Prima pagina » Petitii online » Să reapară DE ÎNDATĂ spaţiul verde în jurul statuii lui Mihai Viteazul şi să nu mai fie niciodată nic...

Petitie: "Să reapară DE ÎNDATĂ spaţiul verde în jurul statuii lui Mihai Viteazul şi să nu mai fie niciodată niciun gard aici, statuia este simbol naţional şi ea trebuie să fie accesibilă publicului larg 24 ore pe zi şi 7 zile din 7, Piaţa Statuilor să devină de înd"

Către: procuror doctor PONTA Victor Viorel – Premier, DUŞA Mircea – Ministru al Apărării, procuror CAZANCIUC Robert Marius – Ministru al Justiţiei, dr. OPRESCU Sorin Mircea – Primar General, PĂTRAŞCU Gh Arhitect şef, procuror ANASTASIU Crişu – Avocat al Poporului

Ref: Să reapară DE ÎNDATĂ spaţiul verde în jurul statuii lui Mihai Viteazul şi acest spaţiu să fie cel puţin la fel de mare ca cel de dinaintea parcării subterane căci aşa a fost conceput acest monument de către arhitectul său sculptorul fiind Albert Ernest Carriere de Belleuse şi evident, să nu mai fie niciodată niciun gard aici căci statuia lui Mihai Viteazul este SIMBOL NAŢIONAL şi ea trebuie să fie accesibilă publicului larg 24 de ore pe zi şi 7 zile din 7, Piaţa Statuilor să devină de îndată parc aşa cum este parcul de la Ateneu unde este statuia lui Mihai Eminescu şi Lupoaica să fie mutată de îndată în locul viorii din parcul de lăngă biserica Colţea, cel format între Spitalul Colţea şi Ministerul Agriculturii, unde se ţin concerte vara, vioara nu reprezintă ceva anume pe când Lupoaica reprezintă originea noastră latină şi ea merită un parc cu vedere către Universitate, actualul loc al Lupoaicei fiind oribil şi dosnic

ESTE O LIPSĂ DE RESPECT INTOLERABILĂ, O INSULTĂ LA ADRESA SIMBOLURILOR NAŢIONALE, nu au ce să caute gardurile/căsuţele/corturile…şi orice ar mai inventa PMB în locul spaţiului verde promis de dr. Oprescu, spaţiu verde care exista înainte de a se construi parcarea inutilă căci maşinile sunt tot pe stradă, la fel şi parcagii interlopi şi maşinile care sufocă efectiv pietonii v anexa 2 la mesajul e-mail trimis luni 28.10.2013 ora 15:48

V mai jos trei observaţii de bun-simţ elementar pe care nu (vreţi să) le faceţi dvs – Ponta şi subalternii, cei plătiţi (gras) din bani publici chiar pentru asta, sunt trei lucruri simple pe care dvs le ştiţi sau ar trebui să le ştiţi şi care nici nu ar fi trebuit să fie sesizate de un simplu cetăţean ca mine:

1. statuia lui Mihai Viteazul NU poate fi îngrădită, mai ales de 1 Decembrie! Accesul la această statuie trebuie să fie liber 24 de ore pe zi şi 7 zile din 7! Este ca şi cum dr. Oprescu ar pune gard în jurul statuii lui Mihai Eminescu! Mai rămâne ca Oprescu-Ponta să pună aici şi steagul secuiesc (separatist-iredentist-anticonstituţional), pe gardul din jurul statuii lui Mihai Viteazul doar steagul secuiesc mai lipseşte, precum bomboana pe colivă! Chiar atât de mult detestaţi Unirea făcută de Mihai Viteazul? Este unica explicaţie…sau poate sunteţi incompetenţi “ca noaptea” deşi ar trebui să folosesc un cuvânt din popor în locul acestei exprimări mult prea elegante faţă de gestul efectiv mitocănesc al dvs: puneţi gard în jurul statuii lui Mihai Viteazul chiar de 1 Decembrie adică de Ziua Unirii…Dacă se persistă, n-am să vă mai socotesc imbecili (adică scutiţi de răspundere penală) şi am să mă îndrept cu plângere penală împotriva dvs, presupunând că veţi mai fi în funcţii pe 1 Decembrie 2014. V mesajul trimis luni 28.10.2013 ora 15:48

2. este inutil şi periculos acest gard care nu este folosit nicăieri în Europa, uitaţi-vă de ex la TV5 sau la alte locuri din Bucureşti unde sunt căsuţe care NU au niciun gard, pe Lipscani de ex!!! Numai nişte incompetenţi au nevoie de gard sau nişte infractori care fură din bani publici pentru a creşte artificial costurile. Acest gard este periculos în zona fostului restaurant Trocadero şi la BCR unde spaţiul este mult prea îngust şi tragicul este foarte intens deci IGSU trebuie să intervină

3. este oribil acest gard din Piaţa Statuilor, el ar fi oribil chiar dacă aici nu ar fi statui – simboluri naţionale, nici măcar în Obor nu se mai pun garduri, este o urâţire inimaginabilă a centrului unei capitale europene, sunt atâtea monumente aici şi toate aceste monumente sunt anulate din punct de vedere arhitectural şi estetic de acest gard – efectiv imbecil!!! Cu precizarea că Arhitectul şef al Capitalei nu are publcată nici măcar o adresă de poştă electronică la care să îi scrii, stă relaxat, pe banii noştri, în turnul său de fildeş… Îi scriu totuşi acestui funcţionar public, efectiv la noroc, la gheorghe.patrascu@pmb.ro

Înţeleg faptul că PMB este “darnic” cu banii noştri şi DOAR de-asta a închiriat garduri de la prietenii săi www.inchirieregarduri.ro dar aceşti bani risipiţi pe garduri “mortale” pot fi “sifonaţi” de prieteniii PMB în orce alt mod care să excludă pericolul pentru noi, cei care plătim pentru aceste aberaţii periculoase, v chiar vizavi de statuile de la Universitate, în părculeţul amenajat de Primăria sector 3 lângă Spitalul Colţea, sunt căsuţe similare care NU sunt închise cu gard ca la puşcăria PMB, acele căsuţe sunt frumoase resp lemn natur lăcuit doar spre deosebire de căsuţele din puşcăria PMB care sunt vopsite oribil alb-verde ca la hortişti plus că taman statuia lui Mihai Viteazu este mascată de un turn cu becuri – care turn putea fi pus oriunde numai acolo nu, statuia lui Mihai Viteazu trebuie să se vadă bine din ORICE unghi şi să fie accesibilă oricând şi pentru oricine “măi animalelor/zoaielor cu Mercedes din bani publici” v şi articolele “Clanurile din Primăria Capitalei” ref la famiglia de directori POPA Claudia şi Radu care ne scot Piaţa Statuilor din circuitul pietonal:

V mesajele trimise de 1 Decembrie 2012, am continuat până în Ianuarie 2013 şi tot nu aţi vrut să pricepeţi că sunteţi cel puţin penibili cu acest gard (idem cort etc), sunteţi ca nişte oligofreni din lumea a treia!

ACESTE STATUI SUNT SIMBOLURI NAŢIONALE ŞI ELE TREBUIE TRATATE CU RESPECT adică fără gard, fără cort, fără orice altă aberaţie ar mai inventa rudele doctorului Oprescu care organizează acest târg şi care nu ştiu cum să mai crească costurile adică sumele plătite altor “prieteni”, v şi afacerea câinilor vagabonzi care s-au tot înmulţit până au mâncat de viu un copil de 4 ani deşi noi am tot plătit ca proştii la PMB pentru ca aceşti câini să nu mai fie pe străzi, este unica situaţie de acest gen din Europa, Moscova şi Parisul au rezolvat problema într-o singură noapte...

Mihai Viteazul iar inchis cu gard chiar de 1 Decembrie 2013 ca la oligofreni v anexele la mesajul e-mail trimis joi 05.12.2013 ora 11:52
Mihai Viteazul iar inchis cu gard 1 Decembrie 2013.JPG

V şi anexa 2, poză făcută de mine chiar pe 1 Decembrie 2012 când accesul la statuie a fost permis doar câtorva persoane deşi “tot românul” avea dreptul să asiste chiar acolo, la statuie, fără a sta “ca milogul” după gard!!!
Mihai Viteazul bagat la puscarie de Oprescu-PMB.JPG

În fine dar nu în ultimul rând, denumirea “Bucharest Christmas Market” (corect era “Fair” în loc de “Market”) este nelegală, contrară prev Lg 500/2004 privind folosirea limbii române, este oricum un barbarism (ca şi “shopping” folosit de damele care vă sunt secretare şi nu numai…), legal şi corect gramatical este “Târgul de Crăciun Bucureşti”,

Nu mai abuzaţi de limba engleză pe care oricum nu o cunoaşteţi, v-am auzit vorbind pe mulţi dintre dvs şi efectiv vorbiţi “engleză pe limba rusă” (Academia Caţavencu) adică nu ştiţi bine nici măcar româna, cei care ştiu cu-adevărat engleză/franceză nu folosesc barbarismele care se regăsesc DOAR în discursul ţoapelor…Ceva de genul acesta spuneau mele profesoarele de Română din liceu şi din şcoala generală şi respectivele doamne vor avea mereu dreptate, indiferent ce ţoape/”căpuşe”/”ciocoi”/“animale/zoaie” ar mai conduce România

Să reapară DE ÎNDATĂ spaţiul verde în jurul statuii lui Mihai Viteazul şi acest spaţiu să fie cel puţin la fel de mare ca cel de dinaintea parcării subterane căci aşa a fost conceput acest monument de către arhitectul său sculptorul fiind Albert Ernest Carriere de Belleuse şi evident, să nu mai fie niciodată niciun gard aici căci statuia lui Mihai Viteazul este simbol naţional şi ea trebuie să fie accesibilă publicului larg 24 de ore pe zi şi 7 zile din 7,