Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Salvaţi Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca
image

Petitie: "Salvaţi Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca"

Facebook share

Facem un nou apel şi pe această cale către toţi cei care cunosc situaţia Colecţiei de Istorie a Farmaciei din Cluj şi anume către Ministerul Culturii, autorităţile judeţene şi locale, cât şi către cei care nu cunosc situaţia, dar ne pot sprijini pentru a salva cât mai este timp acest muzeu aparte, unde, din 1573, a funcţionat neîntrerupt o farmacie. Facem apel în mod special către cei cărora le pasă şi nu le este totuna că mai dispare un muzeu din patrimoniul naţional.
Vă cerem să ne sprijiniţi pentru ca autorităţile locale să prioritizeze negocierile cu cei care au revendicat şi câştigat în instanţă această clădire monument şi să ne susţineţi în demersul nostru de salvare a acesteia şi a Colecţiei de Istorie a Farmaciei (clădire de patrimoniu de sec. XVI). Din păcate, dreptul de preemţiune, pe care Primăria Cluj-Napoca şi-l exercită în prezent pentru achiziţionarea parţială a clădirii, expiră la sfârşitul anului. Mai mult, neofertarea întregului spaţiu îngreunează negocierile, iar noi am ajuns să fim presaţi cu evacuarea iminentă.
Acestea sunt motivele pentru care recurgem şi la această formă de susţinere, după zecile de memorii trimise de când ne confruntăm cu situaţia respectivă.

13/11/2015

Autor: Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei
Destinatar: Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
Categorie: Cultura, teatru.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =