificativ,"bine"...din cauza,sa zicem, directorului,care nu te place,inseama ca,datorita ministrului,nu poti echivala,si ramai fara loc de munca!!

materialele se pot descarca copiind linkul de mai jos:
http://ge.tt/9FZhV59?c

23/10/2011

Autor: Alexandru Ardeleanu
Destinatar: Parlamentul Romaniei si Comisia de combatere a discriminarii,Sindicatul FEN
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =