Prima pagina » Petitii online » Cine suntem ? - Adevaruri ascunse de Academia Romana ?

Petitie: "Cine suntem ? - Adevaruri ascunse de Academia Romana ?"

In atentia membrilor Academiei Romane,
Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie.

Stimati Domni / Doamne,

Va urez un An Nou in care tot ce va doriti, sa se implineasca!

La sfarsitul acestui mesaj va este prezentat un articol care relateaza un fapt despre care vorbeste tot poporul cu minime cunostinte de istorie si civilizatie daco-romana, dar acel popor lipsit de prejudecati si orgolii de atot-stiutor; doar ca, asa cum spune si autorul articolului in cauza, dl. Dr. Napoleon Savescu, numai dinspre Academia Romana nu se aude nici o vorba, sau mai bine spus, nici o vorba pe sufletul si dorinta romanilor, sau cel putin asa am perceput eu lipsa de implicare a Academiei Romane pe acest subiect, dar si in altele, gen punerea in valoare a siturile arheologice de la Sarmizegetuza (cu tot complexul de cetati Retezat-Godeanu).

Prin urmare -
asa cum spune un distins om pe care-l stimez nespus de mult - Dan Puric, "romani, indrasniti mai mult!"; si asa cum si-a permis o alta distinsa doamna, pe care n-o stimez deloc - Zoe Petre, sa spuna in publicatia Historia despre N. Densusianu si a sa incomensurabila opera - "Dacia preistorica" ca este un autor "fantezist" (si ma intreb si eu pe ce baza a facut aceasta afirmatie, stie dansa ce inseamna sa te documentezi zeci de ani si sa strabati jumatate din Europa intr-o perioada nu prea prielnica calatoriilor de placere, numai ca sa aiba acces la sursa originara a informatiilor? - http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/cum-au-reinventat-istoricii-comunisti-biografia-lui-burebista);
- indrasnesc si eu sa pun domniilor voastre urmatoarea intrebare: care este pozitia oficiala a Academiei Romane in privinta celor mentionate in articolul de mai jos si, in special, concluziei acestuia? Formulez aceasta intrebare ca o petitie la care solicit un raspuns oficial conform legilor in viguare.

Nu pot data articolul supus atentiei si nici sa va prezint sursa exacta (unde s-a publicat) acesta intrucat l-am primit prin e-mail, iar el circula de la persoana la persoana, precum un manifest in timpul rezistentei; Marturisesc, insa, ca v-am prezentat articolul asa cum l-am primit, inclusiv cu sublinierile respective, deoarece simt, gandesc si sunt de acord intrutotul cu autorul acestui articol; si cum eu unul n-as fi putut exprima mai bine aceste lucruri, mi-am permis sa-l utilizez fara acordul autorului, Dr. Napoleon Savescu. Intrucat am avut deosebita placere de-al asculta pe domnul Savescu in cadrul unui Congres de Dacologie, Bucuresti 2009, sunt convins ca cele expuse in articol sunt ideile dansului. De asemenea, pentru o mai buna documentare si intelegere a teoriilor expuse in articol, recomand cartea "Noi nu suntem urmasii Romei", de acelasi autor.

Si, ca sa inchei in nota filozofica a taranului roman, mentionez ca am intocmit aceasta petitie deoarece prin acest articol mi s-a oferit "ocazia prilejului" (citat dintr-un "filozof", personaj in filmul "Noi cei din linia intai") sa spun intrutotul ceea ce am pe suflet, si doresc prin aceasta sa trag un semnal de alarma ca sa nu mai fie romanii de "rasul Universului Cosmic" (citat din acelasi "filozof") tot "taindu-ne singuri craca de sub picioare" (citat din articolul supus atentiei).

Am adus la cunostinta dvs. aceasta petitie pe urmatoarele cai:

- Academia Romana, Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, adresa: rusu@acad.ro (conform http://www.acad.ro/academia2002/acadrom/pag02.htm).
- Academia Romana, Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan”, adresa: iab_vparvan@yahoo.com (conform http://www.instarhparvan.ro/localizare.htm).

- site-ul de petitionare online: www.petitieonline.ro

Cu deosebita stima,
si respect pentru tot ceea ce inseamna neam romanesc si Patrie Romana,

Andrei I.-R,

Articol:

"CINE SUNTEM ?
-ADEVARURI ASCUNSE DE ACADEMIA ROMANA ?

