Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Schimbarea denumirii de "Poliţie Locală", respectiv "poliţist local" cu cea de "Garda Publică" respectiv "gardian public"", pagina 16

Facebook share
Pagina 16/32 1 .. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 .. 32
Stefan (2 Octombrie 2013, 22:39)
Parere
A mai fost lansata o fumigena pe piata si la adapostul acesteia sariti unii la beregata celorlalti.Ce vrea Dragnea este ce mai importanta schimbare dupa 60 ani in acest domeniu si trebuie foarte bine gandita pentru a nu se crea haos.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 00:49)
Natura uraste vidul
 Refulare? Loca boca, se pare ca nu ai responsabilitatea vorbelor si nici a cuvintelor my friend. De fapt, cum sa o poti avea cand nu le cunosti sensul ori insemnatatea. Le folosesti si tu din auzite. Iti dau un pont. Cauta in D.E.X. si vezi ce explicatie gasesti pentru cuvantul „refulare”. Ai sa ramai uimit ca nu-i ceea ce credeai tu. Ce vrei sa spui insa, se cheama DEFULARE. Ce va invata la facultatea aia de politie locala de va face „politisti” clasa I si anume inspectori? Mai cititi si voi altceva in afara de asul de trefla de pe cartile de joc si eticheta pe Neumarkt. Spune-i colegului tau Dan, vad ca va iubiti tare si la fel ca tine si el are responsabilitatea unitatii de baza a vocabularului, mai exact a cuvintelor, ca in politie nu exista politist clasa I si nici referenti in sensul la care face domnia sa referire. A fi referent este onorabil pentru persoana ce poarta acest titlu. De asemenea, ii propun si lui sa consulte Dictionarul ala explicativ al limbii materne pentru a intelege sensul cuvintelor ce le foloseste cand nareaza. Si cand spun „nareaza” nu vorbesc de suflatul mucilor pe o nara ori pe cealalta cum SANTE-TI tentati sa credeti. Ce v-as putea explica eu voua vizavi de cum stau lucrurile cu intentiile domnului Dragnea si adevaratul scop al descentralizarii cand voi nu va cunoasteti limba de nascare si nici sensul cuvintelor ce le folositi? Si va mai si considerati politisti. Vai de capul vostru! Pai sa-ncapa politia pe mainile unora ca voi, aloimis tara. Hai sa vedem totusi cine rade la urma, unde va ramane politia si mai ales tare imi e „frica” ca nu cumva aceasta sa revina la forma avuta anterior si anume, institutie militara. In cazul asta, visele voastre de devenii politisti se vor face tandari precum luneta de pe logan. Quod licet Iovis, non licet bovis. (Ceea ce-i este permis lui Jupiter nu-i este permis si unui bou). Pupati-l pe primar in cur, din partea mea!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
osvald (3 Octombrie 2013, 21:11)
Incredibil !
Ma a'sta...sniper chiorul,
Ma bivol trepanat, invata macar ceva elementar, cu toata scoala ta de prostache
"politia" se scrie intodeauna Politia...vai biata ma-ta
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (3 Octombrie 2013, 05:48)
De fapt
"De fapt" - Ma prostovane, imi zici ca sa ma uit in DEX? Vezi ca e "DEFAPT" prostovane necunoscator al limbii materne! "loca caca" vino cu ma-ta pan' la mine ca am treaba cu amandoi!! :))
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 09:56)
De fapt si de drept... Sunteti praf.
Danute, zau ca “de” si “fapt” nu insista sa se tina de mana! Cel mai bine stau separati de un spatiu!
De (sau in) fapt = (care este) in realitate, efectiv.
Una din conditiile admiterii in scolile politiei (asa de rahat cum le considerati voi localii si in care nu ati avut sansa sa puneti talpa nici macar in vizita) este cunoasterea, in adevaratul sens al cuvantului, a limbii romane. Insist si intreb, facultatea aia de o facusi tu si cu care te lauzi ca te facu primarul "politist" a-I-a, cu cine o facusi bre? Nu vreau sa te jignesc pentru ca omul prin natura lui este intr-adevar un animal dar... Unul social. Ex nihilo nihil. (Din nimic nu se creeaza nimic). Acum vad ca va certati intre voi. Brava! Incaodata, pupati-l pe primar, in cur, pe rand si nu toti odata, din partea mea!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (3 Octombrie 2013, 13:58)
Du-te ma ****** de pe capul meu ca nu am timp de tine...
S-a ales prefu' de petitia ta, la fel si de tine! Prost esti de la primul comentariu facut aici si prost ai ramas pana acum. Punem la pariu ca tot prost vei fi si in continuare?? As pupa-o-n cur pe ma-ta cu pwla dupa care pe tine in gura tot cu pwla!! Nu numai eu, toti localii indiferent de clasa in care sunt incadrati! Pa prostovane! Ramai cu scoala ta postliceala pe care ai facut-o 3 luni si unde se intra cu 6,30 plus statutul tau de personal contractual!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (3 Octombrie 2013, 13:59)
*
prafu' *
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ion (3 Octombrie 2013, 09:30)
politia
ii inteleg pe ci de la nationala sub primar ii foarte mult de lucru
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 11:25)
Descentralizare
Stefane, lasand la oparte subiectivismul ce ne caracterizeaza pe fiecare in parte, pot spune si eu acelasi lucru. Ce vrea Dragnea este cea mai importanta schimbare in acesti ultimi ani pe care ii amintesti insa… Nu in bine. De fapt si de drept, domnul Dragnea vrea o putere mai mult decat sporita presedintilor consiliilor judetene din randul carora provine (fost presedinte al C.J. TR si sa nu uitam ca si fost ministru M.A.I.) si prin asta, taierea si spanzurarea a tot ce misca in regiunile pe care isi imagineaza ca le va realiza. Imi pare rau ca unii de pe aici au capul mare insa creierul mic (loca boca, Dan si multi altii ca ei) si nu pricep din cauza frustrarilor ce ii apasa ca… Acesti „binevoitori” ai neamului nu fac altceva decat sa-si intareasca beton pozitia de baron local cu tot ce implica aceasta „calitate”. Regiunile se doresc a fi facute cu scopul de a „colecta” si directiona banii din tot ce misca in acea regiune insa nu spre bunul mers al patriei ci spre buzunarele proprii ori ale acolitilor. De ce sa se colecteze la centru si sa mearga unde trebuie cand pot ramene toti pe mana lor? Cat de dobitoc sa fii si sa crezi ca dupa toate experientele astea la care suntem supusi dupa revolutie incoace de catre clasa politica, vine cineva integru si gata, pune lucrurile la punct ca s-a desteptat constiinta-n el? Imagineaza-ti ce-si va face Mazare de cap daca va avea in adminstrare portul Constanta, si multi altii ca el, cum se vrea in proiectul domnului Dragnea. Poftim reactia distinsului domn primar Mazare vizavi de inasprirea codului rutier si trage concluziile. Aceleasi concluzii sa le traga si colegii tai Loca boca si Dan in ceea ce priveste comportamentul si intentiile acestor “binevoitori” cand vor avea puterea absoluta. Primarul Constantei, Radu Mazare, dezaproba inasprirea Codului Rutier si considera ca Romania nu este inca sufocata de reguli, asa cum se intampla cu majoritatea tarilor europene, si nu vrea reguli si sanctiuni ca in Europa."Sunt impotriva inaspririi oricaror reguli. Cred ca Romania, daca reuseste sa faca ceva, trebuie sa fie putin altfel decat restul Europei, care merge in genunchi. Nu vreau reguli ca in Europa si sanctiuni ca in Europa. Daca ma intrebati pe mine, sunt impotriva. Pentru ca toti in Europa sunt disperati de la reguli financiare pana la reguli rutiere samd. Orice strain care ajunge in Romania zice: "Dar la voi inca se poate trai". Ar fi trebuit sa profitam de lucrul acesta, inca se poate trai", a declarat Radu Mazare, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local, citat de Mediafax. (Deci… Ce se va intampla cu Politia intrata pe mana lui? Domnul primar ce vrea mai exact? Nu cumva lipsa legilor care i-ar determina pe potentatii sortii sa-si REFULEZE instinctele si sa se comporte civilizat? Cum sa le ceri celor invatati sa-si faca de cap sa respecte reguli?)
El a precizat ca in cazul in care proiectul privind descentralizarea anumitor servicii ar intra in vigoare, iar Serviciul Politiei Rutiere ar trece in subordinea Consiliului Local, atunci ia in calcul sa imblanzeasca anumite prevederi, in masura in care este posibil acest lucru. (Iti dai seama ce se intmpla daca intri in contact ca politist rutier cu apropiatii ori acoliti lui Mazare? Se pisa pe tine la propriu). "Tot ce-as putea sa fac prin Consiliul Local ca sa imblanzesc, am sa fac. Uite cum a fost asta-vara in Mamaia, ai vazut ca nu au mai fost atatia politisti care sa-ti puna fiola din cinci in cinci metri, sa-ti puna radarul, dar am pus niste galme, a fost extraordinar de bine, a limitat viteza si in rest cred ca a fost din punct de vedere al circulatiei cea mai buna vara, fara politie. (Si voi va puneti sperante in oameni de teapa astuia?) In masura in care Consiliul poate sa faca, fac orice pentru a nu fi atat de multa strictete ca in Europa de Vest si in special de Nord, unde nu poti sa faci nimic, nimic", a explicat Radu Mazare.
Intrebat ce parere are despre proiectul de descentralizare, care prevede ca anumite servicii sa treaca la autoritatile locale, primarul Constantei a spus ca este un lucru bun, pentru ca acele institutii vor fi mult mai aproape de oameni."Cred ca e extraordinar de bine. Sa luam directorii institutiilor aflate in subordinea primariilor, cand considerati si populatia apreciaza ca ceva e in neregula, voi, ziaristii, imediat sariti, il chemam pe director aici, in fata Consiliului Local, da explicatii. In momentul in care raspunde numai la centru, la Bucuresti, asa ceva este imposibil. Daca, spre exemplu, seful Politiei Rutiere va fi numit de catre Consiliul Local si vor fi probleme, le sesizati voi, le sesizam noi, le constatam, oricand poti sa-l chemi si el raspunde in fata Consiliului Local, nu mai poate sa se ascunda, "stii, ca de la Bucuresti, ca Directia, ca cutare" si acolo niciodata nu poti sa o finalizezi. Este mult mai aproape de oameni si tot ce e mult mai aproape de oameni este mult mai functional si poate fi corijat. E un lucru foarte bun", a afirmat Radu Mazare.
(Corijat? NU! Deloc. Fortat sa faca ce vrea primarul si nu ce trebuie facut. Nu faptul ca trece Politia la primarii este problema ci motivele pentru care se vrea acest transfer.)
Ca atare:
Baronii îşi primesc tainul pe care îl aşteaptă de douăzeci de ani dacă proiectul marii descentralizări devine realitate. Mazăre va primi plajele, Oprescu metroul, primarii o bucată din Poliţie şi multe sedii şi terenuri, iar şefii de Consilii Judeţene obţin de toate, de la porturi, la control asupra agriculturii, mediului, culturii locale, samd. Toate instituţiile deconcentrate intră în coordonarea Consiliului Judeţean, iar ei devin cu adevărat baroni. Aşa ar putea suna o concluzie rapidă a proiectului descentralizării susţinut insistent de vicepremierul Dragnea. Mizele descentralizării sunt evidente: banii şi puterea sau controlul asupra resurselor economice şi umane din fiecare judeţ. Pentru a deveni însă realitate, decidenţii politici ar trebui să răspundă următoarelor probleme pe care le ridică descentralizarea. Prima mare problemă o constituie credibilitatea. Dacă spui că plajele vor ajunge în administrarea Consiliului Local, informaţia este una neutră, aparent neinteresantă. Dacă o personalizezi şi înlocuieşti Consiliul Local cu Radu Mazăre, ea poate deveni, pentru un anumit public, interesantă şi pe alocuri periculoasă. La fel, când spui că „baronii” (primari, preşedinţi de Consilii Judeţene) vor numi şefii direcţiilor de agricultură, mediu, cultură, învăţământ, se pot trezi anumite suspiciuni. Descentralizarea ar trebui să fie făcută pe bază de principii sau după anumite nume? Chiar şi persoana vicepremierului Liviu Dragnea este una contestabilă la nivel de imagine, existând reticenţe în opinia publică faţă de un proces în care acesta este implicat. Cu atât mai mult cu cât Victor Ponta şi Crin Antonescu, liderii de forţă ai USL, evită să-şi asume public un asemenea proiect politic. De ce nu îşi asumă USL acest proiect politic, dacă este vital pentru modernizarea României? O altă slăbiciune a procesului descentralizării o reprezintă sustenabilitatea sa. Cedarea unor instituţii fără sursa de finanţare aferentă reprezintă sinucidere rapidă pentru administraţia locală. Citez un lider liberal: „de pomană ne bucurăm la gogoaşa umflată dacă nu primim şi finanţare”. Astfel, o discuţie aplicată trebuie să pornească de la modul în care va fi construit bugetul, dacă descentralizarea este un proces cu adevărat viabil din punct de vedere economic. În ce măsură este necesară descentralizarea în contextul regionalizării? O descentralizare totală, cum este cea prezentă în proiectul vicepremierului Dragnea, ridică anumite semne de întrebare. De ce să ai direcţii judeţene de sănătate, dar şi regionale? Unde este competenţa regiunii, unde este cea a judeţului? Fără o îmbinare a celor două proiecte se dă impresia că descentralizăm de dragul descentralizării şi regionalizăm de dragul regionalizării. Mentalitatea autohtonă, dezvoltată în spiritul unui centralism bine împământenit, este o alt hop care trebuie trecut. Orice discuţie despre descentralizare stârneşte un val de rezistenţă din partea celor obişnuiţi că la Bucureşti se decide totul. Pentru partide, descentralizarea reprezintă o miză politică. PNL şi PSD îşi numără judeţele pe care le vor controla şi mai ales voturile care vor veni din acestea. Totodată, pentru formaţiunile politice există riscul unor jocuri ale unor lideri politici locali în afara politicii dictată de la centru. Prea descentralizat şi regionalizat, teritoriul poate întoarce spatele centrului. Iar aici este vorba de control politic. O altă hibă a proiectului de descentralizare este lipsa consensului asupra asa. Negocierile, consultările au părut că se fac în spatele uşilor închise, în locuri îndepărtate – Tulcea. Lipsa transparenţei, un alt minus al acestui proces de descentralizare. Politistilor locali, treziti-va la realitate ca domnul Dragnea nu va vrea voua binele, nici mie si nici cetatenilor majoritari patriei. Avarus ipse miseriae causa est suae (Avarul este cauza propriei lui mizerii). E valabil pentru prosti si domnul Dragnea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (3 Octombrie 2013, 15:39)
Bla bla...
"vai...aceste cuvinte ne doare!":)) sniper,acu' merg să pup în cur edilul! Îţi păstrez o bucă şi ţie? Nu de alta,da',la cât de rafinat eşti,inteligent şi şcolit,meriti o bucă nobilă! Atât de DEX-at ai scris încât am avut orgasme repetate,..."DEFULAREA"realizând-o pe faţa Inspectorului Pink Panter Dan:)) Bă boule...eu ţi-am mai scris odată că îmi doresc să rămâneţi naibii în cloaca voastră că e...mai bine aşa. Faptul că te tachinez mereu cu trecerea voastră la primării,eşte că îmi place cum te oftici,cap de struţ:)). Dănuţ...mai suge-o o dată!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 17:01)
Invatand pe altii, invatam si noi
Loca boca, nu intelegi o iota din ce tot incerc sa-ti explic. Sau daca intelegi, preferi sa crezi ca nu-i adevarat. In primul rand ca nu reusesti sa ma oftici absolut de loc, nu stiu cum ai ajuns la aceasta concluzie, iar in al doilea, nu este vorba de mine in ecuatia asta. E vorba in prima instanta de noi toti. Stai linistit ca nu se va face aceasta „transbordare” a politiei de la MAI la primarie. Nu e chiar asa simplu cum crede lumea. Am facut un comentariu mai amplu pe care l-am postat aici insa trebuie aprobat se pare de catre moderator. O sa apara cu siguranta. Hai mai Dane nu te supara si tu acum! Barba non facit philosophum. (Barba nu te face filosof). In cazul tau, facultatea nu te face si destept ci doar prost cu diploma. Asta e! In viata nu le poti avea pe toate. Esti “politist” clasa I-a, ce mai vrei de la viata? Oricum, multumesc pentru apreciere. Oi fi si eu prost, nu zic nu, insa as fi cel mai prost daca m-as pune la mintea ta si la modul in care stii sa porti un dialog. Ce te vrei a fi? Politist? Am mai spus-o si-o repet. Numai prostul este orgolios iar in lipsa argumentelor, insulta. Imi e mila de tine sincer. Stai prost cu nervii, cu autocontrolul, cu gramatica, cu totul. Ce facultate zici ca ai facut?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
osvald (3 Octombrie 2013, 21:21)
oracolul
sniper chiorul, va duceti dracu' din 2014, la munca in intersectii !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Agentu' 007 (3 Octombrie 2013, 17:09)
Descentralizarea Politiei
In majoritatea tarilor Politia este in subordinea primarului. Este vorba despre Politia Locala cu atributii pe care in Romania le are acum Politia Romana. Pana si Republica Moldova are Politie Locala, descentralizata si demilitarizata. Este ceva absolut normal. Daca politistii locali respecta legea si refuza sa execute ordinele si dispozitiile vadit nelegale, eventual de natura politica, este foarte bine. Afirmatia ministrului Stroe ca "descentralizarea Politiei este un atentat la siguranta nationala" este o aberatie. Gandire comunista. Domnul Coarna spune ca descentralizarea duce la deprofesionalizarea Politiei Romane. Fara cuvinte...Ma abtin sa fac comentarii despre unii politisti din Politia Romana.Deocamdata...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (3 Octombrie 2013, 20:27)
Bla bla...
