Prima pagina » Petitii online » FĂRĂ RELIGIE ÎN ŞCOALĂ

Petitie: "FĂRĂ RELIGIE ÎN ŞCOALĂ"

Destinatari: Guvernul României şi Parlamentul României
Semnatarii acestei petiţii ne adresăm Guvernului României şi Parlamentului României deoarece:
Cerem eliminarea religiei din şcoală, învăţământ laic. Cerem interzicerea tuturor activităţilor cu caracter religios în şcolile publice (de stat) din România.
Considerăm că o asemenea decizie trebuie luată în regim de urgenţă, în folosul societăţii, pentru revenirea la valorile fundamentale ale educaţiei în sistemul public de învăţământ (de stat).
Principalele motive pentru care cerem revenirea la învăţământul laic:
În Decembrie 1989 românii şi-au dorit o nouă viaţă, un nou stat, o nouă societate, prosperitate, de aceea au înlăturat regimului sovietic-ceauşist.
Din 1990 toate guvernele şi toţi miniştri învăţământului au promis şi au demarat reforme ale educaţiei, niciuna cu o logică, niciuna cu o finalizare. Din contră, prin introducerea religiei în şcoală s-a lovit puternic în instruirea şi educaţia copiiilor, denaturând şi scopul şi sensul învăţământului în România.
Cerem eliminarea religiei din şcoală datorită efectelor negative profunde şi de durată pe care le produce la nivelul societăţii. Copiii de ieri sunt deja tinerii de azi şi adulţii de mâine. Avem generaţii din ce în ce mai slab pregatite de absolvenţi, avem tineri din ce în ce mai slab ancoraţi în societate, avem tineri din ce în ce mai neputincioşi. Aceasta neputinţă a noii societăţi româneşti nu se corectează prin rugăciuni sau prin pupat moaşte. O societate va prospera prin oamenii săi, oameni bine instruiţi, capabili să-şi ia destinul în propriile mâini, oameni cutezători şi înarmaţi cu cele mai noi cuceriri ale ştiinţei, capabili să tragă după ei România spre progres şi bunăstare.
Ştiinţa, nu religia, ne arată calea spre progres, iar progresul înseamnă bunăstare. Şcoala şi nu biserica, este acel loc minunat în care se predă ştiinţa.
Toţi cei ce doresc să-şi exerseze credinţa şi religia o pot face în instituţia numită biserică. Biserica se ocupă de religie, nu şcoala!

1. România este un stat laic, învăţământul românesc este laic. Religia şi biserica nu au ce căuta în învăţământ.
2. Prin introducerea religiei în învăţământ s-a încărcat orarul elevilor, de aceea la unele materii s-a redus numărul de ore. Dacă tot doreşte ministerul ca elevii să facă câte opt ore de şcoală pe zi, atunci mai bine introducem mai multe ore de Limba Română, căci am devenit un popor de semianalfabeti.
3. Prin introducerea religiei în şcoală, părţi importante ale ştiinţei au fost eliminate din învăţământ, ca exemplu, “Teoria Evoluţionistă”. Nu este admisibil să eliminăm din şcoală ştiinţa pentru a face loc religiei.
4. În România s-a inventat ceva ce nu există, “profesorul de religie”. Considerăm acest fapt ca fiind aberant. În acest fel statul român a ajuns să plătească salarii la aproximativ 10.000 de aşa-zişi profesori (din banii noştri). Ne plângem că nu sunt bani pentru Educaţie, dar sunt bani pentru plata a 10.000 de “profesori de religie”.

Considerăm ca pe un factor agravant al situaţiei faptul că religia este inclusă în şcoală din clasa pregătitoare până în clasa a 12-a. Lună de lună, 10.000 de salarii se aruncă pe ignoranţă, pentru prostirea societăţii româneşti.
În mod evident, în cel mai democratic spirit, se poate observa că nu milităm împotriva dreptului la credinţă. Fiecare om are dreptul să creadă în ceea ce vrea. Dar dacă un individ are dreptul de a crede, aceasta nu înseamnă că transformăm un drept în OBLIGATIE. Şcoala nu este creată pentru îndoctrinarea religioasă a copiiilor, a societăţii. Şcoala nu este creată pentru prozelitism! Şcoala este creată pentru transmiterea ştiinţei.
De ce ne trimitem copilul la şcoală, ca să înveţe că “Îţi trage Dumnezeu scara de sub picioare”? Sau pentru a speria copiii că “Dacă nu mergeţi duminica la biserică veţi ajunge în Iad”? Pentru aşa ceva statul plăteşte 10.000 de “profesori de religie”?

Să înţelegem că făţărnicia nu ne ajută, credinţa în Dumnezeu nu se dobândeşte cu “profesori de religie”. Dumnezeu a lăsat şcoala pentru a face ştiinţă şi biserica pentru religie. Să nu fim făţarnici!

Cerem Guvernului României şi Parlamentului să separe şcoala de biserică. Cerem revenirea la învăţământul laic.

Pagina de informare:

25/06/2014