Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Cerintele detinatorilor legali de arme pentru modificarea legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor
image

Petitie: "Cerintele detinatorilor legali de arme pentru modificarea legii 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor"

Facebook share

Deoarece, la patru ani de la aparitie, legea 295/2004 ,promovata in regim de urgenta, in ciuda cosmetizarilor de forma facute prin ordonante de urgenta, isi dovedeste in continuare caracterul greoi, inaplicabil si birocratic, nefacand decat sa puna zeci de piedici birocratice detinatorilor legali de arme, si fara sa aiba vreun efect asupra detinerii ilegale de arme, cat si asupra cresterii infractiunilor cu violenta, noi, detinatorii legali si onesti de arme cerem organelor statului sa modifice in fond aceasta lege, tinand cont si de cerintele societatii civile, dupa cum urmeaza:

1.Acordarea dreptului de a detine arme letale scurte de aparare si paza oricarui cetatean care are un cazier judiciar curat, si un aviz psihologic favorabil, si desfiintarea acordarii acestui drept pe baza privilegiului functiei detinute,deoarece apararea dreptului la viata si proprietate e un drept al oricarui cetatean, si nu al unei functii.
2.Renuntarea la procedura birocratica si inutila a autorizarii pentru fiecare arma in parte, deoarece solicitantul a fost autorizat sa detina arme din categoria respectiva atunci cand i s-a eliberat permisul de arma.
3.Trecerea armelor cu aer comprimat cu viteze mai mari de 220m/s din categoria armelor interzise in cea a armelor supuse autorizarii, iar armele cu viteze mai mici de 220m/s sa fie supuse doar notificarii.
4.Renuntarea la acciza de 100% pentru armele de aparare si autoaparare, deoarece apararea vietii si proprietatii nu poate fi considerata un lux. Chiar si armele de tir si vanatoare sunt echipamente sportive, si nu obiecte de lux, si ar trebui accizate similar echipamentului sportiv.
5.Simplificarea procedurilor de autorizare a poligoanelor de tragere, deoarece birocratia impusa de lege alunga orice investitor privat.
5.Consultarea reprezentantilor societatii civile la elaborarea textului legii armelor si modificarilor acesteia, deoarece e o lege care se adreseaza societatii civile si nu structurilor militare sau militarizate.
6.Introducerea armelor de tir recreativ tip Flobert, categorie necuprinsa in lege, in categoria armelor supuse declararii .
7.Acordarea dreptului oricarui detinator de arma de a folosi neingradit arma pentru care are drept de detinere in poligoane .
8. Acordarea dreptului, pentru colectionari, de a purta armele din colectie cu ocazia manifestarilor cultural-istorice,expozitiilor, si de a le folosi in poligoane , daca armele corespund din punct de vedere tehnic.
9.Renuntarea la limitarea numarului de arme de vanatoare care pot fi folosite la doua in acelasi calibru, fiecare vanator avand dreptul de a-si alege armele pe care si le doreste, daca se incadreaza in categoria armelor de vanatoare.

24/03/2008

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, MIRA, Parlamentul Romaniei
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =