Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Salvati Romania de Mafia Parlamentara!
image

Petitie: "Salvati Romania de Mafia Parlamentara!"

Facebook share

Guvernul roman este responsabil pentru gestionarea corecta a fondurilor europene si pentru continuarea luptei anticoruptie.
Dar Guvernul Roman impreuna cu Parlamentul Roman si cu alte institutii ale statului si-au pregatit terenul. Nu pentru lupta impotriva coruptiei (ar lupta impotriva lor), nu pentru gestionarea corecta a fondurilor europene! Nu pentru respectarea angajamentelor luate cu UE, nici a capitolelor negociate cu UE cu ocazia aderarii Romaniei la UE. Nu pentru respectarea legislatiei comunitare, dar mai ales nu pentru respectarea "poporului roman". Cum? Simplu! Cei care ne conduc destinele nu au nici o raspundere fata de cei pe care ii conduc! Adica fata de poporul roman!

ART. 72 din Constitutia Romaniei: "Deputatii si senatorii nu pot fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau opiniile politice exprimate in exercitare mandatului." Deci nu au nici o responsabilitate fata de poporul roman!!!

Parlamentul a aprobat modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala: parlamentarii si alti reprezentanti ai statului care gestioneaza fonduri europene, pot fura 10.000.000 de euro legal conform acestor modificari, iar banii sunt recuperati din bani publici, adica plateste poporul roman... in timp ce salariul minim pe economie este de 500 RON brut, adica 100 de euro in mana!!!

ART. 44 (8),(9) din Constitutia Romaniei salveaza averile ilicite! Avem in Romania mii de miliardari in euro!!! Iar 80% din populatie traieste la limita subzistentei!!! Nu au ce manca!!!

Conditii din capitolul "Justitie si Afaceri Interne" negociat de Uniunea Europeana cu Romania:
1) (pct.4): Accelerarea considerabila a luptei impotriva coruptiei si in particular a coruptiei la nivel inalt... prin asigurarea aplicarii stricte a legislatiei anticoruptie si a independentei efective a PNA, respectiv DNA.
Modificari facute codului penal si codului de procedura penala:
- una dintre modificările care în mod clar îi vizează şi avantajează pe marii infractori se referă la modificarea conţinutului expresiei "consecinţe deosebit de grave". Astfel, o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) necesară pentru a provoca astfel de consecinţe a fost umflată de parlamentari la o pagubă materială mai mare de ...30.000.000 de lei (echivalentul a 10 milioane de euro). Deci poti fura 10.000.000 de euro, nu se intampla nimic... Persoana care i-a "furat" ramane cu ei, iar banii vor fi recuperati din fonduri publice, conform legii 69 pct. c!
2) Legea 69/2007 - Lege privind modificarea lit. b) si c) ale art. 10 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Decret 239/2007 - Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea lit. b) si c) ale art. 10 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Prin modificarea legii 78/2000 inculpatii din aproximativ 100 de dosare penale trimisi in judecata pentru "delapidari bancare" au fost achitati, deoarece parlamentul a dezincriminat aceste infractiuni. Vezi Monitorul Oficial nr 215/2007. Printre "benficiari" este si dna judecatoare Maria Huza care a "delapidat" 200.000.000 $. Suma totala se ridica la aproximativ 3-4 miliarde de euro (4.000.000.000 euro). Banii vor fi rambursati din bani publici! Adica plateste poporul roman!
3) Articolul 44 din Constitutia Romaniei pct 8,9 "salveaza" pe cei care au dobandit averi si nu le pot justifica!
4) (pct.3): Dezvoltarea si implementarea unui plan de actiune actualizat si a unei strategii de reforma a sistemului judiciar, inclusiv principalele masuri pentru implementarea legii de organizare a sistemului juridiciar, a legii cu privire la statutului magistratilor si a legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii care au intrat in vigoare la 30 septembrie 2004 LEGEA 303 / 2004
Exista unele texte de lege care au caracter ambiguu, cu un mare grad de generalitate, susceptibile de a fi interpretate, care pot constitui sursa unor abuzuri din partea celor chemati sa le aplice.
O exprimare la fel de echivoca este sic ea referitoare la raspunderea judecatorilor care "raspund disciplinar in caz de exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă" Legea nr. 303/2004 nu defineste cele doua notiuni, astfel incat sanctionarea disciplinara a unor judecatori este practic imposibila, fiind lasata la liberul arbitru al membrilor CSM.
Art. 4 : (2) Judecătorii nu pot refuza să judece pe motiv că legea nu prevede, este neclară sau incompletă. !!!!!!!!!!
LEGEA Nr.47/1992[*] privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale
ART .6. (2) Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru opiniile şi voturile exprimate la adoptarea,soluţiilor.
!!!!
Incepand cu 1995 Romania si-a depus candidatura pentru aderare la Uniunea Europeana,astefel sistemul de protectia copilului a devenit un subiect important in contextul aderarii Romaniei datorita faptului ca respectarea drepturilor copilului este unul din criterile politice pentru integrare europeana.
Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului face partea din capitolul de negociere referitor la JUSTITIE si AFACERI INTERNE ,care in momentul de fata este inchis provizoriu .
Incepand cu 1 ianuarie 2005,Romania a implementat noua legislatiedin domeniul protectiei copilului si adoptiei,care din pacate NU ESTE IN CONFORMITATE CU CONVENTIA ONU,CU PRIVIRE LA DREPTURILE COPILULUISI CU CONVENTIA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI.
Exista unele texte de lege care au caracter ambiguu, cu un mare grad de generalitate, susceptibile de a fi interpretate, care pot constitui sursa unor abuzuri din partea celor chemati sa le aplice.
Unul din exemplele cele mai mai importante este acela al Legii nr. 272/2004 privind pritectia copilului care, in art. 56 alin. 1 lit b), stabileste: De masurile de protectie speciala, instituite de prezenta lege, beneficiaza ) copilul care, in vederea protejarii intereselor sale, nu poate fi lasat in grija parintilor din motive neimputabile acestora;
Sintagma "motive neimputabile" lasa loc unor interpretari arbitrare.
Din pacate "LEGEA 272/2004 PRIVIND PROTECTIA SI PROMOVAREA DREPTURILOR COPILULUI ESTE IN CONTRADICTIE criiterilor de la Copenhaga, dar si cu Tratatele si Conventiile pe care Romania le-a semnat sau la care a aderat in ceea ce priveste PROTECTIA COPILULUI. DE CE ACEL COPIL AFLAT IN DIFICULTATE SA FIE LUAT DE LANGA PARINTII SAI (CONF.LEGII 272/2004 ART.56 lit.b) SI DAT IN PLASAMENT LA o persoana fizica, sau la un asistent maternal, sau la un serviciu de tip rezidential??? CONTRAR TUTUROR NORMELOR SI TRATATELOR INTERNATIONALE SI EUROPENE PE CARE ROMANIA LE-A SEMNAT SAU LA CARE A ADERAT..!!! CONTRAR CONVENTIEI ONU DIN 20 NOEMBRIE 1989.!!! CITEZ:
- Art.9 pct 1.: CITEZ:"STATELE PARTI VOR VEGHEA CA NICI UN COPIL SA NU FIE SEPARAT DE PARINTII SAI IMPOTRIVA VOINTEI ACESTORA..."
- IN MOD NORMAL STATUL DE DREPT ESTE STATUL DOMNIEI LEGILOR. DAR IN ROMANIA SITUATIA ESTE INVERSA DEOARECE LEGEA NU REPREZINTA EXPRESIA FIDELA A VOINTEI POPORULUI SI NU CORESPUNDE INTERESELOR TUTUROR SI ALE FIECARUIA, ASTFEL LEGEA A DEVENIT OPRESIVA PENTRU UNII, ADICA PENTRU POPOR (MAJORITATEA ABSOLUTA) SI A CREAT PRIVILEGII PENTRU ALTII, ADICA PENTRU CLASA POLITICA !!!
INCALCANDU-SE ASTFEL CELE MAI ELEMENTARE DREPTURI ALE OMULUI!
- Nu exista un raport juridic intre cei alesi si POPOR !!!
- NU EXISTA SEPARAREA PUTERILOR IN STAT !!
- POLITICUL A ACAPARAT TOATA PUTEREA...!!! NU ESTE CONTROLAT.. A ACAPARAT TOATA MASS-MEDIA..SCRISA SI VORBITA !!
Exemplele ar putea continua, însă nu doresc să abuzez de răbdarea Excelenţei Voastre. Doresc numai să subliniez în încheiere faptul că asemenea vicii legislative favorizează corupţia şi funcţionarea defectuoasă a administraţiei publice din România (frecvent evidenţiate de presă), iar eliminarea lor ar facilita procesul de integrare a ţării mele în marea familie europeană, fără racile care pot influenţa negativ întreaga Uniune.

04/10/2008

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: POPORUL ROMAN
Categorie: Politica.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =