Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Interzicerea fumatului în spaţiile publice închise
image

Petitie: "Interzicerea fumatului în spaţiile publice închise"

Facebook share

În urma numeroaselor mesaje primite de la cetăţeni, am elaborat un proiect de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Este o iniţiativă pentru care am nevoie de suportul tuturor celor interesați de sănătatea lor şi a copiiilor lor, de un nou mod de viața şi de socializare- fără tutun, de aceea am decis să o supun dezbaterii publice înainte de a o depune în Parlament. Este un draft, pe care vă invit să îl consultaţi, să îl îmbunătăţiţi, să îl amendaţi, să îl criticaţi, în următoarele 30 de zile.

Am solicitat, de asemenea, puncte de vedere şi informaţii pertinente (studii, date, cercetări recente referitoare la numărul de consumatori, efectele consumului de tutun şi incidenţa bolilor cauzate de fumat) de la specialiştii Ministerului Sănătăţii.

Voi organiza, de asemenea, două dezbateri publice pe această temă, la Cluj şi Bucureşti, în primele două săptămâni ale lunii martie.

Ca un prim pas concret, am început demersursile pentru interzicerea fumatului în interiorul Palatului Parlamentului: am iniţiat o listă de semnături pentru susţinerea acestui demers de către colegii deputaţi şi am înaintat conducerii Camerei Deputaţilor o solicitare în acest sens. În aceasta cer amenajarea de spaţii special destinate fumatului, aplicarea legislaţiei în vigoare şi descurajarea obiceiului care a transformat Parlamentul României într-un “fumoar public”.

Motivele care au stat la baza acestor demersuri ale mele sunt cele ale unei mame îngrijorate, care, pe deasupra, este şi deputat şi, implicit, primeşte sesizări din partea cetăţenilor. Multe dintre acestea sunt, am constatat, de la familii cu copii, private de posibilitatea de a merge să ia masa în oraș sau de a se întâlni cu prietenii lor la o cafea, fiind “victim” sigure ale fumatului pasiv.

Acest proiect de lege înseamnă, în primul rând, un pariu pentru generația tânără, o modalitate prin care tinerii să înveţe respectul reciproc şi să se obişnuiască să socializeze în baruri/restaurante/cafenele şi fără tutun. Să fie la modă să nu fumezi!

Pentru mai multe detalii accesati: http://www.aureliacristea.ro/consultare-publica-initiativa-legislativa-de-interzi-art-724/

18/02/2015

Autor: Deputat Aurelia Cristea
Categorie: Sanatate.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =