Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Separarea cartierului Stupini de Municipiul Brasov
image

Petitie: "Separarea cartierului Stupini de Municipiul Brasov"

Facebook share

Locuitorii cartierului Stupini cer Consiliului Local Brasov initierea unui referendum pentru revenirea cartierului Stupini la statutul anterior, acela de comuna limitrofa a Municipiului Brasov, independenta administrativ. Motivele sunt urmatoarele:
- lipsa infrastructurii (drumuri asfaltate, canalizare, retea electrica, iluminat public, telecomunicatii, etc) cea realizata pana la ora actuala fiind preponderent finantata de locuitori din fonduri private.
- abuzul Primariei Brasov de a conditiona eliberarea autorizatiilor de constructie de donarea unor suprafete private pentru a se constitui in drumuri publice de acces, cu promisiunea neonorata ca Primaria Brasov va investi in infrastructura corespunzatoare impozitelor pe care locuitorii din Stupini le platesc ca si cand ar trai intr-un cartier civilizat Aceste obligatii s-au aplicat selectiv doar uniora dintre rezidenti.
- calitatea mizerabila a serviciilor de furnizare a energiei electrice, de ani de zile fiind obligati sa traim in vesnice intreruperi de curent (si 5-6 opriri pe zi) in special in week-end-uri si de sarbatori, si sa fim nevoiti sa facem investitii de achizitionare a stabilizatoarelor de tensiune pentru protectia aparaturii din case si a generatoarelor de curent.
- lipsa asfaltarii si iluminarii publice a strazilor laterale si aleilor care au luat fiinta prin donatii ale proprietarilor care au fost obligati sa suporte pana si intocmirea proiectelor stradale de catre firme satelit ale primariei. Au fost aplicate straturi de asfalt doar pe cateva alei si doar pe cativa metri, cat se vede din drumul principal.
- desfiintarea oficiului postal al Postei Romane precum si al postului permanent al Politiei Locale
- tergiversarea finalizarii lucrarilor de canalizare, la ora actuala doar o singura strada este racordata la sistemul de canalizare doar datorita investitiei private a riveranilor strazii Merilor.
Din cauza acestor deficiente care se perpetueaza de multi ani, dezvoltarea comerciala si utilitara a zonei este impiedicata, magazine sau centre comerciale nu sunt interesate sa vina iar cele existente isi trag obloanele.
Nici macar taxi-urle nu sunt interesate de comenzile din zona, cele mai multe refuzandu-le din cauza distantei mari pana la cel mai apropiat punct unde acestea stationeaza.
Solicitam Prefecturii Brasov implicarea si sprijinirea acestui demers ca fiind total indreptatit si avand un caracter urgent.

11/05/2015

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Consiliul Local Brasov, Prefectura Brasov
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =