Prima pagina » Petitii online » Protest împotriva desființării examenului unic de titularizare

Petitie: "Protest împotriva desființării examenului unic de titularizare"

Mă adresez vouă: părinți, profesori, elevi și tuturor celor care umblând aiurea pe forumuri, susțineți că vă interesează și educația odraslelor voastre.

La baza sistemului de învățământ se află mult-huliții (rareori apreciații) profesori.
De aceea, problema cea mai importantă, cea mai arzătoare pentru învățământul românesc este cum vor fi SELECTAȚI cei care se vor ocupa de educația copiilor voștri.

Până nu demult exista concurs național unic cu subiecte elaborate la centru iar corectarea se făcea în alt județ. Subiectele erau greu de aflat, și să ajungi la comisia de corectare și mai greu.
În prezent, subiectele sunt elaborate de o comisie la nivel județean iar lucrările aspiranților la titulatura de profesor sunt corectate de aceeași comisie. Trăiască pilele, cunoștiințele inspectorilor, rudele ,relațiile, protejații și nepoții profesorilor care elaborează și corectează lucrările. Descentralizarea examenului înseamnă instituționalizarea șpăgii și a nepotismului în învățământ.
Dacă am fi trăit în Paradis, sau printre serafimi și îngeri, nu ar fi fost o problemă cu organizarea pe plan local a concursului de titularizare. Dar trăim în România, iar în țara noastră corupția nu e un fenomen rar și accidental. Această măsura va duce la ticăloșirea unui sistem și așa destul de criticat și orupt.
Învățământul se îndreaptă cu pași mari spre DEZASTRU.

Arată că-ți pasă de soarta educației în România și SEMNEAZĂ această petiție.

În numele semnatarilor acestei petiții solicităm MINISTERULUI EDUCAȚIEI, CERCETĂRII ȘI INOVĂRII să reintroducă concursul național unic de titularizare. Organizarea la nivel național și corectarea în alt județ este o condiție absolut necesară ( nu și suficientă ) pentru MINIMA DECENȚA a unui astfel de examen prin care sunt selectați cei care vor fi profesori.

18/07/2009

Destinatar: Ministerul Educației, Cercetării și Inovării