DACIA
(A se citi cu atentie !!!)

M-am întrebat de multe ori care este motorul schimbărilor pozitive într-o societate şi trebuie să recunosc că de cele mai multe ori sunt tinerii, care refuză să accepte un adevăr relativ, mincinos, contestabil. Ei sunt cei ce nu sunt legaţi de interese politice ori religioase de moment, ei sunt cei ce caută un adevăr absolut. Deci pe ei îi îndemn să-şi întrebe profesorii de istorie şi de limba română:

- Cât la sută din Dacia a fost cucerită de romani? Şi dacă profesorul ştie răspunsul: 14 % din teritoriul Daciei (care se întindea de la vest la est, de la lacul Constanţa-Elveţia de azi şi până dincolo de Nipru).

Urmează altă întrebare:
- Câţi ani au ocupat romanii acei 14% din teritoriul Daciei? Şi dacă profesorul va răspunde: numai 164 ani, atunci puteţi merge la următoarea întrebare:

- Soldaţii "romani" chiar veneau de la Roma şi chiar erau fluenţi în limba latină ? Aici le va fi şi mai greu să vă răspundă, căci acei soldaţi "romani" vorbeau orice limbă numai latina nu!

Cohortele aflate pe pământul Daciei cuprindeau soldaţi din diferite părţi ale imperiului roman, uneori foarte îndepărtate. Găsim Britani din Anglia de azi, Asturi şi Lusitanieni din peninsula Iberică, Bosporeni din nordul Mării Negre, Antiocheni din regiunile Antiochiei, Ubi de la Rin , din părţile Coloniei, Batavi de la gurile acestui fluviu, Gali din Galia, Reţi din părţile Austriei şi Germaniei sudice de azi, Comageni din Siria, până şi Numizi şi Mauri din nordul Africii (C.C..Giurescu,Istoria Romanilor, I, 1942,p.130).

Şi ultima întrebare:

- Cum a fost posibil ca într-un aşa de scurt interval istoric TOATĂ populaţia Daciei să-şi uite limba şi să înveţe o limbă nouă, limba latină , de la nişte soldaţi "romani" care nici ei nu o vorbeau?

Când toate popoarele civilizate din lume iniţiază, desfăşoară şi promovează valorile istorice care le îndreptăţesc să fie mândre de înaintaşii lor, găsim opinia unor astfel de "adevăraţi români", care, nici mai mult, nici mai puţin, spun despre formarea poporului daco-român: "soldaţii romani au adus femeile şi fetele dace în paturile lor şi aşa s-au născut generaţii de copii, care învăţau numai limba latină de la tatăl lor, soldatul "roman"...

Cum or fi venit ele din Moldova de azi, din Basarabia, de pe Nistru, Bug şi de pe Nipru, acele soţii şi fete de traco-geţi şi carpi, de la sute şi sute de kilometri depărtare ca să fie "fecundate" de soldaţii "romani"?

După părerea stimabililor, femeile daco-gete erau şi "curve", ba chiar şi mute, nefiind în stare să-şi transmită limba strămoşească copiilor lor! Cât despre noi, urmaşii lor, cum ne-am putea numi altfel decât "copii din flori" apăruţi dintr-o aventură amoroasă a întregii populaţii feminine daco-gete, la care masculii autohtoni priveau cu "mândrie", aşteptând apariţia "sâmburilor" noului popor şi grăbindu-se, între timp, să înveţe cât mai repede şi mai bine noua limbă, limba latină , când de la soţii, când de la fiicele lor (iubite ale soldaţilor romani cuceritori) ba chiar şi direct, de la soldaţii romani năvălitori ce le-au înjosit căminele.

La Centrul Cultural Român [din New York], pe data de 26 octombrie 1999, am aflat de la o altă somitate, de origine română, prof.dr. în arheologie Ioan Pisso, că dacii au învăţat latina , de la romani, prin băile de la Sarmisegetuza lui Traian! De ce prin băile romane şi de la nişte soldaţi cam fără haine pe ei?

Nu prea ştiu ce a vrut să spună stimabilul profesor din Cluj despre bărbaţii daci, dar cred că nici un român, nici măcar în joacă, nu are voie să facă o astfel de afirmaţie decât dacă...

De fapt tot dânşii ne spun că ne tragem din "doi bărbaţi cu... braţe tari"! Astfel de declaraţii "istorice" te fac să-ţi doreşti să fii orice, numai român nu!

Domnilor , Dacia a fost cotropită de romani în proporţie de numai 14% şi pentru o perioadă istorică foarte scurtă, de 164 de ani . 86% din teritoriul Daciei nu a fost călcat de picior de legionar roman. Este greu de crezut că într-o aşa de scurtă perioadă istorică, dacii să fi învăţat latina , fără ca pe 86% din teritoriul lor să-i fi întâlnit pe soldaţii romani. Dar dacă nu de la romani au învăţat dacii latina , atunci de la cine? - se întreabă aceiaşi demni urmaşi ai lui Traian?

Herodot ne spune că cel mai numeros neam din lume după indieni erau tracii. Dio Casius ne spune şi el: "să nu uităm că Traian a fost un trac veritabil. Luptele dintre Traian şi Decebal au fost războaie fratricide, iar Tracii au fost Daci". Faptul că dacii vorbeau " latina vulgară", este "un secret" pe care nu-l ştiu numai cei ce refuză să-l ştie.

"Când sub Traian romanii au cucerit pe daci la Sarmisegetuza n-au trebuit tălmaci, afirmă Densuşianu şi asta schimbă totul. Deci dacii şi romanii vorbeau aceeaşi limbă!" Dacă astăzi se consideră că 95% din cunoştinţele acumulate de omenire sunt obţinute în ultimii 50 de ani, să vedem cum şi noţiunile noastre despre istoria poporului daco-român pot evolua. Când nu de mult s-a publicat teoria evoluţiei speciei umane în funcţie de vechimea cromozomală, s-a ajuns la concluzia că "prima femeie" a apărut în sud-estul Africii.

Următorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, în Peninsula Balcanică. Când profesoara de arheologie lingvistică Marija Gimbutas, de la Universitatea din Los Angeles , California , a început să vorbească despre spaţiul Carpato-dunărean ca despre vatra vechii Europe, locul de unde Europa a început să existe, am fost plăcut surprins şi m-am aşteptat ca şi istoricii noştri să reacţioneze la fel. Dar, din partea lor am auzit numai tăcere. Când profesorii Leon E. Stover şi Bruce Kraig în partea "The Indo-European heritage", apărută la Nelson-Hall Inc., Publishers , 325 West Jack son Boulevard, Chicago , Illinois 60606 , vorbesc la pagina 25 despre Vechea Europă a mileniului 5 î.d.H., care-şi avea locul în centrul României de azi, să nu fim mândri? Când studiile de arheologie moleculară ne îndreptăţesc să ne situăm pe primul plan în Europa ca vechime, nu-mi este uşor să le răspund unor persoane care nu citesc nici ceea ce spun inteligent alţii despre noi şi nici măcar ce scriu eu. Studii impecabile cromozomale, la nivel de mitocondrie, folosind PCR (polimerase chain reaction), pot determina originea maternă a unor mumii vechi de sute şi mii de ani.

Teoria genoamelor situează spaţiul carpato-dunărean ca fiind, nici mai mult nici mai puţin decât, locul de unde a început Europa să existe, locul unde acum 44.000 de ani sosiseră primele 3 Eve şi primul Adam. Când am scris "Epopeea Poporului Carpato-dunărean" şi volumele "Noi nu suntem urmaşii Romei", "În căutarea istoriei pierdute" şi "Călătorie în Dacia - ţara Zeilor", m-am bazat pe astfel de cercetări, dar şi pe cartea unei somităţi în domeniul preistoriei Europei, D-l V. Gordon Childe, profesor la Universitatea din Oxford , Anglia , căruia i se publica, în anul 1993, la Barnes&Noble Books, New York , "The History of Civilization" , "The Aryans". El explorează într-un mod fascinant originea şi difuzarea limbilor în Europa preistorică. Între paginile 176-177 publică şi o hartă arătând leagănul aryenilor în timpul primei lor apariţii; şi minune mare, spaţial Carpatodunărean este cel vizat! Când roata, plugul, jugul, căruţa cu două, trei şi patru roţi apar pentru prima dată în lume pe teritoriul nostru, dacic, când primul mesaj scris din istoria omenirii se găseşte tot pe teritoriul nostru, la Tartaria, când primii fermieri din Europa sunt descrişi pe acelaşi spaţiu, într-o perioadă când Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă - 6,500 î.d.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas , New York , 10020 , Chronology), nu-ţi vine a crede că tocmai cei pentru care aduni aceste informaţii formidabile despre poporul şi spaţiul pe care îl ocupa ţara noastră, te decepţionează!
Nu de mult, la Primul Congres Internaţional de Dacologie, Bucureşti, hotel Intercontinental, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac ne vorbea despre "Codex Rohonczy ", o cronică daco-românească, însumând 448 pagini, scrisă în limba română arhaică, " latina vulgara", cu alfabet geto-dac.. Pe fiecare pagină se aflau scrise circa 9-14 rânduri. În text sunt intercalate 86 de miniaturi executate cu pana, care prezintă diferite scene laice şi religioase. Direcţia scrierii este de la dreapta la stânga şi textul se citeşte de jos în sus. Descoperim că în bisericile vechi, daco-româneşti, cultul ortodox se exercita în limba " latina vulgară", chiar până în secolele XIIXIII, când s-a trecut la oficierea cultului în limbile greacă şi slavonă. Codexul cuprinde mai multe texte, ca "Jurământul tinerilor vlahi", diferite discursuri rostite în fata ostaşilor vlahi înaintea luptelor cu migratorii pecenegi, cumani, unguri, o cronică privind viaţa voievodului Vlad, care a condus Vlahia între anii 1046-1091, imnul victoriei vlahilor, conduşi de Vlad asupra pecenegilor, însoţit de note muzicale etc. Atunci se miră şi se întreabă, pe bună dreptate, domnul profesor doctor în istorie Augustin Deac: "de ce institutele de specialitate ale Academiei Române au rămas pasive la descoperirea şi descifrarea acestui document istoric, scris în limba dacoromână, latina dunăreană, într-un alfabet geto-dacic existent de milenii, cu mult înaintea celui latin al romanilor?" Dar, după orientarea ideologică ce o au, cei sus amintiţi ar fi preferat ca acest diamant să nu se fi descoperit. Academia Română ar fi trebuit să organizeze o mare sesiune ştiinţifică cu caracter nu numai naţional, cât mai ales internaţional. Dar şi ei, la fel ca şi "românii adevăraţi", vajnici urmaşi ai lui Traian, vor să arate omenirii ce înseamnă să fii umil şi să-ţi dispreţuieşti strămoşii, trecutul şi neamul...

Faptul că NOI, Românii, suntem strămoşii tuturor popoarelor latine şi nicidecum o rudă marginală a latinităţii, ar trebui să ne facă să ne mândrim şi nicidecum să căutam contra argumente, precum cei lipsiţi de înţelepciune care îşi taie cu sârg craca de sub picioare...

Dr. Napoleon Săvescu,
Fondator & Preşedinte al "Dacia Revival International Society" of New York "

05/01/2011

Autor: Andrei I.-Relu
Destinatar: Academia Romana, Secţia de Ştiinţe Istorice şi Arheologie.
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 23/05/2011
Petitia "Cine suntem ? - Adevaruri ascunse de Academia Romana ? " a fost mentionata de dl. Dr. N. Savescu in revista DACIA MAGAZIN, Nr. 64, Aprilie 2011, pag. 30 (http://dacia.org/daciarevival/dacia-magazin-2011/183-continut-nr64 ) editata sub egida societatii "Dacia Revival International" (www.dacia.org). Mentionez ca acest numar al revistei a fost dedicat, atat Centenarului Nicolae Densusianu, cat si aniversarii a 8 ani de la aparitie a Revistei DACIA MAGAZIN, si pregatirii celui de-al XII-lea Congres de Dacologie ce se va desfasura in data de 13 August 2011, la Teatrul "ODEON", Bucuresti.

De asemenea, multumesc pe aceasta cale d-lui Dr. Napoleon Savescu pentru aprecieri.

Andrei I.-Relu