Prima pagina » Petitii online » Petitie cu privire la predarea religiei in scoli

Petitie: "Petitie cu privire la predarea religiei in scoli"

Scrisoare deschisa adresata: Presedintiei, Guvernului, Senatului, Camerei Deputatilor, Ministrului Invatamantului, Educatiei, Cercetarii si Tineretului, televiziunii, Presei si Poporului Roman.

In ultimul timp vedem la televizor, auzim a radio si citim in presa propuneri cu privire la scoaterea religiei din programa scolara.
Oare ce forte oculte pun la cale asemenea lucruri?
Cine are interesul ca acest popor sa se afunde tot mai mult in mocirla pacatului?
In acelasi timp suntem informati despre evenimente care nu fac cinste unui popor crestin, cum sunt: crimele, violurile, incestul, furturile, curviile, comertul cu carnea vie pentru prostitutie, si multe altele.
Mai mult de doua treimi din populatia planetei cred intr-un fel sau altul in Dumnezeu.
Tu crezi?
Omul nu se naste crestin. Chiar daca parintii lui au fost crestini intorsi la Dumnezeu, el s-a nascut din femeie purtand pacatul lui Adam. Crestinismul nu se mosteneste. Devii crestin dupa auzirea Cuvantului lui Dumnezeu.
Omul ia cunostinta despre jertfa pe cruce a Domnului Isus, constientizeaza ca este un pacatos, ca Fiul lui Dumnezeu a murit pe cruce pentru iertarea pacatelor lui si a intregii lumi, crede acest lucru in inima si constiinta lui, iar daca primeste pe Dumnul Isus in inima lui, acest lucru i se considera neprihanire, este nascut din nou si are viata vesnica. Daca ai trait in viata ta aceste momente, esti crestin cum cere Dumnezeu in Biblie sa fie un crestin.
In cartea Proverbe, capitolul 9 versetul 10, se spune: "Inceputul Intelepciunii este frica de Domnul", iar in capitolul 8 versetul 13: "Frica de Domnul este urarea raului; trufia si mandria, purtarea rea si gura mincinoasa, iata ce urasc Eu, zice Domnul". In 2 Timotei capitolul 3 versetul 14-17, Dumnezeu prin apostolul Pavel, il invata pe Timotei: "Tu sa ramai la lucrurile pe care le-ai invatat si de care esti deplin incredontat; caci stii de la cine le-ai invatat: din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea, care duce la mantuire, prin credinta in Hristos Iisus. Toata Scripura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."
Iata Domnule ministru si stimati invatatori Si profesori cum trebuie sa arate un absolvent de liceu dupa 12 ani de religie, pentru care statul din buzunarul meu si al dumneavoastra cheltuieste sume enorme. Asa cum spune Biblia (repet) "din pruncie cunosti Sfintele Scripturi..care pot sa-ti dea intelepciunea... pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buns." (nu ceea ce fac unii copii si tineri astazi).
Daca Biblia ne invata lucrurile pe care Dumnezeu vrea sa le stim, dece sa-i lipsim pe copii de ele?
Sa ne straduim sa-i crestem de mici in dragoste de Dumnezeu si cand vor fi mai mari nu vor mai face lucrurile pe care le fac acum si pe care dvs. le cunoasteti. Este o fericire pentru noi sa ne numim crestini. De multe ori ne laudam ca suntem de 2000 de ani. Dar oare asa aratau crestinii acum aproape doua mii de ani? Intrebati-va! Sunt eu cu adevarat crestin? Sa vedem ce inseamna "crestin"? Cuvantul "crestin" vine de la latinescul "cristiani" si explicat cu "urmas al lui Cristos", iar la cuvantul "crestinism" gasim "religia la baza careia se afla Vechiul si Noul Testament"( Dictionarul explicativ al limbii romane, Academia R.S.R. 1975). Prima Biserica crestina a luat fiinta in Ierusalim, in ziua Cinzecimii (Rusaliile), in jurul anului 30 d.Hr. in urma propovaduirii apostolului Petru cand aproape 3000 de evrei au primit Cuvantul lui Dumnezeu, au fost botezati si au primit darul Duhului Sfant (Faptele Apostolilor capitolul 3 versetul 37-41). O a doua Biserica crestina a luat fiinta in Samaria, cu neevrei, in urma propovaduirii lui Filip, iar a treia in Antiohia din Siria, tot cu neevrei (neamuri), in urma propovaduirii lui Pavel, in jurul anului 40 d. Hr.
Inca de la inceput cei care apartineau de Biserica din Antiohia au fost porecliti "crestini" de localnicii necrestini, in semn de batjocura. Numele "crestin" a devenit denumirea de onoare a urmasilor lui Hristos.
Deci, scumpe cititor, este o mare cinste sa fii numit crestin. Aceasta calitate de urmas al lui Hristos cere insa niste obligatii din partea celor care vor sa se numeascs astfel.
