Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petiţie pentru organizarea unui REFERENDUM privind amplasarea scutului antirachetă american pe teritoriul Ro...
image

Petitie: "Petiţie pentru organizarea unui REFERENDUM privind amplasarea scutului antirachetă american pe teritoriul României"

Facebook share

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat instalarea de interceptoare antirachetă pe teritoriul României începând cu anul 2015, acceptând propunerea preşedintelui american, Barack Obama, care a invitat Bucureştiul să participe la formula revizuită a scutului american antibalistic.

Invitaţia oficială a fost adusă la Bucureşti de către subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, Ellen Tauscher, aflată în fruntea unei echipe de experţi.

După aprobarea acordată de CSAT, cele doua părţi vor demara negocieri pentru încheierea acordurilor necesare. Parlamentul va trebui să ratifice toate acordurile care vor fi semnate.

Date fiind implicaţiile majore pe care o astfel de decizie o are asupra ţării noastre, care poate ajunge până la un conflict armat cu Rusia şi aliaţii săi, în ciuda precizării Preşedintelui Traian Băsescu că "nu este găzduit pe teritoriul României un sistem care să fie îndreptat împotriva Rusiei, ci împotriva altor ameninţări", se impune o largă dezbatere publică asupra acceptării pe teritoriul României a unor elemente ale scutului antirachetă american, precum şi organizarea unui REFERENDUM în cadrul căruia poporul român să decidă dacă este pentru sau împotriva unei astfel de măsuri de securitate naţională.

A lăsa doar pe seama Parlamentului o astfel de decizie capitală pentru viitorul României, fără ca noi, poporul român, să ne facem auzite părerile, opiniile şi opţiunile, însemna că vom fi la fel de vinovaţi, ca şi actuala clasă politică, pentru eventualele pierderi umane, materiale şi teritoriale care vor urma drept consecinţă a ratificării acordurilor cu Statele Unite.

De-a lungul timpului, politicienii noştri s-au situat de multe ori pe poziţii contrare interesului naţional, la fel vor proceda şi în cazul amplasării scutului antirachetă în România, când vor vota în Parlament în favoarea proiectului american de securitate, fără să ia în calcul faptul că ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unui foarte posibil şi probabil război declanşat de forţe externe şi interne care urmăresc dezmembrarea ţării. Imediat ce Parlamentul va vota în favoarea scutului antirachetă, România va trebui să se pregătească de război.

Semnaţi acestă petiţie pentru a obliga autorităţile române să ţină cont de noi. Spune NU războiului!

05/02/2010

Autor:  
Destinatar: poporul român
Categorie: Social.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =