Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Schimbarea denumirii de "Poliţie Locală", respectiv "poliţist local" cu cea de "Garda Publică" respectiv "gardian public"", pagina 8

Facebook share
Pagina 8/32 1 .. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 .. 32
m.u.e. anarhistilor (17 Mai 2013, 15:38)
De pe... S F
apkah Thu May 16 2013, 10:12PM

arcan


Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 2322

Multumesc de lamuriri.Aici se potriveste vorba ,,Nati-o franta ca ti-am dreso,,.
kiss,kiss,

Replica
Baga-mi-as toata pla-n ma-ta de MApN-ist ce pazeai popota, tu-ti pa ma-ta-n gura de agramat "Nati-o franta ca ti-am DRES-O" Se scrie cu cratima, analfabet care esti, tu-ti mortii ma-tii de mocofan
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Domestos (17 Mai 2013, 16:00)
Un poliţist care a lucrat la dispeceratul MAI a fost arestat pentru tentativă de viol
Un poliţist care a lucrat la dispeceratul MAI a fost arestat pentru tentativă de viol

Publicat la: 17.05.2013 14:31 Ultima actualizare: 17.05.2013 15:00
Un poliţist care a lucrat la dispeceratul Ministerului Afacerilor Interne a fost arestat preventiv de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, după ce ar fi încercat să o violeze pe secretara unui notariat de pe Calea Victoriei, în biroul acesteia, potrivit unor surse din Poliţie.

Conform surselor citate, subofiţerul Dorin Mitu a fost arestat preventiv joi, pentru tentativă de viol, la propunerea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Angajata notariatului le-a spus poliţiştilor că săptămâna trecută, în timp ce se afla la serviciu, s-a trezit în birou cu un bărbat necunoscut, care a obligat-o să-şi scoată lenjeria intimă, a sărutat-o, apoi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu ea, moment în care a fost salvată de o colegă care a intrat în birou, au precizat sursele citate.

Ulterior, angajatul MAI a fugit din notariat, însă a fost prins la scurt timp de poliţiştii Secţiei 1.

Bărbatul are 37 de ani şi este din Ploieşti, fiind dispecer la Ministerul Afacerilor Interne din 2002, când a fost angajat din sursă externă, au mai spus sursele citate.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat într-un comunicat de presă că angajatul instituţiei a săvârşit fapta în afara orelor de program.

Angajatul MAI a fost trecut în rezervă în 16 mai, după ce a fost pus sub acuzare pentru tentativă de viol.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne se disociază de astfel de acte şi comportamente care nu au nicio legătură cu statutul unui funcţionar public şi care afectează grav imaginea instituţiei. De asemenea, MAI va sprijini ancheta procurorilor prin punerea la dispoziţie a oricăror informaţii solicitate", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.


Astazi ziarul Gandul
http://www.gandul.info/stiri/un-politist-care-a-lucrat-la-dispeceratul-mai-a-fos
t-arestat-pentru-tentativa-de-viol-10884785
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
oglinda (17 Mai 2013, 16:05)
DESCENTRALIZARE, MODERNIZARE, PROFESIONALIZARE
BIVOLIII , se sodomizeaza intre ei pe politisti.ro dupa care ies in lume, in viata HUOOOOOO !!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (17 Mai 2013, 16:22)
Mesaj
Aprecierile sunt intotdeauna bineveninte indiferent de natura lor mai ales daca vin din partea persoanelor care te contesta ori te-au contestat intr-un fel sau altul. Spre deosebire de multi, si nu vreau sa fiu inteles gresit si ca ma laud singur, mie imi pasa foarte mult de ceea ce se intampla in jurul meu fara a da nici cea mai mica dovada de duplicitate. Daca pot interveni undeva pentru ca lucrurile sa mearga intr-o directie buna, favorabila tuturor, constructiva si benefica, niciodata nu voi ezita sa o fac. De felul meu sunt o persoana toleranta insa ca orice fiinta de pe fata pamantului, am si eu limitele mele iar in politie, dupa cum am mai spus-o, am intrat din principiu. Nu pot sa nu observ totusi, si cu parere de rau o spun, un „dialog”, prin ulucile gardului, intre cainii din curte si cei din exteriorul acesteia, atunci cand se-ntalnesc doua gasti rivale. Metafora face referire la cei ce discuta in continuare efectul acelei petitii prin cuvinte si expresii ce nu isi au nici locul si nici momentul potrivit. Intr-un cuvant, sau mai bine zis, intr-o fraza, printr-un limbaj foarte viu, efervescent si extrem de colorat si lipsit de esenta si continut. Nedemn bineinteles de acel cineva care poarta o uniforma, niste insemne, nu conteaza din ce structura, care are o scoala si mai ales care trebuie sa fie un exemplu. Fiecare este liber sa-si spuna ori sa-si exprime parerea, suntem o tara libera iar exprimarea intr-un astfel de mod este un drept castigat. Totusi trebuie pastrata acea limita de decenta, limita ce te diferentiaza de o persoana fara pregatire dar mai cu seama fara educatie, lipsita de ratiune si gandire. Aruncarea cu fecale in cineva care din nestiinta, din lipsa de documentare ori rea vointa face niste afirmatii mai mult sau mai putin la locul lor, suparatoare si cu caracter peiorativ, nu este o solutie. Ii poti „intoarce” textul cu argumente si explicatii pentru a-l face sa stie in caz ca n-a stiut si sa-nteleaga in caz ca n-anteles. Nu poti obliga pe cineva sa te placa or sa fie de acord cu tot ceea ce faci tu. Este contra firii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (17 Mai 2013, 16:23)
Mesaj
Asimo, crede-ma ca nu am fugit de faptele mele indieferent de natura lor si imi asum raspunderea pentru tot ce fac si spun. Isi asuma ele femeile astfel de lucruri daramite noi barbatii.
Cand am facut referire la celebrul mit al lui Camus in care primordialul rol il are Sisif, am accentuat faptul ca incerc degeaba sa fac cateva persoane de aici sa inteleaga importanta respectarii unor norme, reguli si regulamente, lucruri ce par minore, insignifiabile insa in realite, aceste mici erori pot da nastere unor ineptii extraordinare. Din ceea ce sustin antevorbitorii nostrii, prin exemplele ce le dau si acuzele ce le aduc unora si altora cu privire la tinuta si insemne, inteleg ca Politia Locala are uniforma distincta de cea a celor din Politia Romana si se acuza de miopie ori alte boli de vedere. Partea buna este ca au dreptate insa partea rea, caci exista si o astfel de parte, este ca unele sucursale ale politiei locale nu tin cont de aceste culori diferita si le confunda, in mod intentionat ori ba. Daca unii colegi ori simpli cetateni fac afirmatii defaimatoare la adresa voastra ori la a atributiilor ce le aveti, acestia sunt liberi sa o faca si direct raspunzatori iar eu unul, refuz sa solidarizez cu ei pentru ca nu mi se pare fair-play iar aceste lucruri nu fac parte din scara mea de valori. Incaodata, si am sa ma repet la nesfarsit probabil, din punctul meu de vedere nu atributiile ori denumirea de politie in cazul vostru sau prezenta pe strada ar fi problema. Functionarea si dotarea politiei locale este acoperita mai mult decat legal pentru ca statul a considerat ca este utila. Eu si multi ca mine stiu asta, stiu dedesubturile si tot ce tine de astfel de lucruri mai ales ca 8 din 8 (la orele de program fac referire) le petrec pe strada, insa multi nu. Totusi, scuza ce a fost gasita cand functiona sub titulatura de politie comunitara vis-a-vis de insemne si sisteme sepciale de avertizare luminoasa de culoare rosie, si anume ca nu exista o reglemetare clara in acest domeniu iar Primaria a copiat Politia parandu-i-se firesc si avand 100% dreptate in acea perioada, nu mai poate fi invocata.
Uniforma am sa mi-o apar ori de cate ori am sa pot insa cu decenta, cu responsabilitate si mai ales cu onoare. Lucru ce il cer si celor ce se vor a fi purtatori de uniforma la figurat si nu la modul propriu. Dovediti flexibilitate in gandire si respectati opinia celulilat chiar daca nu va place iar in caz de contradictii, argumentati-i prin limbaj civilizat ce ar trebui sa inteleaga ori cum stau lucrurile in realitatea lor. Nimeni nu este perfect. Cu respect tuturor celor ce au inteles ca a fi profesionist inseamna mai mult decat a face ceva din pasiune.
S-auzim de bine, cu stima si... Fiti politisti inainte de toate!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cetateanu (17 Mai 2013, 19:38)
Politistii politiei romane batausi . dau la boase...
Alo...domnilor...va rog sa va autosesizati si sa postati o petitie cu schimbarea voastra din politisti in street fighter. Vai de capu vostru toata ziua santeti pe sticla in special cu infractiuni....si mai zice-ti de altii.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
loca boca (18 Mai 2013, 00:18)
pt poliţiştii "adevăraţi"
caz şocant:doi poliţisti au încătuşat o persoană după care l-au lovit în zona genitală şi au dat cu spray paralizant în timp ce îl ţineau cu cătuşe minute în şir. Reţineţi, BIVOLI cu şcoli:sunt poliţisti "naţionali" nu locali !! Acum eu sunt revoltat de confuzie căci lumea crede că e vorba de locali. Nu ne mai copiaţi uniforma:)))))
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:02)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Colaborarea Poliției Locale Galați face primele victime în rândul agenților de poliție !!!
În urma intensei mediatizări a unei încăierări între mai mulți tineri și o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliție și o polițistă locală, soldată cu ultragierea polițistului din cadrul Secției 2 Poliție Galați, Sindicatul Național al Agenților de Poliție înțelege să ia atitudine față de incompetența și experimentele pe care le fac șeful Poliției Mun. Galați, cms. șef Marius Dobrea, și inspectorul șef, scms. Dănuț Lefter (http://www.politiaromana.ro/cv_sef_galati.htm), pe spatele agenților de siguranță publică, punându-le în pericol viața la fiecare intrare în serviciu.
Totul a pornit de la un protocol încheiat între I.P.J. Galați și Poliția Locală Galați, inițiat de cms. șef Marius Dobrea, prin care toți agenții de siguranță publică sunt obligați să intre în serviciu de patrulare cu un polițist local și nu cu un coleg de-al lor. Mai mult, această colaborare ilegală este susținută numai de factorii de conducere din I.P.J. Galați. Încă de la primele zile de „colaborare” agenții de poliție au scris rapoarte în care au sesizat lipsa de profesionalism, lipsa de reacție cât și necunoașterea legii de către polițiștii locali. Mai mult, susținem că protocolul este ilegal, în primul rând, pentru că nu există o bază legală pentru încheierea unui astfel de protocol în condițiile în care O.M.A.I. 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de ordine publică în sistem integrat oferă posibilitatea constituirii dispozitivului de ordine publică, prin formarea de patrule mixte, numai din jandarmi și polițiști de frontieră. Al doilea motiv, îl reprezintă lipsa autorizațiilor de acces la informații clasificate a polițiștilor locali, agenții de siguranță publică fiind în imposibilitatea culegerii de informații. Iar un al treilea motiv, și cel mai sensibil, îl constituie lipsa pregătirii profesionale și tactice a polițiștilor locali. Aceștia nu cunosc procedurile specifice de intervenție ale poliției iar în majoritatea situațiilor agenții de poliție sunt nevoiți să intervină singuri și implicit să se expună unor posibile vătămări.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:06)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Colaborarea Poliției Locale Galați face primele victime în rândul agenților de poliție !!!
În urma intensei mediatizări a unei încăierări între mai mulți tineri și o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliție și o polițistă locală, soldată cu ultragierea polițistului din cadrul Secției 2 Poliție Galați, Sindicatul Național al Agenților de Poliție înțelege să ia atitudine față de incompetența și experimentele pe care le fac șeful Poliției Mun. Galați, cms. șef Marius Dobrea, și inspectorul șef, scms. Dănuț Lefter (http://www.politiaromana.ro/cv_sef_galati.htm), pe spatele agenților de siguranță publică, punându-le în pericol viața la fiecare intrare în serviciu.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:07)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Totul a pornit de la un protocol încheiat între I.P.J. Galați și Poliția Locală Galați, inițiat de cms. șef Marius Dobrea, prin care toți agenții de siguranță publică sunt obligați să intre în serviciu de patrulare cu un polițist local și nu cu un coleg de-al lor. Mai mult, această colaborare ilegală este susținută numai de factorii de conducere din I.P.J. Galați. Încă de la primele zile de „colaborare” agenții de poliție au scris rapoarte în care au sesizat lipsa de profesionalism, lipsa de reacție cât și necunoașterea legii de către polițiștii locali.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:10)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Mai mult, susținem că protocolul este ilegal, în primul rând, pentru că nu există o bază legală pentru încheierea unui astfel de protocol în condițiile în care O.M.A.I. 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de ordine publică în sistem integrat oferă posibilitatea constituirii dispozitivului de ordine publică, prin formarea de patrule mixte, numai din jandarmi și polițiști de frontieră
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:17)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Colaborarea Poliției Locale Galați face primele victime în rândul agenților de poliție !!!
În urma intensei mediatizări a unei încăierări între mai mulți tineri și o patrulă mixtă, formată dintr-un agent de poliție și o polițistă locală, soldată cu ultragierea polițistului din cadrul Secției 2 Poliție Galați, Sindicatul Național al Agenților de Poliție înțelege să ia atitudine față de incompetența și experimentele pe care le fac șeful Poliției Mun. Galați, cms. șef Marius Dobrea, și inspectorul șef, scms. Dănuț Lefter, pe spatele agenților de siguranță publică, punându-le în pericol viața la fiecare intrare în serviciu.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:21)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Mai mult, susținem că protocolul este ilegal, în primul rând, pentru că nu există o bază legală pentru încheierea unui astfel de protocol în condițiile în care O.M.A.I. 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de ordine publică în sistem integrat oferă posibilitatea constituirii dispozitivului de ordine publică, prin formarea de patrule mixte, numai din jandarmi și polițiști de frontieră. Al doilea motiv, îl reprezintă lipsa autorizațiilor de acces la informații clasificate a polițiștilor locali, agenții de siguranță publică fiind în imposibilitatea culegerii de informații. Iar un al treilea motiv, și cel mai sensibil, îl constituie lipsa pregătirii profesionale și tactice a polițiștilor locali. Aceștia nu cunosc procedurile specifice de intervenție ale poliției iar în majoritatea situațiilor agenții de poliție sunt nevoiți să intervină singuri și implicit să se expună unor posibile vătămări.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:22)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
Și pentru că nu avea cum să treacă prea mult timp, fără să apară incidente, de natura celor mai sus expuse, în noaptea de 10 spre 11 mai, în plin centrul Galațiului, un grup de 8 scandalagii, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, au tulburat grav ordinea și liniștea publică. Patrula pedestră din zonă, formată dintr-un agent de poliție și o polițistă locală, a interceptat grupul și a intenționat să îi legitimeze. În acel moment, scandalagii au început să adreseze cuvinte jignitoare și amenințări refuzând să se legitimeze. Pentru că situația era pe punctul de a degenera, agentul de poliție i-a somat pe scandalagii să înceteze și chiar a fost nevoit să folosească spray-ul iritant lacrimogen pentru a dispersa grupul. Aceștia au ripostat cu pietre și chiar au aruncat o bordură către agentul de poliție, rănindu-l grav la mâna dreaptă.
Cu toate acestea, agentul de poliție a reușit să solicite sprijin și a pornit în urmărirea scandalagiilor, pe care i-a și prins într-un final.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:24)
Protocolul cu Politia Locala Galati face primele victime în randul agentilor de politie !!! | 15-05-2013
După cum veți constata, în toate materialele apărute în mass-media, se vorbește doar de intervenția agentului de poliție. Curioși fiind de motivul pentru care nu se amintește nimic de polițista locală, fără să fim deloc surprinși...am aflat că aceasta, nu numai că nu a intervenit și nu i-a asigurat „spatele” colegului nostru dar s-a și retras de la locul incidentului imediat ce a văzut că se impune să-și exercite atribuțiile de serviciu.
Stimați colegi, nu mai putem permite să fim călcați în picioare și trebuie să luăm atitudine față de aberațiile și abuzurile la care suntem supuși tocmai de cei care ar trebui să ne îndrume, să ne controleze și să ne protejeze, adică de șefi. Pentru acest motiv, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mailpresedinte@snapromania.ro în care să ne relatați experiențele cu care v-ați confruntat în aceste patrule mixte ilegale formate din polițiști locali. Ne exprimăm îngrijorarea ca nu cumva, de la aceste protocoale cu poliția locală, anumiți șefi să fie tentați să încheie protocoale și cu firme private de pază în funcție de interesele pe care le urmăresc, fie ele politice, economice sau infracționale.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
SNIPER (18 Mai 2013, 01:29)
Citat din comunicatul Biroului Centarl Executiv al S.N.A.P.
Imi cer scuze pentru calitatea si trunchierea materialului postat insa se pare ca administratorul nu doreste sa afizeze unele lucruri. Oricum, comunicatul este pe site-ul SNAPROMANIA.
Asta cu privire la faptul ca exemplele date de unii dintre voi nu sunt cele mai fericite. Bafta tuturor!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Hai cu profesionistii (18 Mai 2013, 06:50)
Hai cu profesionistii
Deci plavanul reclama ca nu s-a putut piti dupa fata de la locala.Sa-mi spuneti daca 5x5 se culeg asa, pe strada, in patrulare. Va mintiti singuri cand spuneti de OMAI pentru ca nici jandarmii nu culeg informatii...iar v-ati dato-n bara !Eu zic ca solutia este sa fie dati afara incompetentii din sistem !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (18 Mai 2013, 11:34)
Pt sniper
Nu ai rezistat. Ţi-ai arătat faţa de bivol. Pe cât de inteligent scriai şi voiai să pari imparţial şi corect,pe atât de jeg dovedeşti că eşti. Nu mai ai argumente să combaţi prostia voastră de petiţie. La infracţiunile pe care le săvârşiţi(zilnic sunt la ştiri)voi spuneţi că sunteţi revoltaţi că mass media nu specifică clar "faptă săvârşită de un poliţist local"? Păi ce dracu să zică când VOI SĂVÂRŞIŢI INFRACŢIUNI!!!. Localii mai dorm în servici,în maşini etc.dar NU VIOLEAZĂ NU OMOARĂ NU DISTRUG FAMILII ŞI VIEŢI. Şi atunci,nesimţitule,vii cu exemplul că un poliţist a luat bătaie din cauza unei locale? Protocolul e de vină? Tu crezi că nouă ne convine protocolul ăsta? BĂGĂ LA CAP TU ŞI BIVOLII TĂI: peste tot poliţia se subordonează comunităţii locale şi nu capitalei! Sunteţi în slujba comunităţii locale. VEŢI INTRA LA POLIŢIA LOCALĂ! Nu aţi scăpat!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Loca boca (18 Mai 2013, 11:45)
Pt sniper
Încă ceva,aşa ca între noi: să îţi iau neamul în ****** gunoi ordinar. Apropo,am primit reclamaţii de la câţiva locatari dintro asociaţie împotriva unui poliţist din bloc pentru multe şicane,răutăţi şi provocări făcute locatarilor,reclamaţii scrise. Mă gândeam cum să o scald să îl scot pe bou. Tu Sniper m-ai convins. Îl "ard"pe poliţist:) ce zici,îmi fac datoria?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihai (18 Mai 2013, 11:46)
Protocolul cu Politia Locala Galati.
Sniper, in speta din noaptea de 10 spre 11 Mai, in ce manual de tactica politieneasca spune ca o patrula formata din 2 oameni (din care unul este femeie) abordeaza un grup format din 8 scandalagii pusi pe harta ? Nu era mai simplu sa cheme o patrula si abia apoi sa-i intercepteze? Ii puteau tine sub observatie de la distanta, abia cand erau suficient de multi politisti mergeau si ii abordau (interceptau)...
Nu spun ca fata a procedat bine, daca ar fi dupa mine as scoate fetele (femeile) din orice patrula - fiindca este dovedit ca nu sunt bune de nimic in ceea ce priveste Ordinea si Siguranta Publica - dar macar a evitat sa fie victima aiurea in acel scandal.
Sniper, consider ca se incearca prin orice mijloace punerea pe tapet a celui mai mic incident numai pentru ca sindicatul vostru sa castige noi aderenti in randurile lor.
Nu stiu cati dintre dvs. isi amintesc un incident petrecut in capitala in urma cu multi ani , cand la o speta privind T.L.O.P de catre niste petrecareti, o patrula formata din doi politisti MAI (un el si o ea) a sunat la usa apartamentului, politistul a incasat direct un pumn in plina figura (baiatul a fost internat in spital ulterior fiindca incasase mai multe lovituri in fata) iar politista a fugit pur si simplu pe scari si l-a abandonat.
Deci mi se pare aiurea sa spuneti in comunicatul SNAP ca politistul si-a furat-o fiindca era cu o fata de la locala, el si-ar fi furat-o si daca era cu un alt coleg de-al lui fiindca mi se pare ca nu a respectat modul de actiune in asemenea situatii, iar cei care braveaza facand pe eroii, mai devreme sau mai tarziu oricum si-o fura, indiferent la ce institutie ar lucra.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 8/32 1 .. 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 .. 32