Sniper,nu-i aşa că speraţi să-l "lege"pe dragnea? El eşte coşmarul vostru:)). Ţie,inspectore Dan căpitan de plai clasa 1 cu vagon de dormit,nu îţi mai răspund că nu ai nicio valoare. Măcar sniper are "clasă"
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
presa romana (3 Octombrie 2013, 21:18)
stiri azi
Un poliţist din Iaşi, împătimit al jocurilor de noroc, a fost filmat în timp ce fura bani dintr-un local

http://adevarul.ro/locale/iasi/video-politist-iasi-impatimit-jocurilor-no
roc-fost-filmat-timp-fura-tejghea-1_524d7159c7b855ff56f59883/index.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 23:18)
osvald... si tu?
Hai mai osvald, zau? Nu mai spune. Asa am scris? Ei uite ca una ca asta n-am stiut. Multumesc pentru observatie si in semn de recunostinta, te invit sa vizualizezi postarile mele anterioare, sa-mi spui si mie cine este adevaratul chior. Te pup pa pa.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (3 Octombrie 2013, 23:28)
. . . . . . .
S-ar putea ca Dragnea, prin ceea ce vrea sa faca, sa fie si cosmarul vostru, al lor, al nostru, al tuturor. Mai traim si mai vedem. Eu unul nu doresc sa-l vad legat decat daca se dovedeste a fi vinovat de ceva.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
osvald (4 Octombrie 2013, 12:09)
oracolul
Ce-i al tau e' al tau, din punct de vedere literal ai un stil al tau, purist, persisti in stilul si energia husbeco - kamikaze...Macar ai retinut ca "politia " se scrie intodeauna Politia ?
Ma' nea' spinare, tu chiar ai lipsit la predarile de deontologie si tinuta profesionala ce se predau la incepatori ? Tu denigrezi aici reprezentantii Guvernului in teritoriu, autoritatea locala si institutia Politia Locala forta complementara din SNS. Tu chiar n-ai minte ca te expui ca prostul si in urma unor verificari ai incalcat legea politiei si pe cea privind autoritatea si insemnele statului ?? De ce crezi bivol trepanat ca ai statut special ?? Pentru ca trebuie sa fii un exemplu pentru societate, sa ai tinuta morala, decenta, sa prezinti onoare fata de institutiile si insemnele statului roman !
Mars in balat voastra cretini iresponsabili !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Gigi (4 Octombrie 2013, 13:16)
Fereasca-ne Sfantul!!
Mai SNIPER tot aici te gasesc? DUMNEZEULE MARE, cat timp liber poti sa ai tu ma nebunul site-ului ca sa stai aici atatea luni de zile s-o freci aiurea? Crede-ma ca tot la parerea mea de acum cateva luni am ramas si anume esti un MARE PROST, un adevarat militian!! Dupa atatea luni de zile, chiar mi-am intarit ideea asta!!! :))
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
osvald (4 Octombrie 2013, 12:33)
oracolul
Putoare, puna mana si citeste urmatoarele :
Codul European de etică a poliţistului
Codul de etica si deontologia profesionala a politistului instrument de îmbunătăţire a standardelor de conduită profesională
Cadrul juridic ce reglementeaza conduita politistului
Acte normative privind normele de conduită a funcţionarilor publici
Dupa asta, citesti legea politiei romane, sectiunea ce-i este interzis politistului si dupa asta vii pe un domeniu public si comentezi, tu si ailalti boi de pe politisti.ro !
Dupa toata treaba asta, fiti sinceri si veniti si spuneti ca politistii locali pupa curul primarului si cate cururi pupa niste bivoli ca voi...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 16/32 1 .. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 .. 32