Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Schimbarea denumirii de "Poliţie Locală", respectiv "poliţist local" cu cea de "Garda Publică" respectiv "gardian public"", pagina 2

Facebook share
Pagina 2/32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 32
radu (10 Martie 2013, 22:03)
asa ceva numai la noi poti vedea
Stau si ma oripilez de ce vad aici, numai frustrati care nau cu ce se ocupa.Din cate imi dau seama majoritarii care sunt impotriva Politiei Locale sunt subofiterii de la Politia Romana care se vad "amenintati" de politisti locali.Constat ca a inceput sa va fie frica deoarece numai sunteti voi tartorii care erati mai presus de lege si va permiteati sa faceti ce va taie capul doar ca sunteti politisti.La mine in oras cei care comit contraventi, mai fregvent, sunteti voi domnilor de la politia romana iar cand se gaseste acel politist local sa va sanctioneze sariti ca sunteti colegi, pacat ca va si cred.Imi pare rau de voi ca va simtiti amenintati de acesti oameni care fac si ei meseria care o faceti si voi, cu bani mai putini.
PUNETI MANA SI IMPREUNA FACETI TREABA PENTRU CETATENI ACESTEI TARI
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cetatean (10 Martie 2013, 22:41)
pentru radu
Domnule (comunitar/gardian) radu, pune mâna pe carte pt că se vede cât de analfabet eşti.
Se scrie corect "frecvent" nu cum ai scris tu "fregvent". Te lansezi în judecaţi şi te dai mare sculă când tu nu eşti în stare să scrii corect în limba română. Penibil!
Din cauza asta nu vă suportă nici miliţienii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cetățean burețar (14 Martie 2013, 12:27)
pentru ” cetățean”
Domnule polițist român/național ! Ai uitat să contorizezi și greșeala de aici : ”Stau si ma oripilez de ce vad aici, numai frustrati care ((((((((((((nau)))))))))) cu ce se ocupa.”
Să cred că o persoană cultă ca tine a confundat ”nau” cu ”now” ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ion ionescu (18 Martie 2013, 10:53)
domnule comunitar radu
Daca taceai, filosof ramaneai! Prin acest comentariu al tau, n-ai facut decat sa confirmi ceea ce cred eu si multi alti cetatini despre aceasta institutie in care esti integrat. Eu sunt un cetatean oarecare, nu fac parte dintr-o institutie publica insa sunt de acord ca ceea ce a ajuns la momentul actual Politia Locala este ceva ILEGAL si chiar o jignire la adresa cetateanului de rand. Respect Politia Romana dar lasati gardienii sa fie ce au fost de la inceput, respectiv paznici ai parcurilor, portari la institutii sau in cel mai bun caz responsabili cu ordinea bublica dar intr-o masura limitata. Revenind la domnul gardian radu, se observa clar gradul de cultura care-l caracterizeaza, astfel ca, analizand fraza de mai sus, se observa nu mai putin de 4 gresesi. Si inca ceva, nu-ti interzice nimeni sa faci meseria pe care o fac POLITISTII, insa du-te tata si fa scoala, nu vi de la sapa, iti pune primarul o sapca in cap si te trimite sa dai amenzi la bietele babe din piete!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
sorin (12 Martie 2014, 11:59)
pentru radu
Domnule Radu, am discutat cu cineva din Politia Statala din Italia si mi-a spus ca si in Italia Poilitia Locala este varza. Politia Statala si Carabinerii tin oarasle in spate. Politistii Locali fac doar un curs, deci nu sunt profesionisti . Deci nu mai vorbiti
in necunostinta de cauza. Si in SUA au Politia Statala si Sheriffi care duc greul. Interesati-va nu este este greu. Politia Nationala exista in toate statle lumii si doar ei sunt profesionisti.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stefan (10 Martie 2013, 22:48)
Corect
Aici ai dreptate:-)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Romeo (10 Martie 2013, 22:54)
Parerea populatiei conteaza
Ma distreaza un singur lucru. Cei de la Politia Locala (adica viitorii gardieni publici) nu se gandesc la un singur lucru: Petitia Online ca petitia Online poate face sau nu valuri, dar o initiativa legislativa conforma cu legile in vigoare sustinuta de vreo 100 si ceva de mii de cetateni s-ar putea sa aiba valoare. Si cum eu sunt cel care am initiat topicul cu modificarea denumirii corpului de ordine publica al primariei din politie locala in altceva, si nici macar nu sunt politist, si cum se pare ca si oamenii obisnuiti sunt cam deranjati de aceasta confuzie, va convine sau nu dar denumirea de politie locala comunitara sau altceva de genul se va modifica. Nici un politician sau primar nu poate nesocotii vointa alegatorilor, iar politistii locali cat si politistii ar trebuii sa stie ca de fapt sunt platiti din taxele luate de la noi. Si cum numai eu din salariul meu si al sotiei dau 1500 ron impozit in fiecare luna plus cam 1000 ron care se duce direct la stat lunar prin TVA, vreo 200 pe luna prin accize consider ca politicienii trebuie sa asculte parerea celor care i-au votat si ii sustin prin banii pe care ii dau prin impozite si taxe.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Stefan (10 Martie 2013, 23:15)
Pt Romeo
Acum te numesti Romeo?Nici tu insuti nu cred că mai iti aduci aminte cum te numeşti:-).
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Romeo (10 Martie 2013, 23:29)
Ai grija sa nu faci confuzii
Eu am venit cu ideea de initiativa legislativa pe forumul politisti.ro partea cu petitia online nu imi apartine, dar o sustin. Invata sa faci diferenta intre doua lucruri total diferite. Una este o petitie on-line si alta e o initiativa legislativa conform legii.

Legea nr. 189/1999 privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni
(Publicata in Monitorul Oficial nr. 611 din 14 decembrie 1999)

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege

ART. 1
Exercitarea initiativei
(1) Initiativa legislativa a cetatenilor se exercita cu respectarea prevederilor art. 73 sau, dupa caz, ale art. 146 din Constitutie, in conditiile prevazute de prezenta lege.
(2) Initiativa legislativa a cetatenilor se exercita printr-o propunere legislativa intocmita in temeiul art. 73 din Constitutie in domeniul legilor organice sau ordinare, iar in temeiul art. 146 din Constitutie, in domeniul legilor constitutionale.

ART. 2
Comitetul de initiativa
(1) Promovarea initiativei legislative a cetatenilor se asigura de catre un comitet de initiativa alcatuit din cel putin 10 cetateni cu drept de vot.
(2) Nu pot face parte din comitetul de initiativa persoanele alese in functie prin vot universal, membrii Guvernului, persoanele numite in functie de primul-ministru sau care nu pot face parte, potrivit legii, din partide politice.
(3) Constituirea comitetului de initiativa se face printr-o declaratie autentificata la un notar public, cuprinzand scopul initiativei, numele, prenumele, calitatea de alegator si domiciliul membrilor, precum si declaratia ca acestia nu incalca prevederile alin. (2). Raspunderea pentru continutul declaratiei este cea prevazuta de lege pentru inscrisurile oficiale.
(4) Comitetul de initiativa reprezinta cetatenii care sustin propunerea legislativa, dupa semnarea de catre acestia a listelor de sustinatori prevazute in prezenta lege. Componenta comitetului de initiativa se aduce la cunostinta, impreuna cu propunerea legislativa care face obiectul initiativei, prin publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Publicarea este scutita de plata oricarei taxe.
(5) Comitetul de initiativa trebuie sa asigure inregistrarea propunerii legislative la una dintre Camerele Parlamentului, in termen de cel mult 3 luni de la data publicarii acesteia. Dupa implinirea acestui termen propunerea legislativa nu mai poate fi prezentata decat ca o noua initiativa, in conditiile prezentei legi.
(6) Comitetul de initiativa va desemna dintre membrii sai, cu majoritate de voturi, un presedinte care sa rezolve problemele operative si sa reprezinte comitetul in raporturile sale cu autoritatile publice centrale si locale.

ART. 3
Propunerea legislativa
(1) Propunerea legislativa care face obiectul initiativei legislative se intocmeste de comitetul de initiativa in forma ceruta pentru proiectele de lege si va fi insotita de o expunere de motive semnata de toti membrii comitetului.
(2) In vederea publicarii, propunerea legislativa se avizeaza, in prealabil, de Consiliul Legislativ.
(3) Avizul se emite in cel mult 30 de zile de la sesizare si se publica o data cu propunerea legislativa.
(4) Sesizarea Consiliului Legislativ se face de catre un membru al comitetului de initiativa, imputernicit in acest scop.
Imputernicirea se semneaza de membrii comitetului de initiativa si va fi insotita de actul de constituire a acestuia, prevazut la art. 2 alin. (3). Imputernicitul raspunde si de publicarea propunerii legislative.

ART. 4
Semnaturile sustinatorilor
(1) Promovarea propunerii legislative publicate potrivit art. 2 alin. (4) se face pe baza adeziunii cetatenilor, prin semnarea de catre acestia a listelor de sustinatori.
(2) Listele de sustinatori se intocmesc cu respectarea organizarii administrativ-teritoriale a tarii si vor cuprinde: denumirea propunerii legislative ce face obiectul initiativei si identificarea Monitorului Oficial al Romaniei in care aceasta a fost publicata, judetul si localitatea in care isi au domiciliul sau resedinta sustinatorii; numele, prenumele si domiciliul sustinatorilor, identificarea cartilor de alegator, pentru cei care le poseda, a actului de identitate si a codului numeric personal; semnaturile sustinatorilor. Este interzisa orice fel de delegare sau de reprezentare pentru semnarea listei de sustinatori.
(3) Lista de sustinatori intocmita, precum si semnatura data, cu incalcarea prevederilor alin. (2), nu vor fi luate in considerare. Semnatura valabila la data cand a fost acordata nu poate fi infirmata ulterior.
(4) Pentru municipiul Bucuresti in loc de localitate se va trece sectorul; prevederile acestui alineat se aplica si altor municipii alcatuite din subdiviziuni administrativ-teritoriale.
(5) Formularele pentru listele de sustinatori se imprima pe coli de hartie format A4, detasabile si numerotate. Formularele se imprima pe o singura fata a colii si cuprind prevederile mentionate la alin. (2), cu exceptia celor referitoare la sustinatori, care se completeaza de mana, atunci cand acestia semneaza lista.
(6) Fiecare pagina imprimata a listei de sustinatori se semneaza de catre un membru al comitetului de initiativa sau de o alta persoana imputernicita in scris de comitet pentru a intocmi lista. Persoana imputernicita nu poate fi desemnata decat dintre sustinatori.
(7) Listele semnate de sustinatori se pastreaza in dosare, pe localitati, snuruite si semnate pentru atestarea continutului, pe coperta a doua, de catre persoanele prevazute la alin. (6).
(8) Listele si dosarele se intocmesc in doua exemplare originale. Exemplarele originale ale listelor si dosarelor se pastreaza unul la Curtea Constitutionala si unul la Parlament.

ART. 5
Atestarea listelor de sustinatori
(1) Atestarea calitatii de cetatean cu drept de vot si a domiciliului sustinatorilor se face de catre primarul localitatii fie personal, fie, in localitatile urbane, si prin functionarii primariei imputerniciti de primar in acest scop. Atestarea se face prin verificarea listei de sustinatori, iar in ceea ce priveste domiciliul, in colaborare cu organul local de politie, daca este cazul.
(2) In vederea atestarii, un exemplar al dosarului cuprinzand listele de sustinatori din localitate se depune la primarie. Oricine poate consulta dosarul si poate contesta realitatea semnaturii sau o alta prevedere cuprinsa in liste. Contestatia se face numai in scris si se adreseaza primarului. Acesta, in cazul in care contestatia priveste realitatea semnaturii, o va solutiona, solicitand sustinatorului sa confirme semnatura. Daca sustinatorul nu poate sau refuza sa confirme semnatura, se aplica prevederile art. 4 alin. (3). Dispozitia primarului poate fi contestata la judecatorie, care o va solutiona cu citarea partilor, potrivit procedurii ordonantei presedintiale.
(3) Atestarea de catre primar a listei de sustinatori se face prin semnatura persoanei care a efectuat controlul, cu indicarea actului de imputernicire, daca este cazul, si a datei cand s-a facut atestarea, precum si prin aplicarea stampilei. Daca primarul a solicitat sprijinul organului local de politie, va semna si reprezentantul acestuia, cu precizarea aspectelor pe care le-a verificat. Semnatura se aplica pe ultima coperta a dosarului cuprinzand listele verificate, aflat la comitetul de initiativa, dupa ce a fost confruntat cu cel depus la primarie. Aspectele neatestate se elimina din lista, facandu-se aplicarea dispozitiilor art. 4 alin. (3).
(4) Termenul de atestare este de cel mult 15 zile lucratoare de la inregistrarea dosarului la primarie. Dupa atestare lista de sustinatori nu mai poate fi contestata potrivit alin. (2).

ART. 6
Inregistrarea propunerii legislative
(1) Propunerea legislativa ce face obiectul initiativei cetatenilor, insotita de expunerea de motive si de dosarele cuprinzand listele de sustinatori, se inregistreaza la Camera Parlamentului la care a fost prezentata, la cererea semnata de membrii comitetului de initiativa. Cererea va cuprinde si imputernicirea a cel mult 5 membri care sa reprezinte comitetul de initiativa in vederea promovarii si sustinerii initiativei dupa inregistrare.
(2) Inregistrarea propunerii ca initiativa legislativa se face numai cu respectarea termenului prevazut la art. 2 alin. (5).
(3) In cazul in care, la data inregistrarii, nu sunt atestate toate listele de sustinatori ca urmare a nerespectarii termenului prevazut la art. 5 alin. (4), presedintele Camerei Parlamentului va solicita Guvernului urgentarea operatiunilor de atestare. In acest caz, listele de sustinatori depuse in completare, dar nu mai tarziu de 7 zile de la atestare, se considera in termen.
(4) Pentru verificarea de catre Curtea Constitutionala a conditiilor de exercitare a initiativei se vor trimite acesteia numai liste de sustinatori atestate.

ART. 7
Verificarea initiativei de catre Curtea Constitutionala
(1) Curtea Constitutionala, din oficiu sau pe baza sesizarii presedintelui Camerei Parlamentului la care s-a inregistrat initiativa, va verifica:
a) caracterul constitutional al propunerii legislative ce face obiectul initiativei;
b) indeplinirea conditiilor referitoare la publicarea acestei propuneri si daca listele de sustinatori prezentate sunt atestate potrivit art. 5;
c) intrunirea numarului minim de sustinatori pentru promovarea initiativei, prevazut la art. 73 si, dupa caz, la art. 146 din Constitutie, precum si respectarea dispersiei teritoriale in judete si in municipiul Bucuresti, prevazuta de aceleasi articole.
(2) Primind sesizarea, presedintele Curtii Constitutionale va desemna un judecator ca raportor si va stabili termenul pentru intrunirea judecatorilor, in vederea verificarii initiativei.
(3) Curtea Constitutionala se pronunta in termen de 30 de zile de la sesizare asupra propunerii legislative si in termen de 60 de zile de la sesizare asupra propunerii de revizuire a Constitutiei.
(4) Decizia sau, dupa caz, hotararea Curtii Constitutionale se comunica presedintelui Camerei Parlamentului care a sesizat-o si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(5) De la data primirii hotararii Curtii Constitutionale, Camera Parlamentului sesizata cu initiativa legislativa incepe procedura parlamentara de legiferare. In acest din urma caz Curtea Constitutionala se pronunta si asupra constitutionalitatii propunerii de revizuire a Constitutiei, potrivit art. 144 lit. a) din Constitutie.

ART. 8
Raspunderi
In indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege membrii comitetului de initiativa si persoanele imputernicite de acesta sunt considerate functionari publici si se bucura de protectia legii, acordata celor care exercita o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. De asemenea, acestora le revine si raspunderea prevazuta de lege pentru functionarii publici.

ART. 9
Santajul
Constrangerea unei persoane sau inducerea ei in eroare ori determinarea ei in orice alt mod ca impotriva vointei sale sa semneze lista de sustinatori constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

ART. 10
Uzurparea de calitati oficiale
Folosirea fara drept a calitatii de membru al comitetului de initiativa sau de imputernicit al acestuia se pedepseste, in conditiile prevazute la art. 240 din Codul penal privind uzurparea de calitati oficiale, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.

ART. 11
Punerea in miscare a actiunii penale
Punerea in miscare a actiunii penale, in cazul infractiunilor prevazute la art. 9 si 10, se face din oficiu.

ART. 12
Dispozitii finale
Legea nu se aplica initiativelor legislative ale cetatenilor, cu privire la care Curtea Constitutionala s-a pronuntat pana la data intrarii ei in vigoare.


Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 8 noiembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.


p. PRESEDINTELE SENATULUI,
DORU IOAN TARACILA

Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 9 noiembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.


p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
ANDREI IOAN CHILIMAN


Si articolul din constitutie care reglementeaza acest lucru

iniţiativa legislativă a cetățenilor, care aparţine unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot, care trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative [art. 74 alin. (1) din Constituţie].


Sunt doua lucruri diferite dar se completeaza. Deci inainte sa arunci cu noroi documenteaza-te
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
romeo (10 Martie 2013, 23:36)
citeste cu atentie
am spus ca eu am initiat topicul de pe politisti.ro cu initiativa legislativa. si da pot dovedii asta. nu spun ca eu am initiat petitia on line. sunt diferente mari intre o petitie si o initiativa legislativa.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (11 Martie 2013, 16:43)
pupincuristule
Daca nu esti politist, esti pupincuristul lor!! Nu ai sanse reale de castig si sa stii ca linsiul in dos lasa urme urat mirositoare (mai ales pt Julieta care sta cu tine)!! :)) Nu cred ca intelegi prea multe din asta, da' ma rog...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (11 Martie 2013, 16:44)
pupincuristule
linsul*
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Romeo (11 Martie 2013, 20:22)
offff
Promit ca nu ma pun cu tine. Acolo unde nu e nici Dumnezeu nu cere iar cu unul cu mintea odihnita de inactivitate, am fost invatat sa nu ma pun
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
jan gardianul (10 Martie 2013, 23:41)
politia locala=paznici in parcuri
domnii politisti locali care sunteti dotati mai bine decat politia romana care de bine ,de rau au absolvit niste scoli au avut niste ore de pregatire ,de trageri in poligon si cursuri cum sa nu isi traga cu arma in picior ,puteti sa ne spuneti si noua oamenii de rand de la care sunteti platiti stand degeaba ....de ce mama draqului stati pe banii nostri si comiteti atatea ilegalitati ,abuzuri si alte fapte lipsite de moral ?poate raspunde cineva dintre asa zisii politisti locali sub acoperire de aici ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Aurel (11 Martie 2013, 11:11)
:
Dupa exprimare se vede ca abia ai terminat 10 clase, spui anumite aberatii pe care numai tu le crezi, vechii gardieni publici in trecut apartineau de CJ s-au transformat in Politie Comunitara (anul 2004)si au trecut la primarie iar in 2010 au luat denumirea de Politie Locala cu atributii in anumite domenii pe care tu cu siguranta nu le cunosti, inainte sa iti dai drumul la prostie citeste L 155/2010 documenteaza-te si daca doresti rog posteaza un comentariu adecvat varstei tale
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
e (11 Martie 2013, 00:48)
e
jos cu toata lumea hai sa promovam hotia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (11 Martie 2013, 12:56)
Cititi Legea politiei locale
"Vrem o tara ca afara" spune un vers al unui cantec. Pai daca vrem o astfel de tara trebuie ca legea sa fie respectata, iar ca sa fie respectata este nevoie de institutii capabile sa faca acest lucru, atat la nivel national cat si local.
Ideea de modificare a denumirii politiei locale nu este decat o incercare de distrugere a autoritatilor de catre cei care nu suporta sa fie sanctionati pentru parcari neregulamentare, aruncarea deseurilor pe unde se nimereste, tulburarea ordinei si linistii publice s.a.m.d. sau de vechi politisti frustrati si foarte suparati ca nu mai detin controlul strazii sau nu mai detin acelasi statut care le-a intretinut ditamai burdihanele.
Le solicit acestor domni sa citeasca cu atentie Legea 155/2010 si se vor lamuri pe deplin. Nimeni nu incearca sa ia locul politiei nationale, ba dimpotriva sunt sprijinit de cate ori solicita acest lucru. Legea prevede foarte clar care este uniforma politiei locale, inclusiv dreptul de inscriptionare si de montare a semnalelor acustice si luminoase de culoare albastra. Citind aceasta lege va veti lumina pe deplin si nu veti mai solicita asemenea ineptii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ionescu (12 Martie 2013, 16:51)
Hai sictir gardianule!
Gardianule vezi că legea aia de care vorbeşti tocmai voi nu o respectaţi. Vă cumpăraţi echipamente din uniforma Poliţiei Române, tocmai pentru a întreţine confuzia. Nu aţi respectat legea aia nici la inscripţionarea maşinilor, sunt exemple peste tot în ţară unde folosiţi inscripţii ce nu respectă prevederile legii sau unde folosiţi alte lumini decât cele prev de lege. Sunteţi doar nişte impostori penibili!
Vorbeşti despre autoritatea voastră!? Care autoritate? Nimeni nu vă bagă-n seamă, tocmai de aceea sunteţi disperaţi să fiţi asimilaţi cu poliţiştii.
Sprijinul vostru se rezumă doar la îndeplinirea rolului de MOBILĂ. Pentru că în rest nu sunteţi buni la nimic, nu ştiţi şi nu puteţi să faceţi nimic, sunteţi buni doar pentru pază.
Aşa că voi trebuie să citiţi legea şi respectaţi-o! Nu vă mai agăţaţi cu disperare de impostură! Creaţi-vă o imagine proprie şi renunţaţi la practicile golăneşti!
Vorbeşti despre alte ţări? Du-te în Barcelona şi ai să vezi că acolo există Garda Urbană, iar ăia nu sunt atât de disperaţi să fie confundaţi cu poliţia, au ceea ce se numeşte mândrie şi demnitate. Dar vouă vă lipsesc complet! Sunteţi doar nişte copii nereuşite şi penibile!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cetateanu (22 Octombrie 2013, 09:33)
Bai Ionescu...
da , exista cum spui tu ... indiferent de ce denumire are politia locala tot suna mai frumos decat : '' M I L I T I A N " . hahahahha, SECURIST , GARCEA , MACARONAR, TABLAGIU, CURCAN, si etc...sa mai continui...? mars in sector si plimba basotonu super inteligentule.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (11 Martie 2013, 13:07)
Completare
Si inca ceva. Politistii locali sunt pregatiti la unitatile de invatamant din cadrul M.A.I. conform legii 155/2010 si ordinului MAI. Asta ca sa va lamuriti cum sta treba si cu pregatirea acestor functionari. Sunt pregatiti in cadrul unor cursuri cu o durata de 3 luni, unii chiar la Institutul de Studii pentru Ordine Publica unde se executa inclusiv trageri cu armamentul. Trageri cu armamentul se executa periodic oricum la fiecare structura conform planului de pregatire. In consecinta, va rog sa nu mai considerati ignoranta un nivel de cunoastere.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 2/32 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 .. 32