Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Schimbarea denumirii de "Poliţie Locală", respectiv "poliţist local" cu cea de "Garda Publică" respectiv "gardian public"", pagina 10

Facebook share
Pagina 10/32 1 .. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 .. 32
Sorin (24 Mai 2013, 15:34)
Pentru Prostea Cobreti
Si unde am spus eu ca nu aveti voie sa invitati ? Am spus ca nu aveti voie sa citati, audiati ori sa luati declaratii. Si am mai spus ca nu aveti dreptul ca in baza refuzului unei invitatii din partea politiei locale transmise unui cetatean sa se prezinte la sediul vostru, repet, nu aveti dreptul de a-l amenda. Sunt lucruri diferite, dar ce sa inteleaga un purtator de pijama ca tine ?
Ca sa nu mai spun ca din punct de vedere juridic, invitatie nu este deloc acelasi lucru cu citatie, dar iar ma pun la mintea unei biete primate ce isi doreste cu ardoare sa fie si el vazut de rudele ce pana mai ieri il vedeau pazind cimitirul, ca facand pe politistul. Vai de steaua voastra de muribunzi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cobra (24 Mai 2013, 15:55)
mobra
Baaaa' animalule !!!
Te faci ca nu pricepi...asta ai spus :

Sorin (24 Mai 2013, 13:42)
,,Asa ca da-mi voie, mai Prostea Loca, sa iti repet si eu ce au spus si altii, nu aveti drept de a cita , audia ori lua declaratii, daca faceti asta este un abuz grosolan in serviciu."

Ba' animal dement cu spume la gura,,, te faci de ras, minti de doua ori.Ai spus ca nu au drept sa citeze/invite(pricepi ce inseamna sinonom gramatical?) si ca au dreptul sa sanctioneze la 61/91pentru neprezentare.Dobitocule nu exista masura legala in tara asta fara sa aiba un drept de sanctiune in caz ca nu este indeplinita, intreba juristii animal de povara ce esti.Aceste proceduri le-au explicat specialistii in scolile de politie mai nimeni pe pamant.Dipari animal tupeist ca te injur !!! Scoti tu din textul legii ,,a organelor de mentinere a ordinii publice" si adaugi ,,Politia Romana" ESTI BOLNAV RAU !!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
gelu (2 Februarie 2015, 17:57)
ptr cobra-mobra
esti penibil.
Invitatie e una, iar citatie e cu totul altceva. Stai jos. Boule.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sorin (24 Mai 2013, 15:49)
Tot pentru Prostea Cobreti
Probabil in prostia ta consideri si termenul "a retine" din punct de vedere juridic, care inseamna "a inchide pe cineva temporar, a-l priva de libertate" cu sinonimul acestuia din Dex : "a tine pe cineva pe loc, a-l opri, a-l impiedica" .
Vai de steaua voastra.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cobra (24 Mai 2013, 15:58)
mobra
Esti prost rau...Adica DEX-ul minte nu sunt sinonome ???
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cobra (24 Mai 2013, 16:05)
mobra
Animale, fa o adresa la CSAT si intreaba cate organe de ordine publica exista in Romania...
Biba, sunt trei la numar Politia Romana,Jandarmeria si Politia Locala.
Ba tu nici la abator nu esti bun !!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Sorin (24 Mai 2013, 16:06)
Pentru Prostea Cobra
Citatia este un act procedural scris prin care o persoana este chemata in fata organelor de urmarire penala sau a instantei de judecata. Citatia are caracter de ordin si obliga persoana citata sa se prezinte la data si locul indicat in caz de neprezentare putandu-i-se aplica amenda judiciara prevazuta de lege.
Dar ce sa stie unul ca tine. Mars de-aici, gardiene !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cobra (24 Mai 2013, 16:32)
mobra
Ai sucit-o !!
Deci acum Politia Locala este forta de ordine, are drept de citare/invitare si poate sanctiona in caz de neprezentare...
Ma patratel, eu vorbesc de procedura in sine si ce este legal.Instanta citeaza ceva anume, Serviciul judiciar altceva, PR-OP-ul altceva, ma refer la agent op si nu la judiciaristi.Capatana, acest drept il au si agentii chiar daca nu sunt judiciaristi.Citeaza(nu judiciar) pentru lamurirea unei situatii, in vederea solutionarii unei lucrari.Exact eceeasi procedura este si la Politia Locala, agentul citeza/invita prin aceasta procedura un contravenient iar daca nu se prezinta il sanctioneza la L61/91.Eu vorbesc de procedura in sine si nu de SERVICIUL care face procedura.Cu regret o spun ca mai mult de atat nu pot sa am rabdare, esti praf !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (24 Mai 2013, 16:33)
Primaria versus Politia
Sorine, explica-i microcefalului pentru ca este mai mult decat evident ca nu stie, diferenta intre citatie si invitatie ca forma si continut. Este o mare diferenta intre cele doua. Pentru paramecii de aici ce se vor a fi politisti, voi face o descriere a fiecareia.
INVITATIE sau CITATIE PROCEDURALA.
INVITATIE:
INVIT'AŢIE, invitaţii, s.f. Faptul de a invita sau de a fi invitat; chemare; convocare; poftire. ** (Concr.) Document special tipărit, bilet sau scrisoare scurtă prin care cineva este invitat undeva. [Var.: invitaţi'une s.f.] - Din fr. invitation, lat. invitatio.
INVIT'AŢIE s. 1. v. |chemare||. 2. invitare, solicitare, (înv.) poftă. (A dat curs ~ei primite.) 3. îmbiere, poftire, (rar) îmbială. (~ţii reciproce la ...) 4. chemare, convocare, invitare. (~ lor la direcţie.) 5. v. |citare||. 6. v. |somaţie||.
invit'aţie s. f. (sil. -ţi-e), art. invit'aţia (sil. -ţi-a), g.-d. art. invit'aţiei; pl. invit'aţii, art. invit'aţiile (sil. -ţi-i-) - extras din DEX
CITATIE PROCEDURALA:
Este un act procedural scris prin care o persoana este chemata in fata organelor de urmarire penala sau a intantei de judecata,reglementat in cap. II, t. V, C. proc. pen., partea generala. Citatia are caracter de ordin si obliga persoana citata sa se prezinte la data si locul indicat, in caz de neprezentare putandu-i-se aplica amenda judiciara prevazuta de lege. Citatia este scrisa , dar chemarea se poate face si prin nota telefonica. Legea stabileste ca citatia este individuala si trebuie sa cuprinda : denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care o emite, numele , prenumele, si adresa celui citat (localitatea, judet, str., nr., apartament si alte date necesare), calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei, ora , ziua , luna . anul si locul de infatisare. Citatia se semneaza de cel care o emite. Ea se inmaneaza de agenti anuma desemnati sau prin intermediul serviciului postal. Inmanarea se face personal celui citat, care va semna dovada de primire. Daca persoana nu vrea sa primeasca citatia, sau primind-o nu voieste ori nu poate sa semneze dovada, se incheie proces-verbal. In caz de refuzare a primirii citatiei, acesta se afiseaza pe usa locuintei acestuia. Cand persoana este citata prin serviciul de personal, prin administratia locului de detinere, prin comandantul unitatii militare etc., acestia au obligatia sa inmaneze citatia sub semnatura sau sa arate motivul pentru care semnatura nu s-a putut obtine. Daca cel citat nu se afla acasa, citatia poate fi lasata sotului, unei rude sau oricarei persoane care locuieste cu cel citat (nu poate fi inmanata unui minor sub 14 ani, vecinilor sau persoanei bolnave mintal), ori daca locuieste intr-un imobil sau hotel, administratorului sau portarului. In lipsa acestor persoane citatia se afiseaza pe usa locuintei persoanei citate sau pe usa principala a cladirii, incheindu-se procesul-verbal incheiat demonstreaza faptul ca procedura de citare a fost indeplinita.
In schimb, la INVITATIE, in caz de neprezentare la data, ora si locul stabilit, primesti o amenda contaventionala de la 100 la 500 lei conform art. 3/31 din L61/91 si-atat insa nu chiar asa usor daca nu vii odata ori de doua ori, iar ca si continut, specifica clar ca esti invitat si nu citat, si cu ce acte sa te prezinti. Colegule, lasa-i ca... Prosti prosti Maria Ta da-s multi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cobreti (24 Mai 2013, 16:51)
versus in capul tau sec...tu esti MAI-ul ?Asa si noi Primaria...
A venit asta cu DEX-ul !!! Bine, macar tu recunosti si il contrazici pe colegul tau bou, la final , cand spui ca pot sanctiona daca nu se prezinta si dai si cuantumul
Hai cu amndoi !!
Tata, copii mei... eu vorbesc de PROCEDURA Si daca aveti putina logica admiteti ca scopul este comun.Care este scopul citatiei/invitatie ? SA SE PREZINTE COTCARUL !!! Sa vina, chiar daca este cercetat judiciar sau este contravenient chemat chemat de un agent(nejudiciar)pentru lamurirea unei situatii in vederea unei finalizari de lucrare.