Iata cum descrie filosoful atenian Aristide, intr-o scrisoare adresata imparatului Adrian, pe crestini: "Ei nu comit adulter sau fapte imorale, ei nu comit spejur, nu fura, nu doresc lucruri care nu le apartin. Si cinstesc tatal si mama si fac bine aproapelui lor. Oridecateori sunt judecatori, judeca cu dreptate. Nu se inchina idolilor facuti dups chipul omului. Orice lucru pe care nu vor ca altii sa li-l faca lor, nici ei nu il fac altora; si nu mananca mancarea jertfita idolilor. si povatuiesc pe cei care ii persecuta si si-i fac prieteni. Fac bine dusmanilor lor. Sotiile lor, o , imparate, sunt curate ca fecioarele, iar fiicele lor sunt modeste. Barbatii lor se abtin de la orice contact sexual nelegitim si de la orice lucru necurat, in nadejdea rasplatirii ce va sa vina in lumea cealalta... Se iubesc unii pe altii, nu ignora nevoile vaduvelor si il salveazs pe orfan din mainile celui care ii face rau. Cel care are ii da celui care nu are, fara sa carteasca si fara sa se laude. Cand crestinii gasesc un strain, il aduc in casele lor si se bucurs de el ca de un frate adevarat. Ei nu ii numesc frati numai pe cei care sunt frati prin legaturi de sange, ci pe toti care sunt frati dupa Duhul si in Dumnezeu. Cand unul din saracii lor trece din aceasta lume, fiecare ajuta pentru inmormantare, asa cum poate. Daca aud despre unul dintre ai lor ca a fost intemnitat sau persecutat din cauza Numelui lui Mesia, cu totii dau pentru nevoile lui si daca este posibil sa fie rascumpsrat, il elibereaza. Daca vad ca unii de-ai lor sufera de foame, iar ei nu au mancare indeajuns, postesc dous sau trei zile astfel incat cei nevoiasi sa aiba ce pune pe masa." Asemenea crestini trebuie sa creasca, sa formeze, sa educe, scoala noastra prin orele de religie. Avem destule obiecte in programa scolara care ii indeparteaza pe copii de Dumnezeu. Biologie, chimia, fizica si altele, invstandu-i teoria evolutionista a lui Darwin si negand creatia lui Dumnezeu. Marii oameni de stiinta fizicieni, Einstein, Isac Newton si altii, au crezut in Dumnezeu, s-au comportat ca niste credinciosi si au fost binecuvantati de Dumnezeu. Multi oameni de pe pamant cred si se inchina la creatia lui Dumnezeu sau a oamenilor, in loc sa se inchine Creatorului, asa cum cere Cuvantul lui Dumnezeu, in cartea Romani capitoulul 1 cu versetul 35: "Caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facstorului, care este binecuvantat in veci." Amin.
Sa fie scoasa religia din scoli? Ar fi cea mai mare greseala. Sa ramana religia ca obiect de predare, dar de la gradinita si pana la clasa a XII- a, copiii si tinerii sa studieze, Cuvanul lui Dumnezeu " Biblia. Toate manualele de religie sa fie concepute pe baza a ceea ce scrie in Biblie " cartea de capatai, temelia crestinismului.
Fie ca Dumnezeu sa calauzeasca pe conducatori si pe cei din Ministerul Invatamantului, Educatiei, Cercetarii si Tineretului, care hotarasc asupra programelor scolare, sa actioneze dupa Voia luiDumnezeu care este buna, dreapta si inteleapta.
Dumnezeu si-a iubit si isi iubeste creatia Sa, cum rezulta din (Ioan 3:16): " Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."
Cum trebuie ss raspundem noi la jertfa Domnului Iisus pe crucea Golgotei, pentru iertarea pscatelor noastre si ale intregii lumi?
Prin credinta in el, cu dragoste fata de El si de oameni, si prin respectarea si trairea poruncilor si invataturilor pe care le-a lasat.
Daca poporul roman si conducatorii sai ar respecta singura porunca data de Domnul Iisus, Mantuitorul nostru, ar fi binecuvantati de Dumnezeu si ar duce o viata in liniste, belsug si pace. Singurele porunci date de Fiul lui Dumnezeu oamenilor si care se gasesc in Matei 22:37-40 sunt: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toats inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. In aceste dous porunci se cuprind toata Legea si Proorocii."
La copii trebuie cultivata dragoste fats de Dumnezeu, de colegii lor si ceilalti copii de orice etnie ar fi ei.
Dacs aveti o Biblie, cititi in 1 Corinteni capitolul 13 sa vedeti ce frumos ne vorbeste Dumnezeu despre dragoste.
A nu invata pe copii dragoste fata de Dumnezeu si oameni prin orele de religie, inseamns sa-i lipsesti de ce are omenirea mai bun: cunostinta despre Dumnezeu si dragostea fata de Creator si oameni.

03/03/2008

Destinatar: Scrisoare deschisa adresata: Presedintiei, Guvernului, Senatului, Camerei Deputatilor, Ministrului Invatamantului, Educatiei, Cercetarii si Tineretului, televiziuni
Categorie: .