Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Cerem acordarea de suport juridic în vederea obţinerii actelor de domiciliu in Giuleşti-Sârbi
image

Petitie: "Cerem acordarea de suport juridic în vederea obţinerii actelor de domiciliu in Giuleşti-Sârbi"

Facebook share

O trăsătură specifică a cartierului Giuleşti: Giuleşti-Sârbi şi Chitila Triaj, este lipsa actelor de domiciliu. Vânzările s-au făcut, de-a lungul timpului, cu chitanţe de mână. Zona prezintă o colecţie de situaţii juridice, de la cele simple, unde locatarii nu au avut bani să facă succesiunea, la cele foarte complexe unde, prin anii 1920 cineva a ocupat terenul respectiv, fără forme legale, vânzându-l ulterior, cu chitanţă de mână. După o serie de astfel de vânzări, situaţia juridică a terenului respectiv este incertă.

Din cauza lipsei actelor de domiciliu, o mare parte din locuitorii zonei nu au acte de identitate. Singura variantă ce le-a fost oferită pană acum de autorităţi, a fost obţinerea de buletine provizorii. Aceasta însă nu este o măsură care să rezolve problema lipsei de acte. Deşi, teoretic, un buletin provizoriu poate fi folosit la fel ca o carte de identitate (cu excepţia părăsirii teritoriului României, caz în care se poate obţine un paşaport) acest lucru nu este real în practică. Posesorii de buletine provizorii sunt discriminaţi de angajatori, nu pot beneficia de împrumuturi bancare şi sunt percepuţi, în general, de societate, ca o patură săracă şi fără prea multe şanse.
De asemenea, în cazul familiilor care nu au acte pe proprietăţile respective nu este posibilă nici racordarea la utilităţi.

De aceea solicităm administraţiei publice de a veni în sprijinul persoanelor care sunt în această situaţie şi nu dispun de mijloace proprii, prin acordarea de suport juridic în vederea intrării în legalitate.

26/09/2018

Autor: Camelia Bacioiu
Destinatar: Administraţia locală a Sectorului 1, Bucureşti
Categorie: Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =