Prima pagina » Petitii online » Amenda pentru neprezentarea la vot

Petitie: "Amenda pentru neprezentarea la vot"

Din ce in ce mai putini romani merg la vot pentru a-i alege pe cei care ne vor conduce iar acest lucru se datoreaza faptului ca exista un mare interes politic pentru ca numarul votantilor sa fie cat mai mic.
Mai mult decat atat, sunt si voturi fictive la orice scrutin si asta pentru ca partidele care au reprezentanti in sectiile de votare fura de rup. Cum? Simplu. Se inteleg la numarul de buletine de vot pe care sa le puna in plus in urna si semneaza pe paginile unde sunt mai putini alegatori prezenti. Este sarcina de partid si oameni plecati din tara figureaza ca au votat. Acest lucru se poate dovedi foarte usor printr-o ancheta de politie luand de la judecatorii listele de votanti avute de membri unei sectii de votare oarecare si cercetati toti votantii la actul de identitate. Surprizele ar fi de proportii, dar nu de interes.
Ca sa nu mai fim furati propun Parlamentului Romaniei modificarea Legii electorale si Constitutiei in sensul ca absenta de la vot sa fie considerata contraventie si sa se sanctioneze cu contravaloarea unui buletin de vot plus cheltuielile facute cu organizarea alegerilor pentru un alegator, dar nu mai putin de 50 de lei, respectiv dreptul la vot sa devina obligatie cetateneasca (civica).

25/08/2009

Autor: Un grup de alegatori degeaba
Destinatar: Parlamentul Romaniei si cetatenii onesti ai acestei tari