Ziii SNIPER, am dreptate, in tine pun toate sperantele... daca nu sun la 112 camasa de forta sa vina sa va ia.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cetateanu (27 Mai 2013, 12:16)
MAi voi sante-ti normali....????
Lasa-ti desteptaciunea din ajun..ca va stie lumea ce varza afumata santeti ,pune-ti mana si munciti ca lua-ti banii degeaba, altii muncesc pt 600 lei pe coate si voi cu peste 2000 lei va doare'nfund de romani. Urmari-ti hotii si interlopii nu va uita-ti in alta parte cand trec pe langa voi . Pai nu va e rusine...parintii vostrii ce zic bai hienelor , l-e place cat de mult pret pune-ti pe valorile umane handicapatilor.
Curat muradr politisti mai santei boilor.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (24 Mai 2013, 18:17)
Pt Sorin întocmitorul,citatorul şi auditorul
Dumnezeule,oameni buni...! Aţi mai văzut un idiot cum îşi dă limbi în fund? Priviţi un poliţist"adevărat"ce îmi scrie":......Si ca nota de final, am fost azi la parchet, la procuror si i-am inmanat dosarul in care un local este acuzat de abuz in serviciu. Dupa ce a studiat dosarul si recomandarea mea de I.U.P. , procurorul m-a apelatcu "colega" si m-a felicitat spunand ca actele sunt intocmite fara cusur." ISUSE! ăsta,pe nume Sorin este plătit din impozitul meu? Cum mă sorine,te-ai perpelit zile întregi să întocmeşti tu un dosar penal unui om şi eşti fericit că ofiţerul ţi-a spus "colega",te-a felicitat şi tu fiind crescut în abator ai dat bucuros din coadă şi ai luat osul? Tu te mai suporţi când scrii aşa ceva? Retardatule,tu doar faci cafeaua ofiţerului. Eu"invit"la sediul poliţiei locale şi sancţionez de ani de zile situaţiile când nu se dă curs invitaţiei,cretinuleeee! Tu nu doar că eşti prost pe moment,tu persisti în prostie şi asta e grav căci l-ai molipsit pe sniper. Ia vezi,nu îmi faci dosar penal şi mie,penalule,că invit persoane la secţie? Cum dracu poţi să te lingi singur în fund("...mi-a spus"colega"după care m-a felicitat") şi cu gura plină de...bleah!,să ne înveţi procedurile din codul tău penal? Tu eşti plătit din banii mei?Eu trebuie să mă simt în siguranţă că tu mă aperi şi,mai important,TU PORŢI ARMAMENT? Sorine,"GURĂ DE AUR",când se face descentralizarea şi veţi veni la poliţia locală,tu...rămâi te rog la poliţia"naţională" şi facem o petiţie online pt asta dacă e nevoie. Ia-l şi pe sniper.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
"Politist" local super (24 Mai 2013, 20:03)
mda
Ma voi sunteti dobitoci tare de tot.Prosti au fost juristii care au avizat legea 155/2010 trebuiau sa scrie citeaza la sediul.... nu invita la sediul....!Dar stai putin ca dreptul de a cita il au doar organele de urmarire penala si instanta de judecata conform cap. II, t. V, C. procedura penala.Scrie ceva acolo si de organele de mentinere a ordinii publice?Tare sunt curios cum completati voi o citatie si mai ales daca stiti ce trebuie sa contina aceasta.Uimiti_ma!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
''Politist' local super (24 Mai 2013, 20:08)
-------
Aratati_mi negru pe alb unde scrie ca voi aveti dreptil legal ca puteti cita persoane si eu recunosc public ca am gresit.Atentie DEX-ul nu este lege!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Voxus (24 Mai 2013, 20:11)
Loca Boca
Legea 61/1991
Articolul 3, punctul 31. Refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul POLITIEI, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu.

Loca Boca eu sunt avocat si am castigat de 2 ori pana acum pentru clientii mei niste amenzi date de locali la acest articol. Cum am contestat ? Faptul ca respectivii au fost invitati la sediul politiei locale si pentru neprezentare si-au luat fiecare amenzi de cate 500 lei, iar in legea 61/1991 republicata nu scrie ca tu local poti sanctiona pe cineva care nu s-a prezentat la sediul tau de politie locala. Atentie la neatentie, nu-l mai injura pe Sorin, fiindca omul are dreptate.
E adevarat ca voi puteti invita pe cineva la sediul vostru local pentru lamurirea unor probleme de serviciu, dar nu-l puteti sanctiona daca nu se prezinta ci sa insistati cu invitatii, poate, poate, omul va ajuta.
