Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Poporul decide. Românii solicită dreptul de a crea, promulga sau respinge o iniţiativă legislativă prin r...
image

Petitie: "Poporul decide. Românii solicită dreptul de a crea, promulga sau respinge o iniţiativă legislativă prin referendum"

Facebook share

Către Parlamentul României,

Absenteismul crescut de la electoralele din 11.12.2016 reprezintă un grav semnal de alarmă pentru democraţia României, însă cauzele acestui fenomen nu par a fi luate în serios de către pionii principali aflaţi la cârmele ţării.
Acest lucru trebuie să se schimbe, românii fiind conducătorii absoluţi ai României lor, şi nicidecum grupul de oameni restrâns din parlament şi guvern, angajaţi în slujba poporului şi datori să se asigure că voinţa poporului se materializează în cel mai scurt timp şi sub cele mai optime condiţii. Iar dacă aleşii nu dovedesc eficienţă în munca pe care o depun de-a lungul celor patru ani de mandat, pot si trebuie să răspundă pentru incompetenţa lor. Opinia cetăţeanului nu contează exclusiv o dată la patru ani. Suveranitatea naţională aparţine poporului român în orice zi şi la orice oră.
Revoluţia din '89 a creat un istoric. Ne dorim să învăţăm din trecut, nu să revenim de unde am plecat.
Prin urmare, noi, românii, cerem angajaţilor de la conducerea ţării să pună la dispoziţia cetăţenilor o platformă online securizată, unde orice român cu drept la vot să poată înainta în orice moment, în mod facil, o petiţie, a cărei adresă să o poată populariza prin orice metodă de mediatizare consideră, având scopul să strângă un minimum de 200.000 de semnături de la confraţii săi români cu drept de vot. Odată strânse aceste semnături, legislativul să fie obligat prin lege ca într-o perioadă de maxim nouăzeci de zile să înainteze o propunere legislativă în acord cu cerinţele din petiţie, indiferent dacă este vorba de o nouă iniţiativă legislativă sau despre modificarea unei legi deja existente. Totodată, executivul să fie obligat să organizeze referendumuri naţionale (minim unul pe an) în care orice român cu drept la vot să aibă posibilitatea să voteze pentru promulgarea sau respingerea fiecărei propuneri legislative în parte, iniţiate cu cel târziu treizeci de zile înainte de data stabilită a referendumului.
În cazul în care, în urma votului popular, majoritatea simplă din cei care se prezintă la vot decide pentru promulgarea propunerii legislative, Parlamentul să fie obligat să se supună majorităţii şi să o promulge împreună cu normele de aplicare în termen de zece zile de la validarea rezultatului votului popular, iar ceilalţi să fie obligaţi să o respecte cu sfinţenie.
În speranţa că de data aceasta dorinţa românilor nu va mai fi ignorată, aşteptăm un răspuns oficial din partea reprezentanţilor d-voastră.

semnat: Poporul Român

18/12/2016

Autor: Radu R.A.
Destinatar: Parlamentul României
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =