Prima pagina » Petitii online » Lăsați penaliștii să scrie! Spunem NU amnistiei si grațierii!

Petitie: "Lăsați penaliștii să scrie! Spunem NU amnistiei si grațierii!"

***CONTEXT*** Sute de volume - publicate cu o rapiditate supra-omenească. Milioane de cuvinte - aruncate, uneori parcă în dușmănie, înspre temerarii ce s-au încumetat să lectureze volumele. Frânturi de înțelepciune involuntară și smiley-uri care condimentează jucăuș rândurile încărcate cu valoare științifică. Într-un cuvânt - PENALISMUL - curentul literar-științific caracterizat de valoarea absolut măsurabilă a scrierilor care îi aparțin (30 de zile). ***PROBLEMA*** Asistăm la un trist asalt asupra culturii. Prin proiectul de OG pentru amnistie și grațiere, guvernul aplică o lovitură brutală celui mai mioritic curent literar - penalismului. Răsfoind proiectul de ordonanță, deducem cu ușurință că, dacă va fi aplicat, vom pierde adevărați exponenți penaliști, oameni (?) care au scris despre teme precum „A Patra Cale”, sau oameni care au prezidat vise și ne-au relatat și nouă despre aceste aventuri. Figuri emblematice, precum Dan Voiculescu, sau Cristi Borcea, ar urma să fie eliberați și, deci, expulzați cu brutalitate de pe scena literar-penală. Mai mult decât atât, nume importante de pe lista penaliștilor aspiraționali, oameni care ar avea atât de multe de spus în domeniu, nu ar mai apuca să contribuie cu nimic - punându-li-se, prematur, pumnul în gură. Suntem convinși că nu suntem singurii entuziasmați de o posibilă intrare pe scena penalismului a unor entități precum Ion Iliescu, Liviu Dragnea, sau Gabriel Oprea. ***SOLUȚIA*** NOI NU SUNTEM DE ACORD SĂ NE PIERDEM VALORILE! Considerăm că situația cultural-socială din România este, oricum, destul de mohorâtă. VOM LUPTA PENTRU A ÎI ȚINE PE PENALIȘTI ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL, ACOLO UNDE SUNT INSPIRAȚI ȘI PRODUCTIVI, ACOLO UNDE S-AU FĂCUT REMARCAȚI - ÎN PUȘCĂRIE! Semnează și tu și ajută-ne să ajutăm cultura din România! Avem nevoie de penaliști, iar ei au nevoie de pușcărie!

19/01/2017

Autor: Cărți Penale