Asa ca Sorin nu a gresit cu nimic cand v-a spus ca puteti invita dar nu puteti sanctiona in caz de neprezentare la sediul vostru.
Chestia asta imi aduce aminte de o alta chichita folosita de comunitari cu folosirea girofarurilor rosii si albastre, ca deh, sunt si ei politie, sau de faptul mai nou ca politistul local poate dispune masuri de ridicare a autovehiculelor, dar in practica instantele au anulat asa ceva, pe baza OUG 195/2002 actualizat, unde voi inca nu apareti.
La fel este si cu chichita din legea 61/1991, daca dati de un avocat hotarat, va face rau de tot.
Nu mai enumar faptul ca voi nu sunteti forta de ordine principala cum sunt Politia, Politia de Frontiera si Jandarmeria. Atentie la neatentie, inainte de a-i injura pe politisti, invatati de la ei fiindca in spatele schimbului de replici folosite de acestia, se ascund pilde din care puteti invata.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Voxus (24 Mai 2013, 20:24)
Loca Boca
Te-ai intrebat vreodata, Loca Boca, de ce politistii va contesta calitatea de a fi colegi cu ei? I-a uita-te cine este stipulat la Legea 61/1991 sa aplice amenzile ?
Voi apareti acolo ca imputerniciti ai primarului, nu in calitate de politisti.

In calitate de avocat iti recomand sa o lasi mai moale cu supra-aprecierile la adresa colegilor tai, fiindca ii vad deseori facand nenumarate abuzuri in serviciu, iar discutia asta cu citatia (invitatia dupa spusele voastre, desi ma amuza teribil) este Vax Albina pe langa alte abuzuri grosolane. Sa vedeti locali ce te opresc in trafic cerand permisul, locali care in civil confisca marfa, iar in acte o trec abandonata...Exemplele pot continua cu locali care pun catuse si nu fac proces-verbal de utilizare a fortei, de locali care ameninta, iar lista se poate intinde pe un palier atat de mare ca nu ti-ai dori sa-l afli, mister Loca Boca.
Aveti mai multa atentie la ceea ce faceti in serviciu, fiindca peste tot exista un avocat mult mai scolit ca juristii vostri.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cetateanu (27 Mai 2013, 12:25)
Extraordinar
Bai 'nea Avocatu...daca vrei spete cum l-e numi-ti voi...Judecator, avocat, si bal bla bla , stationare pe trecerea de pietoni cu masina total. Cum se numeste asta ...? ...contraventie conform ROUG 195/2002 R nu? Cetateanu i spune : ' esti un nesimtit 'domle , chiar asa pe trecerea de pietoni, cum se numeste asta...? abuz cumva?,sau can cineva intervine pt el cum se numeste , favorizarea contravenientului ,,,???? mars la bara si cu voi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Voxus (24 Mai 2013, 20:28)
Loca Boca
Scuze de greseala : " I-a uita-te cine este stipulat..." textul corect fiind " Ia uita-te cine este stipulat..." Deh, viteza cu care tastez.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (24 Mai 2013, 20:28)
Sucitorul de bivoli
Voxus. Eşti pe dracu avocat. Eşti un pârliţ de poliţist.legea 155 îmi dă dreptul de a aplica sancţiuni inclusiv la faptele prevăzute în L61 şi tot L155 mă abilitează să sancţionez anumite fapte prevăzute de oug195. Acum o să spui că nu suntem menţionaţi în oug 195,da dar ar trebui să ştii că o lege organică primează în faţa ordonanţei. De aceea îţi spun că tu eşti doar un pârliţ de miliţian. Adevăraţii poliţisti sunt cei din State
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (24 Mai 2013, 20:51)
Pt voxus avocatul lui sorin
:))) hai că vă las să vă etalati cunoştinţele juridice lătrăilor:)) din '94 sancţionez la L61 şi vine un "avocat"voxus electricus şi îmi spune că îmi trebuie împuternicire de la primar şi că am săvârşit abuzuri sancţionând la L61. Poi,mey lex-us,în cazul ăsta eu trebuia să fiu anchetat demult de citatorul,auditorul şi întocmitorul de dosare sorin care,nu-i aşa,este coleg cu procurorul şi foarte apreciat la parchet când dă cu mop-ul. Deci,eşti chiar prost,DIN 94 SANCŢIONEZ LA L61 şi tu spui că eşti avocat? Chiar dacă ai fi,contestaţiile ce le-ai câştigat în instanţă au fost pentru aspecte ce ţin de completarea defectuoasă,lipsa sau menţionarea anumitor aspecte privitoare la conţinutul de fond şi formă al pv-ului. Hai pa,obositule!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 10/32 1 .. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 .. 32