Prima pagina » Petitii online » Vot cenzitar în România

Petitie: "Vot cenzitar în România"

Vot cenzitar în România
In temeiul art.74 din Constitutia Romaniei si Legii nr. 189/1995, republicata, consolidata la zi , privind initiativa legislativa , formulez propunerea legislativa privind introducerea votului cenzitar in Romania, fiind necesare 100.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot, care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii iar in fiecare dintre aceste judete, respectiv municipiul Bucuresti, sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.
In sprijinul propunerii aduc urmatoarele argumente :
Deciziile politice trebuie sa apartina celor care :
-sunt responsabili, care muncesc si aduc beneficii tarii in plan economic,cultural, stiintific, artistic, sportiv,etc.;
-tinerii care isi castiga corect existenta si au interes ca viitorul lor si al copiilor lor sa fie unul normal si nu aleatoriu, lasat pe mana unor politicieni care nu au nici o responsabilitate, politica sau economica, ca in in cazul esecurilor de pana acum si a dezastrului in care au impins tara;
Persoanele care sunt in varsta , conform criteriilor Legii nr.19/2000, la zi, care au un grad de instruire sub medie si in genere sunt labile si lesne de manipulat prin mass-media s.a.m.d.; cele care de ani de zile nu au locuri de munca si traiesc efectiv din „mila” statului (adica a celor care platesc taxele si impozitele, n.n.),”asistatii sociali”, sau cele care au „vicii” , etc.,care nu produc absolut nimic pentru Romania ci consuma si au doar „drepturi”, cei condamnati pentru infractiuni economice, politice sau infractiuni grave, de asemenea nu trebuie sa voteze.
Urmariti zilele acestea cum asa-zisi protestatari, manipulati de anumite partide politice, destabilizeaza tara fara sa se aiba in vedere majoritatea covarsitoare a romanilor care-si vad de treaba lor, adica cei care muncesc in toate domeniile si nu-si permit sa piarda timpul la cheremul chemarilor politice din interese de grup si nicidecum nationale.
Dupa 20 de ani de democratie Romania nu are exercitiul responsabil al deciziilor si pana acum toti politicienii au manipulat marea masa a neinstruitilor, a celor care si-au vandut voturile pentru bere si mici sau alte asemenea. Este cazul sa se schimbe aceste practici, prin lege!
In plus, prin aceeasi lege sa se reglementeze explicit mecanismul raspunderii politicienilor pentru activitatea lor in parlament, guvern sau administratiile locale pentru ca acum sunt doar cu titlu de enunt in lege si practic nimeni n-a raspuns pana acum. Daca asteptam ca sanctiunea politica sa se aplice in sensul ca nu-l mai alegem pe „x” sau pe „y” ne inselam pentru ca politicienii vin pe liste si se strecoara de fiecare data, astfel incat nu exista raspundere. Doar in cazurile ezceptionale, penale, de flagrant in special, se intampla sa mai raspunda, insa foarte rar.
Pentru o viata normala cred ca este necesara schimbarea asa cum am aratat mai sus.

21/01/2012

Destinatar: cetatenii Romaniei